Tip dana: Portugal – Srbija: “Orlovi” kucnuo je čas!

Nedelja je rezervisana za mečeve poslednjeg kola u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a za vas smo naravno ovog puta analizirali duel koji se igra u Lisabonu, gde će selekcija Portugalije na svom terenu dočekati Srbiju, i biće to meč koji će odlučiti koja će od ove dve reprezentacije ići direktno na Mundijal, a koja će morati težim putem, kroz baraž.
Meč u Lisabonu zakazan je za 20 časova i 45 minuta.

Portugal: Kristijano Ronaldo i drugari pred teškim ispitom!

Mora se priznati da je još pri samom žrebu bilo jasno da su Portugalci najveći favoriti za plasman na prvo mesto u grupi na kraju kvalifikacija, što donosi odlazak na Mundijal.
Nije baš da je četa Fernanda Santoša blistala, ali se i pored toga šampion Evrope iz 2016. godine kolo pre kraja kvalifikacija nalazi na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Srbija, ali uz bolju gol razliku u odnosu na “Orlove”, pošto je Portugal na sedama odigranih mečeva postigao šesnaest golova a primio samo četiri, dok su izabranici Dragana Stojkovića Piksija postigli isti broj golova, ali primili četiri pogotka više.
Bilo kako bilo, ne treba biti previše pametan pa konstatovati da je Portugalcima dovoljan i bod u meču poslednjeg kola sa Srbijom, dok drugoplasiranoj selekciji odgovara samo trijumf.
U prošlom kolu su se Kristijano Ronaldo i drugari poprilično namučili na gostovanju kod Irske, a taj duel je na kraju završen bez golova, uz podatak da je Ircima poništen pogodak nakon čega se diglo dosta bure, obzirom da je selektor ove selekcije istakao da je njegova ekipa dobrano oštećena na tom duelu u Dablinu.
Inače, na sedam odigranih mečeva Portugalci su ostvarili pet trijumfa, uz dva remija, a pored tog nerešenog ishoda sa Irskom, četa Fernanda Santoša je odigrala duel bez pobednika i na gostovanju kod Srbije, u jednom fenomenalnom susretu koji je završen rezultatom 2:2.
Što se tiče duela na domaćem terenu u ovim kvalifikacijama, jedna od najkvalitetnijih reprezentacija na svetu je na tri odigrana meča ostvarila isto toliko trijumfa uz osam datih i samo jedan primljen gol, pa je sigurno da zbog svega toga u veoma lepom raspoloženju dočekuju Srbiju u duelu koji će nam dati i konačni odgovor na pitanje koja će od ove dve selekcije direktno na Mundijal.

Srbija: “Piksi” veruje u direktan plasman na Mundijal, koliko je to realno?

Često puta smo u medijima mogli da čujemo kako neki trener promeni DNK čitavoj ekipi koju preuzme, i utisak je da se upravo to desilo sa “Orlovima” od kako je na klupu Srbije seo Dragan Stojković Piksi.
Sve je krenulo od onog meča na stadionu “Rajko Mitić” gde je Srbija u prvom kolu dočekala Irsku i uz dosta muke slavila sa 3:2, iako je gostujuća selekcija prva došla do vođstva na tom susretu.
Nakon toga je usledio onaj duel sa Portugalom, u kom su “Orlovi” nakon sjajne partije u drugom poluvremenu uspeli da isčupaju bod, uz podatak da je Portugalcima poništen čist gol u poslednjim trenucima susreta.
Usledile su veoma važne pobede nad Azerbejdžanom i Luksemburgom, što je samo dodatno podiglo samopouzdanje “Piksijevih” izabranika.
Posle ta dva jako bitna trijumfa je usledilo gostovanje kod Irske gde su “Orlovi” postigli gol na vreme, kontrolisali meč, ali i propustili nekoliko stopostotnih prilika, što je reprezentacija koja zaista retko gubi na domaćem terenu umela da kazni i u finišu susreta stigla do izjednačenja, a ne treba zaboraviti da je Irska mogla i do trijumfa, ali se u poslednjim trenucima susreta istakao Predrag Rajković.
Najzad, u pretposlednjem ciklusu kvalifikacija Srbija je prvo slavila na gostovanju kod nimalo naivnog Luksemburga, a potom i na svom terenu bez većih problema savladala Azerbejdžan sa 3:1 i u potpunosti se fokusirala za meč sa Portugalom.
Naravno, ne treba zaboraviti da su izabranici Dragana Stojkovića pre nekoliko dana odigrali prijateljski meč sa Katarom, u kom su dosta lako slavili, a taj duel je završen rezultatom 4:0.
Za kraj, treba napomenuti da selektor Srbije za odlučujući meč u ovim kvalifikacijama neće moći da računa na Lazovića, Đuričića i Nastasića koji su povređeni, što će svakako biti veliki hendikep pred duel u Lisabonu.

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da su ove dve selekcije najviše pokazale u ovoj kvalifikacionoj grupi pa je svakako pravedno da sve stane u ovih devedeset minuta koji se igraju u Lisabonu.
Prvi meč između Srbije i Portugala je završen bez pobednika, iako su Kristijano Ronaldo i drugari nakon tog meča bili kivni na glavnog sudiju zbog gola koji je poništen u poslednjim trenucima duela na stadionu “Rajko Mitić”.
Iako je ulog ogroman, mišljenja smo da nas i ovog puta očekuje efikasan duel i da bi golova trebalo da bude na obe strane, zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.90.
Iz potpuno istog razloga vam predlažemo da probate i sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.
Za kraj, “Orlovi” nemaju šta da izgube na ovom gostovanju, a poznavajući dosadašnji rad Dragana Stojkovića Piksija, utisak je da će Srbija napasti Portugalce u sred Lisabona, pa vam zbog toga hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.30.
Za one najhrabrije, čista dvojka je zaista brutalna, pošto je kladionica Meridianbet ceni sa fantastičnom kvotom 6.60.

“ORLOVI”, KUCNUO JE ČAS!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.