Tiket dana: Poeni igrača

Evo nama ponovo Evrolige, a to nam je omiljeno takmičenje kada su u pitanju predlozi učinka košarkaša. Napominjemo da su granice i kvote podložne promenama.

Vasilije Micić (Anadolu Efes) + asistencije (granica 4,5) 1.85 u Meridianbet

Aktuelni prvak Evrolige, ekipa Anadolu Efesa, nalazi se među najslabije plasiranim timovima u novoj sezoni. Imaju samo 2 pobede i čak 6 poraza. Nije to ništa novo, ni previše dramatično za izabranike Ergina Atamana, pošto su već bili u nezavidnoj situaciji i u prošloj, šampionskoj, sezoni. Tada su u prvom delu Evrolige imali 8 pobeda i 9 poraza, da bi na kraju regularni deo završili na trećem mestu sa 22 pobede i 12 poraza.

Najkorisniji igrač prošle sezone u Evroligi je bio Vasilije Micić, a od srpskog igrača i Amerikanca Šejna Larkina se najviše očekuje u redovima tima iz Istanbula i u ovoj sezoni. Posle neočekivanog poraza kući protiv ruskog Zenita, šampiona Evrolige očekuje gostovanje nemačkoj Albi. Plejmejker Anadolu Efesa, Vasa Micić, odmarao je za vikend u utakmici turske lige protiv Turk Telekoma i u ovaj bitan meč ulazi odmoran.

Naše mišljenje da će Vasilije Micić na pravi način odgovoriti izazovu i povesti Anadolu Efes do trijumfa.  Igrači turskog tima moraju pristupiti na najozbiljniji mogući način duelu protiv nemačke ekipe, još jedan poraz bi već napravio pravu uzbunu u ekipi popularnih ”Pivara”. Naš predlog su + asistencije na Vasilija Micića, granica je postavljena na 4,5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Deril Mejkon (Panatinaikos) + poeni (granica 15,5) 1.85 u Meridianbet

Utakmica puna simbolike očekuje nas u Atini, između domaćeg Panatinaikosa i gostujućeg Uniksa. Na klupi Atinjana se nalazi Dimitris Priftis, koji je protekle 4 godine proveo upravo u Uniksu, i ne samo to, već zahvaljujući velikim delom i njemu ruski tim i ove sezone igra Evroligu, pošto su do tog uspeha došli preko posle finala u prošlosezonskom Evrokupu. Sa druge strane najbolji strelac u Uniksu ove sezone, Hrvat Mario Hezonja, koji ima 14 poena na 8 mečeva u Evroligi, i 18,2 poena na 8 mečeva u VTB ligi, je proteklu sezonu, prvu povratničku iz NBA lige, proveo u Panatinaikosu. U Panatinaikosu situacija pred ovaj meč je alarmantna, posebno na bekovskim pozicijama. Nemanja Nedović nije spreman, ima povredu butnog mišića, Jogi Ferel se najavljivao kao veliko pojačanje, ali ovaj američki bek ima samo nastupe u Evroligi ove sezone, sa vrlo slabim učinkom, na 4 meča igra 9 minuta i daje 1,3 poena u proseku. Kendrik Peri je još jedan američki bek na koga su mnogo računali u Panatinaikosu ove sezone, ali on igra ispod svih očekivanja u najjačem evropskom klupskom takmičenju. Peri ima samo 4,6 poena u proseku na 8 utakmica, uz loše procente šuta, 28 procenta za dva (7-25) i 24 procenata za tri (6-25).

Skoro da je jedina uzdanica, na bekovskim pozicijama, trenera Panatinaikosa Priftisa u ovom meču Deril Mejkon. Debitant u Evroligi, Deril Mejkon, uz Janisa Papapetroua čini dvojac najkorisnijih igrača Atinjanjana u ovoj evropskoj sezoni.

Naše mišljenje da će Deril Mejkon imati + poena u utakmici protiv Uniksa. Granica je postavljena na 15,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Nik Kalates (Barselona) + asistencije (granica 5,5) 1.85 u Meridianbet

Posle perfektnog starta u Evroligi i 6 uzastopnih pobeda, Barselona je vezala 2 poraza u elitnom košarkaškom takmičenju. Oba poraza su Katalonci doživeli na strani, prvo protiv Makabija, a onda i Milana.

Ekipa trenera Šarunasa Jasikevičijusa će meč sa Baskonijom odigrati bez jednog od najbitnijih igrača, Amerikanca Korija Higinsa koji ima problema sa leđima. Higins provodi najviše minuta u proseku u Evroligi u dresu Barselone, i to 27 minuta, i za to vreme daje 10,6 poena u proseku.

Neigranjem Higinsa još veća odgovornost u igri će pasti na Nika Kalatesa. Sjajni grčki plejmejker je trenutno najbolji asistent u Evroligi, a ima ih 5,38 u proseku na 8 utakmica. Učinci Kalatesa na polju realizovanih dodavanja u Barseloni jesu visoki, ali u dresu Panatinaikosa je imao još bolja ostvarenja. U tri poslednje sezone, pre odlaska u Španiju, imao je učinke od 9,1, 8,7 i 8  asistencija u proseku  u Evroligi. Zanimljivo je istaći da se na večnoj listi asistenata u Evroligi Kalates nalazi na drugom mestu sa 1567 uspešnih dodavanja. Ispred igrača Barselone je samo njegov zemljak Vasilis Spanulis sa 1606 asistencija. Ovaj Spanulisov rekord bi trebalo da bude oboren od strane Nika Kalatesa već ove sezone.

Naše mišljenje da će Nik Kalates imati +asistencija u bitnom meču za Barselonu protiv Baskonije. Granica je postavljena na 5,5 asistencija u kladionici Meridianbet, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.