Tip dana: Milan – Inter: ”Derbi dela Madonina”, rivali su opet veliki

Pred nama je 175. Derbi dela Madonina, kako se nazivaju dueli grdaskih rivala iz Milana. U glavnom gradu Lombardije igra se jedan od najvećih derbija sveta, sastaju se Milan i Inter. Rivali utakmicu dočekuju posle okršaja koje su imali u Ligi šampiona, ali bodovi iz ovog meča ne mogu se porediti ni sa jednom drugom pobedom. Inter brani titulu, koju je prošle sezone vratio u svoje vitrine, dok Milan sada bolje stoji na tabeli i deli prvo mesto sa Napolijem. Meč se igra na zajedničkom stadionu, ali je domaćin Milan, dakle, igra se na San Siru, u nedelju u 20.45.

Milan: Ibrahimović protiv Rome najavio šta još sve može

Pod vođstvom trenera Stefana Piolija Milan igra iznad svih očekivanja u Seriji A ove sezone. Posle 11 kola imaju deset pobeda i samo jedan remi, ostvaren na gostovanju kod Juventusa. Na svom San Siru imaju maksimalan učinak, mada su na nekim mečevima, posebno onom protiv Verone, uspeli da se izdignu iz mrtvih, i minus od dva gola pretvore u konačni trijumf. Mučio se Milan i protiv Torina, u poslednjem prvenstvenom meču kao domaćin, što bi mogla da bude najava pada forme, pogotovo ako računamo i remi sa Portom u utorak, kao i poraz od Atletika u 2. kolu Lige šampiona.

No, Milan je u prošlom kolu slavio na teškom gostovanju u Rimu. Pobedili su Romu sa 2:1, a apsolutni junak trijumfa bio je Zlatan Ibrahimović. Ovaj 40-godišnji fudbaler još uvek je neko ko pravi razliku na terenu, a pored gola iz slobodnog udarca, protiv ”Vučice” je iznudio i jedanaesterac, a poništena su mu čak dva gola. Nema Ibra snage za svih 90 minuta u istom ritmu, a on ne ume da se štedi kada je na terenu, pa je na Pioliju da odluči da li će švedski reprezentativac krenuti u prvih 11 i igrati sedamdesetak minuta, ili će ga sačuvati za drugo poluvreme. Ima Milan u špicu napada još jednog veterana, ali sjajnog strelca. Olivije Žiru je stigao iz Čelsija, gde mu je dosadilo da sedi na klupi, ali ne igra previše ni u Milanu, mada je već postigao četiri gola.

Navijači ”rosonera” željno čekaju Skudeto, pogotovo jer je gradski rival prošle sezone došao do njega, prekinuvši desetogodišnju vladavinu Juventusa. I pored činjenice da Milan igra odlično, ovom timu ipak fali još nešto da bi mogao da izdrži napornu trku u prvenstvu. Na ruku im ide slaba forma Juventusa i Atalante, kao i odlazak Lukakua iz Intera, ali i nestalnost u formi Lacija i Rome. Međutim, tu je Napoli, tim koji takođe očajniči želi titulu, a ovo je ona sezona za koju se kaže ”sad ili nikad!” Nije Pioli imao sreće ni sa povredama od počettka sezone, nikako da svi fudbaleri budu spremni, pa ni protiv Intera neće moći da izvede najjači sastav. Teo Ernandez je pocrveneo u Rimu, Kastiljeho je povređen, kao i prvi golman Manjan, koji je letos stigao iz Lila.

Nisu Milanezi uspeli da upišu prvu pobedu u Ligi šampiona u ovoj sezoni ni u četvrtom kolu. Posle tri poraza osvojili su bod u meču sa Portom, ali su ostali bez šansi da se probiju u nokaut fazu. Možda se više očekivalo od njih u ovom takmičenju, u kom dugo nisu igrali, ali nisu imali ni sreće. U Liverpulu su vodili 2:1, pa izgubili, a protiv Atletika na San Siru poraženi su ponovo posle preokreta, i to golom iz penala u sudijskoj nadoknadi. Zbog dobrih igara u Seriji A navijači nisu igračima to uzeli za zlo, verujući da je sada šansa za Skudeto, a za Ligu šampiona će biti prilika.

Inter: Poraz bi mogao da znači rastanak od Skudeta

”Neroazuri” su odigrali fantastičnu sezonu i okitili se titulom, prvom još od one sa Murinjom na trenerskoj klupi, kada je na Meacu stigla ”Tripleta”. Najviše zasluga za trofej ide na adresu našadačkog tandema Lautaro Martiner – Romelu Lukaku, od koga je ostao samo Argentinac. Lukaku se vratio u Čelsi, a kao njegova zanmena doveden je Edin Džeko, još jedan veteran, ali vrsni golgeter. Nije sve idealno u prvenstvu za Inter. Posle 11 kola su na trećem mestu, ali je problem što već imajusedam bodova zaostatka za vodećim dvojcem koji čine Napoli i njihov gradski rival Milan.

Jeste Inter izgubio samo jednom, bilo je ti na rimskom Olimpiku od Lacija, ali je ostavio dva boda u Đenovi protiv Sampdorije, kao i na svom terenu u derbijima sa Atalantom i Juventusom. Baš te derbi utakmice veliki su problem za tim koji sada predvodi Simone Inzagi, koji je zamenio Antonija Kontea posle šampionske sezone. Konte je, uzgred budi rečeno, od nedavno skinut sa spiska nezaposlenih trenera, pošto je preuzeo ekipu Totenhema. U Ligi šampiona Inter se bori za plasman u nokaut fazu, a posle dve vezane pobede nad moldavskim Šerifom, šanse su im odlične. Na startu su izgubili od Reala u Milanu, onda osvojili samo bod u Ukrajini protiv Šahtjora, ali sada već imaju sedam bodova i čini se da ćemo ih gledati u osmini finala.

Edin Džeko, za sada, uspeva da nadomesti Lukakuove golove. Bosanac je najbolji strelac Intera sa 7 golova, dok je Lautaro Martinez postigao 5 u Seriji A. Inter je najefikasniji tim u prvenstvu, dali su već 28 golova, više i od dva tima na vrhu tabele. U prethodnom kolu Inter je dobio Udineze, golovima kKoree, na Meaci, a prethodno, u vanrednom kolu Empoli u gostima, takođe sa 2:0. Ako ralunamo i pobedu u Tiraspolju u sredu, u seriji su od tri trijufa, posle onog remija sa Juventusom, koji je treneru Inzagiju jako teško pao. Podsetimo, ”Stara dama” je izjednačila iz penala preko Dibale u 89. minutu, i to posle intervencije iz VAR sobe.

Simone Inzagi nema problema sa povredama, ako ne računamo nesrećnog Kristijana Eriksena, koji je završio sa igranjem fudbala u Italiji. Videćemo hoće li Inter krenuti ofanzivno, što bi bilo logično, s obzirom da im jedan bod ne odgovara u ovom meču. Poraz bi bio katastrofa, Milan bi otišao na deset bodova razlike, a toliko bi, najverovatnije, udaljen bio i Napoli, pa bi šanse da Inter odbrani Skudeto bile minimalne.

Naš predlog:

Zanimljivo je da je Inter, posle one ”Triplete” 2010. godine, na tronu u Italiji zamenio baš Milan. I tada je dres ”rosonera” nosio Zlatan Ibrahimović, a na klupi je sedeo Masimilijano Alegri, sadašnji strateg Juventusa. U kladionici Mozzart favorit je Inter, iako je slabije plasiran. Za pobedu Milana kvota je 3.15, remi je 3.50, a trijumf gostiju 2.35. Inter je dobio poslednji okršaj sa čak 3:0, kao i pretposlednji u Kupu, koga pamtimo po žestokom duelu Ibrahimovića i Lukakua. Naš predlog su golovi, smtramo da će obe ekipe igrati na gol više, pa je prvi predlog igra gol-gol, za koju u kladionici Mozzart kvota iznosi 1.62. Ne verujemo da će se završiti sa samo dva pogotka, pa vam predlažemo i 3+, sa koeficijentom 1.65 u kladionici Mozzart. Za one koji vole veće kvote, pokušajte igru GG4+ sa kvotom 3.05 u Mozzart kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.