Tiket dana: Poeni igrača

Solidno smo prolazili sa NBA predlozima, pa da pokušamo sa Evrokupom. Napominjemo da su granice i kvote podložne promenama.

Semadž  Kriston (Ratiopharm Ulm) + poeni (granica 15,5) 1.85 u Meridianbet

U 4.kolu Evrokupa u Ljubljani se sastaju ekipe Cedevita Olimpije i Ulma. Ova utakmica nije baš obična utakmica za stratega nemačkog kluba Jaku Lakoviča. Naime, Lakovič dolazi u svoj rodni grad Ljubljanu u ulozi glavnog trenera gostujuće ekipe.

Semadž Kriston provodi najviše minuta na terenu u proseku u dresu Ulma, i to 31 minut, i za to vreme davao je 12 poena na 3 odigrane utakmice. U nemačkom šampionatu su mu brojke još i bolje i daje 16 poena na 30,7 minuta u proseku na 7 odigranih utakmica.

Ulm u dosadašnjem delu Evrokupa pobedu i 2 poraza i dalje za njih stoji ono što je rekao trener Budućnosti Aleksandar Džikić uoči gostovanja Podgoričana u Nemačkoj, a to je da Ulm ima solidnu prvu petorku, a mi dodajemo klupa im nije baš previše dugačka. Najveći teret, pored Kristona, u Ulmu nose američko krilo Džaron Blosomgejm i Brazilac Kristijano Felisio na poziciji centra. Motor Ulma je, ipak, Kriston, a da bi večeras uopšte bili u igri potrebno je da američki bek bude u svom boljem izdanju.

Naše mišljenje je da će Semadž Kriston postići više poena od zadate margine. Granica je postavljena na 15,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Panajotis Kalaicakis (Lijetkabelis) + poeni (granica 14,5 poena) 1.85 u Meridianbet

U Evrokupu jedna od simpatičnijih ekipa je litvanski predstavnik Lijetkabelis, a na klupi ove ekipe je srpski stručnjak Nenad Čanak. U timu nema mnogo stranaca, dva srpska igrača Nikola Radičević i Đorđe Gagić, letonski veteran Kaspars Berzins i na kraju talentovani Grk Panajotis Kalaicakis. Kalaicakis ima brata blizanca Jorgosa, koji je dospeo čak do NBA lige, do tima Milvoki Baksa. Ovaj Grk uživa veliko poverenje trenera  Čanka, posebno u utakmicama Evrokupa, igra u proseku 27,3 minuta i daje 18 poena u proseku. Neki od protivnika nisu bili nimalo naivni, a protiv jednog od favorita takmičenja Lokomotive Kuban je zabeležio 22 poena. Dao je 20 poena Trentu i najmanje poljskom predstavniku Šljonsku 12 koševa.

Naš predlog su + poeni na Panajotisa Kalaicakisa u meču protiv Hamburga. Granica je postavljena na 14,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Kendrik Rej (Promiteas) + poeni (granica 13,5) 1.85 u Meridanbet

Grčki predstavnik Promiteas nije najbolje otvorio sezonu u Evrokupu, zabeležili su sva 3 poraza u prva 3 kola. U grčkom šampionatu imaju 4 pobede i 2 poraza. Kendrik Rej u Evrokupu ima u proseku 13 poena na 3 utakmice, a u grčkoj ligi ima 15,5 poena u proseku na 6 utakmica. Posle ružnog poraza u Francuskoj od Burga trener Luis Kasimiro je dobio otkaz, pošto su izgubili 30 razlike. Za vikend su još jednom izgubili ubedljivo, ali sada u domaćoj ligi, dvadeset razlike od Arisa. Preuzeo ih je selektor Gruzije i bivši trener Budućnosti Ilijas Zuros. U redovima grčkog tima smatraju da ova ekipa može i mora mnogo bolje u Evrokupu. Od  ove sezone je novi format u Evrokupu, gde postoje dve grupe od po 10 ekipa. Tako da je daleko od toga da je nešto izgubljeno za Promiteas, iako su započeli sa 3 poraza. Meč sa Bursom, koja je ekipa istog ili sličnog kvaliteta sa Promiteasom, je ipak od velike važnosti za Grke.  Ovo je grupa gde su i jaki rivali kao što su Virtus iz Bolonje, Valensija, Gran Kanarija pa i Budućnost.

Naš predlog su + poeni na Kendrika Reja u ovom možda presudnom meču za Promiteas. Verujemo da novi trener Zuros neće mnogo menjati u ovako bitnom meču i da će se osloniti na proverene snage. Granica je postavljena na 13,5 poena u kladionici Meridianbet, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za sredu u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.