Tip dana: Italija – Švajcarska: Aktuelni šampion Evrope na teškom ispitu, “sajdžije” žele osvetu zbog teškog poraza na EURU!

U petak se nastavljaju mečevi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti održano naredne godine, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na stadionu Olimpiko u Rimu gde će aktuelni šampion Evrope – selekcija Italije ugostiti nimalo naivnu reprezentaciju Švajcarske.
Početak ovog u najavi veoma interesantnog meča je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Italija: “Azuri” i dalje drže sve u svojim rukama!

Poznato je da su Italijani aktuelni evropski šampioni, i to pošto su u finalu slavili nad Engleskom, koja je zanimljivo taj meč igrala praktično pred svojim navijačima, ali ni to “Gordom Albionu” nije pomoglo da dođe do prvog mesta na velikim takmičenjima posle baš dosta vremena.
Kada sagledamo sve, sigurno je da su “Azuri” potpuno zasluženo došli do trofeja, iako su na putu do pomenutog finala sa Englezima morali da eliminišu dve izuzetno kvalitetne selekcije u vidu Belgije i Španije.
Bilo kako bilo, izabranike Roberta Manćinija koji je preporodio ovu reprezentaciju očekuje velika borba za prvo mesto u kvalifikacionoj grupi, pošto je poznato da to prvo mesto donosi direktan plasman na Mundijal, a trenutno je situacija takva da Azuri i Švajcarci imaju isti broj bodova.
Do sada su aktuelni šampioni Evrope odigrali šest mečeva i ostvarili četiri trijumfa i dva remija. Ako je remi u gostima kod Švajcaraca bio donekle i očekivan ozbirom da ta selekcija igra fantastično na domaćem terenu, onda je sasvim sigurno malo ko očekivao da Azuri na svom terenu remiziraju sa selekcijom Bugarske, pošto je taj duel završen rezultatom 1:1.
Ipak, u prošlom kolu su izabranici Roberta Mančinija ponovo odigrali jedan poprilično dobar meč i bez većih problema slavili na svom terenu protiv Litvanije kada je bilo 5:0.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je najbolja ekipa na nedavno završenom EURU odigrala tri meča kao domaćin i ostvarila dva lagana trijumfa nad Severnom Irskom i Litvanijom, uz već pomenuti remi sa Bugarima, koji bi Italijane mogao dosta da košta ukoliko na “Olimpiku” ne pobede večeras Švajcarku, što svakako neće biti nimalo lak zadatak.

Švajcarka: Mogu li “sajdžije” do iznenađenja?

Zanimljivo je da su se Švajcarska i Italija našle u istoj grupi i na nedavno završenom EURU, gde se “sajdžije” baš i nisu najbolje pokazale u grupnoj fazi, ali su na kraju ostvarili jedan trijumf i to protiv Turske, što je bilo dovoljno za plasman u drugu fazu.
Tamo ih je sačekala Francuska, koja je po mnogim mišljenjima bila prvi favorit za osvajanje turnira, ali su Švajcarci napravili verovatno i najveće iznenađenje i uspeli nakon boljih izvođenja jedanaesteraca da eliminišu “trikolore”.
Dosta dobro je ekipa koju je na prvenstvu Evrope predvodio Vladimir Petković odigrala i u četvrtfinalu protiv Španije, ali je tada ipak penal rulet pripao “crvenoj furiji”.
Kao što je već poznato, nakon EURA, na klupu Švajcaraca je seo Murat Jakin i kako sada stvari stoje deluje da je to bio pun pogodak.
Trenutno se “sajdžije” nalaze na drugom mestu na tabeli u svojoj kvalifikacionoj grupi uz isti broj bodova kao i prvoplasirana Italija, pošto su obe selekcije do sada sakupile četrnaest bodova, što znači da je i Švajcarska poput Italije na šest odigranih mečeva ostvarila četiri trijumfa i dva remija.
U prošlom kolu su izabranici Murata Jakina bez većih problema slavili na gostovanju kod selekcije Litvanije, a taj duel je završen rezultatom 0:4.
Osim pomenutog remija sa Italijom, Švajcarci su remizirali i na gostovanju kod Severne Irske, ali je sigurno da tamo neće biti nimalo lako ni upravo Azurima koji u ovu zemlju putuju u poslednjem kolu.
Što se tiče mečeva na gostovanjima, “sajdžije” su do sada odigrale tri meča na strani i ostvarile dva trijumfa, uz jedan remi, i uz samo jedan primljeni gol, zbog čega u lepom raspoloženju putuju u Rim, gde će večeras na “Olimpiku” odlučivati o prvom mestu u grupi sa aktuelnim šampionima Evrope.

Naš predlog

Sva je prilika da nas na “Olimpiku” očekuje jedna izuzetno zanimljiva fudbalska predstava u kojoj veće šanse za trijumf ipak dajemo domaćoj ekipi, a ujedno i aktuelnom šampionu Evrope, pa vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.64.
Za očekivati je da na ovom duelu ne izostanu ni golovi, i iz tog razloga vam savetujemo da probate i sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.