Tiket dana: Poeni igrača

I danas su nam na meniju NBA košarkaši. Sezona ”preko bare” se tek zahuktava i oni najbolji polako ulaze u formu. Napominjemo da su granice bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Demijan Lilard (Portland Treilblejzers) + poeni (granica 27,5) 1.85 u Meridanbet

Demijen Lilard je u svojoj 10. sezoni u Nba ligi u istom timu, u Portland Treilblejzersima. Gledajući samo brojke, nekome bi se učinilo da mu je dosta pokušavanja u Oregonu, i da želi dalje, u jači tim. U prvih 5 utakmica nove sezone Nba lige postizao je ”samo” 19,2 poena u proseku, a prosek ispod 20 poena je Demijan Llard imao samo u svojoj debitantskoj sezoni u Oregonu. Mora se ipak uzeti u obzir da je u ovih 5 utakmica samo jedna bila neizvesna do samog kraja, i to prva protiv Sakramento Kingsa. U preostale 4 utakmice pobednik se znao davno pre završnice meča, i nije bilo potrebno dodatno angažovanje sjajnog američkog beka šutera.

Večeras se ipak očekuje nešto drugo u Severnoj Karolini, protiv odličnog tima Šarlot Hornetsa pod vođstvom najboljeg debitanta Nba lige u prošloj sezoni, plejmejkera Lamelo Bola.

Naš predlog su plus poeni na Demijana Lilarda, granica je 27,5 poena, a u Meridanbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Jusuf Nurkić (Portland Treilblejzersi) + skokovi (granica 11,5) 1.90 u Meridianbet

Osovinu tima Portland Treilblejzersa čine Demijan Lilard, Si Džej Mekalum i Jusuf Nurkić. Prva dvojica su zadužena za poene, kreaciju i organizaciju igre, a bosanski internacionalac, kao centar, ima za obavezu skokove i kontrolu reketa. Portland već 8 sezona zaredom ulazi u plej-of, u kome se ne probije daleko, sa druge strane ekipa Sakramento Kingsa već 15 godina nije ušla u plej-of, još od sezone od 2005/06. Tako da se rezultati Portlanda ne mogu smatrati neuspesima, posebno ako se ima u vidu da su imali probleme sa povredama, a i preostali deo rostera ponekad nije bio na zadovoljavajućem nivou.

Naše mišljenje je da bi večerašnja utakmica u Šarlotu mogla biti neizvesna do kraja, time bi se učešće ključnih igrača oba tima povećalo, tako da su naš predlog plus skokovi startnog centra Jusufa Nurkića Granica je postavljena 11,5 skokova, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.90.

Dieron Foks  (Sakramento Kings) + asistencije (granica 5,5) 1.60 u Meridianbet

Dieron Foks i Luka Dončić nisu izabrani iste godine na Nba draftu, a nisu ušli ni iste godine u Nba ligu, razdvaja ih jedna godina razlike. Famozni izbor Sakramento Kingsa na draftu Luke Dončića je bio Marvin Begli, za koga se ne zna tačno kakva mu je sadašnjost u Nba ligi, ali ni budućnost  zato što  sada iza Beglija uglavnom stoji oznaka DNP odnosno nije igrao zbog odluke trenera. Između Dončića i Foksa se kroz godine ipak razvio određeni stepen rivaliteta, pre svega na strani Dierona Foksa. Eksplozivni bek Sakramento Kingsa se u brojnim anketama i mišljenjima renomiranih košarkaških novinara, navodio kao jedan od najboljih, nadolazećih Nba bekova.

Foks je u prošloj sezoni dobio značajno pojačanje na bekovskim pozicijama, to je mladi Tajris Haliberton, tako da ne bi bilo nezamislivo da konačno i Sakramento Kingsi, posle 16 godina uđu u plej-of,  ako ne direktno u plej-of, ono bar preko plej-in turnira. To bi mogao biti realni cilj za tim iz Kalifornije.

U još jednoj prilici da pokaže da je kadar da izađe na kraj sa Lukom Dončićem, naš izbor su plus asistencije na Dierona Foksa. Granica je postavljena na 5,5 asistencija, a u Meridanbet kladionici koeficijent iznosi 1.60.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Meridianbet iznosi 5.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.