Tiket dana: Poeni igrača

Nastavljamo sa našim predlozima koji se tiču pojedinačnog učinka košarkaša. Sada su na redu igrači iz Evrolige i regionalnog takmičenja. Napominjemo da su granice i kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Džoš Nibo (Žalgiris) + skokovi (granica 7,5) 1.85 u Meridianbet

Žalgiris ima sve pobede u litvanskom šampionatu njih 8, a sa druge strane jedini ima sve poraze u Evroligi i to ukupno 7. Došlo je do promena u timu iz Kaunasa, Emanuel Mudiaj je napustio tim, a došla su dva nova igrača Slovenac Zoran Dragić i reprezentativac Novog Zelanda Taj Vebster. Obojica su registrovana za Evroligu i postoji mogućnost njihovog debija protiv nemačke Albe. Trener Žalgirisa, Jure Zdovc, ipak je istakao da bi trenutno Dragić mogao više da doprinese. Vebster je tek imao prvi trening sa ekipom u sredu i tada nije bio u  mogućnosti da u potpunosti odradi ceo trening. Pored duže odsutnog Žofrija Lovernja Žalgiris je  izgubio još jednog igrača na centarskim pozicijama, litvanskog veterana Paulijusa Jankunasa. Posle nekog vremena mučenja, ustanovljeno je da mu je potrebna operacija kolena, tako da neće biti na raspolaganju više od mesec dana.

Litvanski prvak je u očajničkoj potrazi za prvom pobedom u Evroligi, a ovaj protivnik bi trebalo da bude po meri, Alba iz Berlina. Ekipa Žalgirisa nema igrača sa dvocifrenim brojem poena u proseku u Evroligi, ipak, ako bi se za nekog moglo reći da je svetla tačka u Žalgirisu, to je američki centar Džoš Nibo, koji ima 9,7 poena i 6,9 skokova na 7 utakmica Evrolige.

Da li je konačno došlo vreme za prvu pobedu u Evroligi za Žalgiris je neizvesno, ali da li će dati sve od sebe izabranici trenera Zdovca u to nema sumnje. Naš predlog su plus skokovi na Džoša Niboa, granica je postavljena na 7,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Kajl Vinales (SC Derby Podgorica) + poeni (granica 18,5) 1.85 u Meridianbet

Ekipa SC Derbija je možda i najprijatnije iznenađenje ovosezonske Aba lige. Podgoričani imaju 3 pobede i 3 poraza u prvih šest kola. Lokomotiva njihovog uspeha je možda jedan od najboljih stranaca koji su igrali košarkaško nadmetanje na Jadranu. Kajl Vinales. Tu, naravno, ne spadaju stranci koji su igrali u timovima koji su se borili za najviši plasman, odnosno za titulu. Američki bek je najbolji strelac Aba lige, ima 21,8 poena u proseku  na odigranih 6 utakmica. Ponekad izgleda nezaustavljiv na terenu, i nema razloga da ne nastavi sa dobrim partijama i protiv Borca iz Čačka.

Naš predlog su plus poeni na Kajla Vinalesa, granica je postavljena na 18,5 poena, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Valter Tavares (Real Madrid) + skokovi (granica 7,5) 1.85 u Meridianbet

Valter Tavares je košarkaš koji dolazi sa Zelenortskih Ostrva, navodno je počeo da igra košarku tek sa 17 godina kada ga je otkrio turista na letovanju. Kakav bi tek igrač bio da su ga otkrili koju godinu ranije, nikad nećemo saznati. Mada i ovako je dobro, Tavares je verovatno najbolji centar Evrolige, prošle sezone je izabran a u prvu petorku takmičenja. Ima  13,8 poena u proseku na 6 odigranih utakmica ove sezone, a broj skokova je 7,2 u proseku.

Reprezentativac Zelenortskih Ostrva je ogroman, visok je 2,20 ili 2,21 zavisno od izvora. Najveći teret na centarskim pozicijama u Evroligi u ekipi Bajerna nosi trio Otelo Hanter, koji je visok 2,03, Dešon Tomas koji ima 2,01 visinu i Augustin Rubit koji ima isto kao i Hanter 2,03. Svakako da ovaj trojac Bavaraca nije za potcenjivanje, dobri su i borbeni, i čini se da bi bitka ispod koševa  u utakmici Bajerna i Reala mogla biti bespoštedna.

Naš predlog su plus skokovi na Valtera Tavaresa, granica je postavljena na 7,5 skokova, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 6.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.