Tip dana: Monako – Lil: Šampion na krunisanju u Kneževini!

U petak je nakon nekoliko “sušnih” dana konačno veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali jedan od najzanimljivijih mečeva 14. kola francuske Lige 1 u kom će Monako na svom terenu dočekati aktuelnog šampiona, ekipu Lila.
Susret između ova dva tima je zakazan za 21h.

Monako: Tri vezana trijumfa na domaćem terenu!

Nakon nekoliko sušnih godina, prošla godina je za fudbalere Monaka bila poprilično dobra pošto je ova ekipa konačno uspela da dođe do svog primarnog cilja, a to je plasman na treće mesto na tabeli, koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.
Nažalost, izabranici Nika Kovača nisu uspeli u plej-ofu za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje da eliminišu ukrajinski Šahtjor, pa je na kraju ekipa iz Kneževine morala da se zadovolji sa utešnim plasmanom u Ligu Evrope.
Kada je u pitanju Liga 1, trenutno se ekipa sa stadiona “Luj II” nalazi tek na jedanaestom mestu na tabeli uz osamnaest osvojenih bodova, što je za čak šest poena manje od drugoplasiranog Lansa, a to pominjemo iz razloga pošto je to drugo mesto primarni cilj Monaka kada je ovaj šampionat u pitanju, pošto ono donosi direktan plasman u Ligu šampiona.
Inače, u prošlom kolu su izabranici Nika Kovača samo remizirali na gostovanju kod Remsa, a taj duel je mimo svih očekivanja završen bez golova.
Ne treba zaboraviti da je tim iz Kneževine odigrao meč bez golova i u četvrtom kolu Liga Evrope, kada su na svom terenu podelili bodove sa PSV-om, a ono što je dobro je da se Monako trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli i na pravom je putu da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Za kraj, treba reći da je poslednji međusobni susret između Monaka i Lila koji je odigran u Kneževini završen ubedljivim trijumfom domaćina, pošto je na kraju bilo čak 5:1.

Lil: Očekivali smo dosta više od aktuelnog šampiona Francuske!

Malo ko se nadao da će fudbaleri Lila prošle sezone doći do titule šampiona Francuske, ali je ova ekipa potpuno zasluženo došla do naslova prvaka.
Na kraju su fudbaleri ovog tima imali bod viška od drugoplasiranog PSŽ-a, što je bio povod za veliko slavlje svih navijača ove ekipe, koji su na titulu šampiona čekali punih deset godina.
Verovatno i najzaslužniji čovek za titulu šampiona Francuske trener Kristog Galtje je samo dva dana nakon te senzacije napustio klupu Lila i potpisao za Nicu sa kojom postiže sjajne rezultate ove sezone.
Što se tiče Lila, mora se priznati da ovaj tim važi za najveće razočarenje dosadašnjeg toka šampionata, pošto se aktuelni šampion trenutno nalazi tek na dvanaestom mestu na tabeli sa samo šesnaest osvojenih bodova, što je za čak osamnaest poena manje u odnosu na prvoplasirani PSŽ, pa već sada u ovom delu sezone slobodno možemo konstatovati da će Francuska dobiti novog šampiona.
U prošlom kolu je Lil samo remizirao na svom terenu protiv Anžea, pošto je taj meč na stadionu “Pjer Moroa” završen rezultatom 1:1.
Poražavajuće izgleda podatak da je aktuelni šampion Francuske na poslednjih pet mečeva ostvario samo jedan trijumf i to protiv Marseja na svom terenu uz dva remija, ali i dva poraza.
Što se tiče mečeva na strani, do sada je Lil odigrao sedam duela van svog terena na kojima je ostvario tek jedan trijumf, uz dva remija, ali i čak četiri poraza.
Tim koji je prošle sezone iza sebe ostavio prebogati PSŽ će na ovom gostovanju u Kneževini najverovatnije nastupiti bez Dejvida koji je na reprezentativnim akcijama doživeo povredu oka, a pored njega neće biti ni Onane, Žardima i Botmana.

Naš predlog

Očekuje se da ovo bude jedan veoma interesantan duel, koji nam vrlo lako može doneti i dosta golova, obzirom da su oba tima u poslednje vreme imali dosta problema sa realizacijom, što jeste čudno ako uzmemo u obzir da su i Monako i Lil prošle sezone bili jedne od najefikasnijih ekipa u Ligi 1.
Zbog toga vam savetujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila poprilično dobru kvotu 2.00.
Monako na tri poslednja meča na domaćem terenu ima isto toliko trijumfa i za očekivati je da sa sjajnom serijom nastave i protiv aktuelnog šampiona Francuske, što svakako neće biti nimalo lak zadatak, ali vam ipak hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu koju Meridianbet plaća sa kvotom 2.25.
Za kraj, smatramo da je najrealnija prognoza kada je ovaj duel u Kneževini u pitanju da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol, pa vam preporučujemo da odigrate igru GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.