Tiket dana: Poeni igrača

I danas je uzbudljiv košarkaški dan, a mi smo vam spremili miks ABA i Evrolige. Napominjemo da su granice i kvote podložne promenama.

Roko Leni Ukić (Split) + poeni (granica 12,5) 1.85 u Meridianbet

U Splitu situacija je ove nedelje iz loše otišla u kritičnu. Traži se modalitet konačnog razlaza sa Amerikancem Tre Meklinom, pošto nisu zadovoljniji njegovim učinkom u taboru splitskih ”žutih”. Za to vreme Ivan Perasović, sin Velimira Perasovića, prestao je dolaziti na treninge nezadovoljan tretmanom, a drugi Amerikanac, Šon Džons, je duže odsutan zbog povrede ramena. Još tri igrača su  neizvesna za duel protiv Krke, i to Karlo Žganec, koji takođe vuče povredu ramena i nije igrao u poslednjem kolu protiv Cedevita Olimpije, Darko Bajo ima povredu prepona, a Nejc Barič povredu pokosnice. Trener Splita Srđan Subotić na treningu je imao samo 6 igrača na raspolaganju, zato što su još dva igrača pokošena zbog visoke temperature, sumnja se na COVID-19. Targetirali su u Splitu i pojačanja, žele videti Filipa Krušlina i Blaža Mesičeka u svojim redovima, između ostalih.

Da su ovo neka bolja vremena, da u Splitu ima veliki broj mladih, talentovanih igrača, nema sumnje da bi Roko Leni Ukić stao u stranu i prenosio svoje bogato košarkaško iskustvo na mlađe naraštaje. Od Ukića, koji je rekorder po broju nastupa u košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske, u utakmici sa Krkom ipak se očekuje da bude jedan od bitnijih igrača na terenu i da donese važnu pobedu protiv jednog od konkurenata za opstanak.

Naš predlog je da će legenda hrvatske košarke, i verovatno jedan od najboljih hrvatskih plejmejkera u 21. veku, Roko Leni Ukić, još jednom pokazati svoj kvalitet. Naš predlog su + poeni, granica je postavljena na 12,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Brajs Džons (FMP) + poeni (granica 15,5) 1,85 u Meridanbet

Brajs Džons je i u Borcu iz Čačka imao kvalitetne predstave, ali je u FMP-u ipak otišao stepenicu iznad. Američki bek je treći strelac lige sa 16,86 poena u proseku na 7 odigranih utakmica. Ispred Džonsa su samo Kajl Vinales, iz večerašnjeg protivnika FMP-a SC Derbija iz Podgorice, i Rok Stipčević iz Krke. Velike zasluge za sjajne rezultate ove sezone tima iz Železnika idu najviše Brajsu Džonsu, pošto FMP ima čak 5 pobeda i samo 2 neuspeha u ABA ligi.

Poraz u prošlom kolu od Partizana je ipak bio očekivan za tim koji sa klupe vodi Nenad Stefanović, ali su ”Panteri” pružili žestok otpor lideru ABA lige u tom meču.

Naše mišljenje da će Brajs Džons imati dobro košarkaško veče protiv SC Derbija, te da će imati + poene. Granica je postavljena na 15,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Džordan Miki (Zenit) + skokovi (granica 4,5) 1.70 u Meridianbet

U Sankt Peterburgu igra se jedan od derbija večeri u Evroligi. Sastaju se Zenit i Olimpijakos, pored duela Fenerbahčea i Milana u Istanbulu i velike borbe u najavi u Monaku, u meču istoimenog Monaka i Bajerna iz Minhena, i ovaj duel privućiće veliku pažnju. Zenit ima lep start sezone u najjačem klupskom takmičenju u Evropi, ostvarili su 5 pobeda u 8 utakmica. Poslednja pobeda u Evroligi nosi posebnu draž, s obzirom da su pobedili aktuelnog prvaka Evrolige Anadolu Efes na strani.

Očekuje se velika borba u meču timova koji trenutno zauzimaju mesta koja vode u plej-of, jedan od najbitnijih duela bi mogao biti između Džordana Mikija i Aleksandra Vezenkova. Radi se o dvojici kvalitetnih krilnih centara, nema sumnje da će obojica dati sve od sebe da nadmaše jedan drugoga u ovoj utakmici.

Naše mišljenje da će borbeni  Džordan Miki imati + skokova, granica je postavljena na 4,5 u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.70.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Meridianbet iznosi 5.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.