Tiket dana: Poeni igrača

Naredna dva dana u centru pažnje ljubitelja košarke biće Evrokup. Najinteresantniji duel igra se u Beogradu, u kome se večeras sastaju dva bivša prvaka Evrope, koje je do krune vodio isti čovek, Željko Obradović, koji je ponovo na klupi crno-belih. Ovo je naš predlog za igrače za ovo takmičenje. Podsećamo da su granice i kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Kevin Panter (Partizan) + poeni (granica 14,5) 1.85 u Meridianbet

Partizan pod vođstvom Željka Obradovića je bez poraza u oba takmičenja, u Aba ligi i Evrokupu, a to su 8 pobeda u nizu. Pobede Partizana u Aba ligi su obično bile ubedljive, čak 5 od 6 utakmica je završeno dvocifrenom razlikom. Dok je od dva meča u Evrokupu, jedan protiv Turk Telekoma je završen sa 26 poena razlike, a na drugom protiv Hamburga  crno-beli su dali 106 poena, a Kevin Panter je ostvario rekord sezone sa 26 koševa.

Čini se da je Kevin Panter podneo ranu kandidaturu za najkorisnijeg igrača Evrokupa ili bar prvu petorku takmičenja. U Evrokupu ove sezone su i dalje prošlosezonski MVP Miloš Teodosić, sa svojim Virtusom iz Bolonje, a tu je i Erik Mekalum u Lokomotivi Kuban, kao mogući protivkandidati Panteru za najviša individualna priznanja u Evrokupu.

Kevin Panter je vrsni strelac, u svom napadačkom repertoaru ima više načina da napuni koš suparnika. Njegov učinak na terenu ipak je u vezi sa tim protiv koga Partizan igra, tako da učešće Pantera protiv slabijih ekipa nije neophodno u punoj meri.  Večeras je protivnik iskusna i solidna ekipa Huventuda, tako da bi i Panter trebalo više da učestvuje nego u uobičajenim duelima sa većinom ekipa iz Aba lige.

Naš predlog su plus poeni na Kevina Pantera, granica je na 14,5 poena, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Kejleb Homsli (Hamburg) + poeni (granica 14,5) 1.85 u Meridianbet

Čini se da se ekipa Hamburga dobro pojačala, doveli su Reja Mekaluma prošle nedelje, koji pored Nba iskustva, igrao je i Evroligu sa Unikahom i Darušafakom. Na Mekaluma će se ipak malo sačekati, ovaj solidni američki bek je imao debi za vikend u nemačkoj ligi i igrao je samo 5 minuta, a pre toga je poslednju utakmicu igrao za Hapoel iz Jerusalima početkom maja.

Kejleb Homsli je prvi strelac ekipe iz Hamburga, ima u proseku 16,5 poena u nemačkoj ligi, dok u Evrokupu ima samo jedan meč za sobom, onaj protiv Partizana kada je dao 21 poen. Protiv Huventuda u drugom kolu Evrokupa nije igrao zbog prehlade, a vratio se za vikend u šampionatu Nemačke. U večerašnjem duelu protiv Andore u redovima Hamburga neće biti Zeka Brauna.

Naš predlog su plus poeni na Kejleba Homslija, granica je na 14,5 poena, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Ante Tomić (Huventud) + poeni (granica 12,5) 1.85 u Meridianbet

Ante Tomić je iskusni hrvatski centar koji iza sebe ima preko deceniju iskustva igranja u jednoj od najjačih evropskih liga, španskoj ACB ligi. Prvo je nastupao u dresu Reala iz Madrida, a onda 8 godina u Barseloni, da bi  prošle godine promenio klub, ali ne i geografski deo Španije, i dalje je u Kataloniji, ali sada u Huventudu. 

Partizan počinje uglavnom utakmice sa centarskim parom Zek Ledej i Alen Smailagić. Na njima je najveći teret ispod koša u toku utakmice. U rosteru Partizan od klasičnih centara ima i mlade igrače Balšu Koprivicu i Dušana Miletića. Posle odlaska Vilijama Mozlija, a i pre, tokom pripremnog perioda, pojavilo se pitanje da li će Partizan dovoditi nekog igrača na poziciji centra? Potreba za teškim centrom i dalje postoji u redovima crno-belih, možda i najviše u slučajevima kao što će biti večeras. Ante Tomić je visok 2,18, dok je Zek Ledej visok 2,02. Iako se Amerikanac vodi kao neko ko može da pokriva pozicije krilnog centra i centra, ovaj Amerikanac je ipak u prošloj sezoni u Milanu imao pomoć Kaleba Tarcevskog i Kajla Hajnsa, i provodio je najveći deo vremena u paru sa jednom od te dvojice centara. U Partizanu je Ledej okružen veoma mladim i neiskusnim igračima na pozicijama 4 i 5. Večeras bi  Ledej i Smailagić trebalo da imaju pune ruke posla sa Antom Tomićem, koji je toliko toga prošao u karijeri.

Naš predlog su plus poeni na Antu Tomića, granica je na 12,5 poena, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za utorak u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.