Holandija – Norveška: Mogu li “Vikinzi” da uberu “lale” i plasiraju se na Mundijal?

U utorak su na programu mečevi poslednjeg kola evropskih kvalifikacija a za vas smo ovog puta analizirali svakako i najinteresantniji susret ovog dana koji će biti odigran u Roterdamu, gde će Holandija ugostiti Norvešku.
Uoči poslednjeg kola, Holandija drži prvo mesto na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Tursku i trećeplasiranu Norvešku, pa je sigurno da nas ovde očekuje pregršt uzbuđenja.
Susret između ove dve nimalo naivne selekcije je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Holandija: “Lale” pod pritiskom!

Utisak je da su Holanđani pre samo dva kola bili već viđeni putnik za Katar, pošto su pre toga bili na prvom mestu na tabeli svoje kvalifikacione grupe uz tri boda viška u odnosu na Norvešku i četiri boda više u odnosu na u tom trenutku trećeplasiranu Tursku.
Međutim, nakon kiksa na gostovanju kod Crne Gore situacija uoči poslednjeg kola je takva da su “lale” i dalje na prvom mestu na tabeli, ali sada imaju samo dva boda viška u odnosu na Tursku i Norvešku i u slučaju poraza od “Vikinga” vrlo lako se može desiti da izabranici Luja Van Gala ne dođu čak ni do drugog mesta, za koje je poznato da donosi plasman u baraž, koji će biti nikad teži, obzirom da su u njemu već selekcije poput dva poslednja evropska šampiona – Italije i Portugala, ali i nimalo naivne reprezentacije Rusije, Poljske, Škotske i drugih.
Inače, kada je u pitanju taj duel sa Crnom Gorom, Holandija je bila na korak do pobede, imala 2:0 sve do 82. minuta i vizu za direktan odlazak na planetarnu smotru, ali su se Crnogorci izdigli i u rasponu od pet minuta stigli do neverovatnog remija.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Holandija odigrala četiri meča na svom terenu i ostvarila svih četiri trijumfa uz fantastičnu gol razliku 18:1, pa ako posmatramo samo taj podatak, zaista deluje da su “lale” veliki favoriti na ovom za njih odlučujećem duelu.
Takođe, ne treba zaboraviti ni činjenicu da bi Holandija odavno izvadila vizu za Katar da su “lale” bile bolje na gostujućim terenima u ovim kvalifikacijama, gde su na pet odigranih mečeva ostvarili dva trijumfa, dva remija i jedan poraz i to na gostovanju kod Turske kada je bilo 4:2.

Norveška: “Vikinzi” su propustili veliku priliku protiv Letonije!

Pre svega treba konstatovati da je Norveška jedna selekcija sa Halandom, a potpuno druga bez fudbalera Borusije iz Dortmunda koji će zbog povrede odsustvovati do kraja godine, što je svakako ogroman hendikep za njegovu selekciju, ali i za matični klub.
Sve to se najbolje moglo videti u prošlom kolu kada su popularni “Vikinzi” samo remizirali na svom terenu protiv Letonije, a taj duel je završen rezultatom 0:0.
Da su izabranici Solea Solbakena slavili na tom meču, sada bi imali isti broj bodova kao i Holandija, i u nekim kombinacijama bi im odgovarao čak i bod za drugo mesto u grupi, ali i ovako sve još uvek zavisi od njih, pošto će Norveška ukoliko slavi u Roterdamu. što naravno neće biti nimalo lak zadatak, zauzeti jedno od prva dva mesta u grupi.
Pominjali smo već taj meč prošlog kola sa Letonijom kada je domaćin uputio 25 šuteva ka golu pretposlednje selekcije u grupi, ali nažalost lopta nije htela u gol.
Takođe, treba podsetiti da je pre toga Norveška remizirala na gostovanju kod direktnog konkurenta za prolaz dalje – selekcije Turske, kada je bilo 1:1, uz podatak da je Elejanusi u posednjim trenucima tog susreta u Istanbulu propustio neverovatnu priliku.
Kada su u pitanju mečevi na gostovanjima, “Vikinzi” su najbolja gostujuća ekipa u ovoj kvalifikacionoj grupi, pošto su izabranici Solea Solbakena na četiri odigrana meča ostvarili tri trijumfa, uz taj pomenuti remi kod Turske.
Za razliku od Holanđana, Norvežani su ogromnih problema u ovim kvalifikacijama imali na svom terenu gde su na pet odigranih mečeva ostvarili dva trijumfa protiv Crne Gore i Gibraltara što se svakako i očekivalo, uz dva remija, ali i uz jedan poraz, i to poprilično težak kada je Turska slavila sa 0:3.

Naš predlog

Bez sumnje, biće ovo i najzanimljiviji susret poslednjeg kola kvalifikacija, pošto i dalje i jedna i druga selekcija mogu da dođu do prvog mesta u grupi i plasiraju se direktno na Mundijal.
Ono što je naravno izuzetno bitan podatak uoči ovog susreta je da će Norveška igrati bez svog najboljeg fudbalera, pa najviše zbog toga i dajemo veliku prednost Holanđanima kada je ovaj meč u pitanju i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.45.
Takođe, mišljenja smo i da će “lale” u Roterdamu postići makar dva gola, zbog čega vam predlažemo da odigrate igru H2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.48.
Za kraj, vrlo lako se može desiti da izabranici selektora Van Gala od prvog minuta krenu ofanzivno ka golu Norvežana zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila odličnu kvotu 2.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.