Tip dana: Švajcarska – Bugarska: Domaćin može i do direktnog plasmana na Mundijal, Bugari bez takmičarskog motiva!

U ponedeljak su na programu mečevi poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Švajcarske i Bugarske.
Susret između ove dve selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Švajcarska: “Sajdžijama” je neophodan ubedljiv trijumf!

Kako vreme prolazi tako Švajcarska polako ali sigurno izrasta u jednu izuzetno dobru reprezentaciju, protiv koje nijedan tim ne može unapred da upiše bodove.
Iako popularne “sajdžije” baš i nisu blistale u grupnoj fazi nedavno završenog Evropskog šampionata, ova selekcije je nekako stigla do osmine finala, a tamo ih je sačekala Francuska, koja je po mnogim mišljenjima bila prvi favorit za osvajanje turnira, ali su Švajcarci napravili verovatno i najveće iznenađenje i uspeli nakon boljih izvođenja jedanaesteraca da eliminišu “trikolore”.
Dosta dobro je ekipa koju je na prvenstvu Evrope predvodio Vladimir Petković odigrala i u četvrtfinalu protiv Španije, ali je tada ipak penal rulet pripao “crvenoj furiji”.
Nakon EURA Vladimir Petković je odlučio da napusti mesto selektora ove selekcije, a njega je nasledio Murat Jakin i kako sada stvari stoje utisak je da je to bio pun pogodak.
Naime, na kolo pre kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Švajcarci se nalaze na drugom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i prvoplasirana Italija, kod koje su između ostalog remizirali u prošlom kolu na gostovanju na “Olimpiku”, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Prvo mesto će na kraju u slučaju istog broja bodova osvojiti reprezentacija koja ima bolju gol razliku, a u ovom trenutku “sajdžije” imaju minus dva u odnosu na “Azure” ali je to generalno dosta lako nadoknaditi, obzirom da četa Roberta Mančinija u poslednjem kolu putuje na teško gostovanje kod Severne Irske, dok Švajcarci na svom terenu igraju sa Bugarima, koji će biti bez pritiska na tom duelu pošto su odavno izgubili šanse za prolaz u baraž.

Bugarska: Solidne partije u poslednje vreme!

Godinama unazad selekcija Bugarske nikako ne uspeva da se plasira na neko veliko takmičenje, a nažalost to će i ovog puta biti slučaj pošto se ova selekcija koja je krajem prošlog milenijuma važila za jednu od najboljih evropskih ekipa, trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli svoje kvalifikacione grupe sa samo osam osvojenih bodova, što je za čak sedam poena manje u odnosu na prvoplasirane reprezentacije Italije i Švajcarske.
Izabranici Jasena Petrova su na sedam odigranih mečeva ostvarili dva trijumfa, dva remija i čak tri poraza, a u prošlom kolu je ova selekcija slavila na svom terenu protiv Severne Irske, i to posle velikog preokreta, pošto je poluvreme gostujuća selekcija rešila u svoju korist, ali je onda na scenu stupio Nedelev i sa dva gola u razmaku od deset minuta doneo svojoj reprezentaciji plasman na deobu trećeg mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i upravo Severna Irska, za koju će navijati protivnik Bugara na ovom susretu.
Na poslednjih pet mečeva u kvalifikacijama, izabranici selektora Petrova su doživeli samo jedan poraz, i to onaj koji je bio najmanje očekivan, pošto su na gostovanju kod Litvanije poraženi sa 3:1, što je inače bio i prvi trijumf za ovu simpatičnu reprezentaciju.
Kada su gostovanja u pitanju, do sada je Bugarska odigrala tri duela van svog terena i još uvek ne zna za trijumf, a u tom periodu su dva puta remizirali, uz pomenuti poraz na gostovanju kod Litvanije.
Ipak, ostaće upamćeno da su izabranici Jasena Petrova uspeli da odole kod Azura ugostima, što bi na kraju izabranike Roberta Mančinija moglo i da košta direktnog plasmana na Mundijal.
Kada je tradicija u pitanju, na šest dosadašnjih odigranih susreta, Bugarska ne zna za trijumf nad Švajcarcima, a u tom periodu je ova reprezentacija doživela čak četiri poraza i dva remija.

Naš predlog

Smatramo da će Švajcarci od prvog minuta krenuti silovito ka golu Bugara pošto je poznato da im najverovatnije treba što ubedljiviji trijumf, pa vam zato savetujemo da probate sa igrom I2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.95.
Iz potpuno istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa 1.90, a za one najhrabrije, ali i najambicioznije predlažemo i igru 5+ za šta je Meridianbet pripremio fantastičnu kvotu 3.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.