Tip dana: Vircburger – Braunšvajg: Sudar dve ekipe koje dele istu sudbinu već nekoliko sezona

Nismo često imali prilike da analiziramo neku utakmicu nemačke treće lige malo podrobnije, ali zbog nešto slabije ponude danas odlučili smo se za duel Kikersa i Ajntrahta iz Braunšvajga, koji se igra u Vircburgu. Za ove dve ekipe je karakteristično da su im udbine isprepletane i da već nekoliko sezona prate jedna drugu, iz treće u drugu ligu, i obrnuto. Meč je na programu u ponedeljak u 19 časova.

Vircburger Kikers: Pobeda nad bivšim bundesligašem kao motiv za izlazak iz krize

Kvalitetan fudbal igra se i u nemačkom trećem rangu, a nije ni čudo kada su tu jedan Kajzerslautern, Minhen 1860, Duizburg, Magdeburg i ostali. Prvenstvo je stiglo do 15. kola, a na vrhu se nalazi ekipa Magdeburga. U Cvajtu ulazi dve prvoplasirane ekipe, dok ona koja završi kao treća igra u baražu protiv tima koji će na kraju biti 16. u drugoj ligi. U regionalne lige odlaze četiri poslednjeplasirane ekipe.

Što se ekipe Vircburger Kikersa tiče oni su prošle sezone igrali u Cvajti, zauzeli su poslednje mesto i ispali u treću ligu. Kikersi se trenutno nalaze u zoni ispadanja, a sve je to posledica očajnog starta sezone. Ovaj tim nije znao za pobedu sve do devetog kola, kada je napravio najveću senzaciju u dosadašnjem toku sezone i mimo svih očekivanja slavio u Magdeburgu protiv tadašnjeg, ali i sadašnjeg lidera. Na startu sezone nikako nisu uspevali da daju gol, pa su prva tri meča izgubili rezultatom 1:0, dva u prvenstvu, protiv minhenskih ”Lavova” i Ferla, te u rvom kolu DFB kupa kada ih je minimalno porazio bundeslgša Frajburg, do juče jedini neporaženi tim u Nemačkoj.

Činilo se da će pobeda u Magdeburgu bili prelomna u sezoni, ali je Vircburger i naredna dva susreta izgubio. Tek od pre tri kola uspeli su da povežu tri meča bez neuspeha, pa su prvo uzeli bod u Kelnu protiv Viktorije i zatim vezali dva trijumfa, savladavši Turkguču na svom terenu i Kajzerslautern u gostima. Pobedivši bivšeg nemačkog šampiona na njegovom terenu, Kikersi su dali do znanja rivalima da se ne predaju i da žele da ostanu u saveznom rangu.

Vircburger je trenutno tek na pretposlednjem 19. mestu na tabeli, a najnefikasniji su tim lige, sa samo deset datih golova na 14 utakmica. Prethodnu sezonu su igrali među drugoligašima, ali su, kao i njihov sadašnji rival, morali da napuste to društvo. Od ekspresnog povratka u drugu ligu nema ništa, pa bi i opstanak u ovom rangu bio puna kapa posle svih dešavanja u prvoj trećini prvenstva.

Braunšvajg: Gosti traže bodove koji ih ostavljaju u vrhu, ali i revanš za prošlu sezonu

Nije se Ajntraht iz Braunšvajga proslavio prošle sezone. Vratili su se u Cvajtu, imali velike ambicije, ali su na kraju bili pretposlednji i ekspresno se vratili u treću ligu. Bila je to čudna sezona, igralo se bez publike njen veći deo, pa možda i u toj činjenici treba tražiti razloge neuspeha ekipe iz Donje Saksonije. Bio je Ajntraht nekada i bundesligaš, ali je od njihove poslednje sezone u eliti nemačkog fudbala prošlo 36 godina. U tom periodu doživaljavali su i veće padove, igrali u reginalnoj ligi, ali su se najčešće selili iz druge u treću i obrnutno.

Moglo bi to da se ponovi i ove sezone. Za sada je dobro drže u prvenstvu treće lige, mada su startovali sa samo jednim bodom iz dva susreta i ispadanjem iz Kupa od Hamburgera. Usledila su tri vezana uspeha i sa tih devet bodova odmah su se vinuli u vrh tabele. Od trijumfa u trećem kolu, pa u narednih 11 utakmica, Ajntraht je izgubio samo jednom, i to na gostovanju u Duizburgu, da bi taj odličan niz rezultata prekinuli porazom od Vehena iz Vizbadena u prošlom kolu, i to na svom terenu. Sada su na 4. mestu, ali bi pobedom došli na treću poziciju pošto bi prestigli Manhajm.

Prošle sezone Braunšvajg nije delovao kao tim kome preti ispadanje. Bili su u relativno dbroj situaciji sve do nekoliko kola pred kraj, a onda su u poslednjih pet utakmica uzeli samo jedan bod i nije im bilo spasa. Upravo ih je poraz od Vircburga u Braunšvajgu, u pretposlednjem kolu, koštao ispadanja, a nada da nešto mogu ispraviti u poslednjoj rundi na gostovanju u Hamburgu, brzo se izjalovila, pošto su poraženi sa čak 4:0 u najvećoj nemačkoj luci. Trebao im je bar bod da bi igrali u baražu, a trijumf bi ih ostavio u Cvajti, ali se to nije dogodilo.

Pre ovaj meč gosti iz Braunšvajga imaju veliki motiv da se osvete timu koji ih je pobedio i povukao sa sobom u niži rang. Ajntraht je bolji od Vircburgera u ovoj sezoni, i pobeda bi trebalo da bude izvesna. Brine pomalo poraz od Vehena u prethodnoj rundi, ali su fudbaleri tima iz Vizbadena odlični i to se ne može računati kao neka senzacija.

Naš predlog:

Da li je vreme za osvetu Braunšvjga vdećemo u ponedelajk uveče. Vircburger je taman počeo da pokazuje znake života, a posebno nas je iznenadio nihov trijumf u Kajzerslauternu u prošlom kolu. Očigledno igraju sa mnogo više samopouzdanja nego na početku sezone. U kladionici Meridianbet za jedinicu se dobija kvota 3.05, remi je 3.25, a trijumf gostiju 2.25. Naš predlog za ovaj me je gost daje dva gola, a za T22+ u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 2.23. Takođe očekujemo i golove na obe strane, kao i uvek kada se ove dve ekipe sastaju u Bavarskoj, pa je naš drugi predlog GG3+ sa koeficijentom 2.25 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.