Tip dana: Irska – Portugal: Ronaldo traži detelinu, ”Orlovi” se nadaju da neće biti sa četiri lista!

Od četvrtka su na programu mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran u Dablinu, gde će selekcija Irske na svom terenu ugostiti reprezentaciju Portugala.
Meč između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta, kada je na programu i većina ostalih mečeva pretposlednjeg kola evropskih kvalifikacija.

Irska: Meč bez pritiska, ali Irci retko gube na domaćem terenu!

Utisak je da je selekcija Irske mogla i morala dosta više u ovim kvalifikacijama, iako naravno nije bilo realno da izabranici Stivena Kenija na kraju završe na jednom od prva dva mesta u grupi, obzirom da žreb hteo da se u grupi sa Ircima nađu još i selekcije Portugala i Srbije, koje su objektivno kvalitetnije.
Sve to nam dosta dobro pokazuje i tabela, pošto se trenutno na prvom mestu nalazi Srbija uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Portugal, koji ruku na srce ima i meč manje, i to baš ovaj koji će u četvrtak uveče odigrati u Belfastu.
Međutim, ako je to bilo očekivano, onda sigurno nije bilo za očekivati da se izabranici Stivena Kenija uoči pretposlednjeg kola nalaze tek na četvrtom mestu na tabeli, uz bod manjka u odnosu na trećeplasirani Luksemburg.
U prošlom kolu je selekcija Irske odigrala jedan dosta dobar meč na gostovanju kod Azerbejdžana, u kom su bez većih problema slavili sa 0:3.
Naravno, ne treba zaboraviti ni da je ova selekcija mimo svih očekivanja dugo vodila na gostovanju kod Portugala, i to sve do 89. minuta, ali je onda Ronaldo postigao dva gola i doneo veliku radost svim navijačima portugalske reprezentacije.
Dobar meč su izabranici selektora Kenija odigrali i u prvom kolu kada su na stadionu “Rajko Mitić” gostovali Srbiji, a taj duel je završen pobedom “orlova” od 3:2, iako su gosti prvi došli do vođstva na tom susretu.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu u ovim kvalifikacijama, Irska je do sada odigrala tri susreta u Dablinu i još uvek ne zna za trijumf, pošto su poraženi od Luksemburga, ali i remizirali sa Srbijom i Azerbejdžanom.

Portugal: Kristijano Ronaldo i drugari pod moranjem!

Još od starta je bilo jasno da su Portugalci glavni favoriti za prvo mesto u ovoj kvalifikacionoj grupi, a samim tim i za direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine.
Dva kola pre kraja, izabranici selektora Fernanda Santoša se nalaze na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasiranu Srbiju, koja ruku na srce ima i meč viška, pa bi eventualnim trijumfom na ovom meču u Dablinu, Portugal kolo pre kraja imao dva boda viška u odnosu na “Orlove” i u poslednjem kolu bi im i bio dovoljan i bod u Lisabonu protiv čete Dragana Stojkovića Piksija.
Do sada su Kristijano Ronaldo i drugari odigrali šest mečeva u ovim kvalifikacijama i za sada nemaju nijedan poraz, uz čak pet trijumfa, ali i uz onaj nezaboravan remi na stadionu “Rajko Mitić” kada su Srbija i Portugal odigrali sjajan meč koji je završen rezultatom 2:2.
Zanimljivo je da je pored “Orlova” šampiona Evrope iz 2016. godine za sada najviše namučila upravo Irska, kao što smo već napomenuli, koja je u gostima kod Portugala vodila sve do 89. minuta, ali je onda Kristijano Ronaldo postigao dva gola u rasponu od šest minuta i svojoj selekciji doneo veoma važan trijumf.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Fernanda Santoša na svom terenu bez većih problema deklasirali Luksemburg koji je igrao zaista dobro u ovim kvalifikacijama, a taj duel je završen rezultatom 5:0, uz tri pogotka neverovatnog Kristijana Ronalda koji je nedavno postao najbolji strelac u istoriji reprezentativnog fudbala, a svoj golgeterski učinak bi mogao da popravi već na ovom gostovanju kod neugodnih Iraca.
Kada su u pitanju gostovanja, do sada je Portugal odigrao tri meča van svog terena i upisao dva trijumfa, uz pomenuti remi sa Srbijom.

Naš predlog

Poznato je da su Irci dobrano namučili Portugalce u prvom međusobnom susretu u ovim kvalifikacijama, ali sada je ulog znatno veći, pošto Kristijano Ronaldo i drugari nemaju pravo na kiks.
Smatramo da će šampion Evrope iz 2016. godine pokušati sve da reši još u prvom poluvremenu zbog čega vam preporučujemo da probate sa prelazom 2-2 za koji je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 2.01.
Za one koji su pomalo skeptični u vezi ovog prelaza, savetujemo da probaju sa čistom dvojkom za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.37.
Za kraj, smatramo da nam evidentna ofanziva gostiju na ovom susretu može doneti i dosta golova u Dablinu, pa vam preporučujemo da odigrate igru 3+, što Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 1.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.