Tiket dana: Poeni igrača

Danas će u centru pažnje biti duel Partizana i Budućnosti u ABA ligi, pa smo košarkađe za predloge pronašli iz ove dve ekipe. Podsećamo da su granice i kvote podložne promenama.

Kevin Panter – plus poeni + (granica 13,5) @ 1.85 u Meridianbet

Partizan u beogradskoj Areni, u derbiju 9. kola u ABA ligi, dočekuje Budućnost. Na kladionicama se ekipi koju sa klupe vodi Željko Obradović daju ipak veće šanse za pobedu, pa je Partizan blagi favorit. Po najavama, Budućnost će u ovaj meč ući bez Vilija Rida, Edina Atića i Igora Drobnjaka. Ovim izostancima su pogođene sve linije tima iz Podgorice i ako se doda neigranje duže odsutnog Danila Nikolića, trener Aleksandar Džikić će imati samo devet igrača na raspolaganju, bar toliko je imao u poslednjem meču protiv Cedevita Olimpije u Evrokupu. Od te devetorice Suad Šehović je igrao samo na dve utakmice u ovoj sezoni, a Filip Barović ima ograničenu minutažu. Direktni rivali Kevinu Panteru u ovom meču bi pre svega trebalo da budu Džastin Kobs, Di Džej Sili i Petar Popović. Imajući u vidu da je Kobs glavno napadačko oružje Budućnosti nije verovatno da će mnogo čuvati Pantera, ili da će se uopšte preterano trošiti u odbrani i rizikovati da uđe u problem sa ličnim greškama. Panter je u prošlom kolu protiv Zvezde imao loše veče, samo 6 poena za 32 minuta na terenu, ali Budućnost trenutno nema na bekovskim pozicijama te odbrambene resurse kao što su imali crveno-beli. Čini se da ni brojčano, ni u kvalitetu nema ih dovoljno u timu iz Podgorice da defanzivno zaustave ili ograniče možda trenutno igrača sa najvećom napadačkom reputacijom u Aba ligi, Kevina Pantera. Svakako su u toj grupi vrhunskih igrača koji ulivaju strah timovima širom regionalne lige svojim kreativnim ofanzivnim rešenjima uz Pantera nalaze  i pomenuti Kobs i naravno Džejkob Pulen iz Cedevita Olimpije, kada su u formi.

Naše mišljenje da će u ovom bitnom meču Partizana protiv Budućnosti doći do izražaja napadački kvaliteti Kevina Pantera i predlažemo + poene na sjajnog američkog beka. Granica je postavljena na 13,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Zek Ledej (Partizan) – plus skokovi + (granica 6,5) @ 2.00 u Meridianbet  

U ABA ligi ove sezone tri glavna favorita su Crvena zvezda, Partizan i Budućnost. Zato su od posebne  važnosti za beogradske crno-bele mečevi sa direktnim rivalima u regionalnom takmičenju. Partizan nikako ne bi želeo da u eventualnim duelima u plej-of seriji nema prednost domaćeg terena protiv ekipe Budućnosti. Podgorica je uvek bila teško i zahtevno gostovanje za sve timove u važnim mečevima. Posle ove utakmice Partizan ima pauzu u takmičenjima zbog utakmica reprezentacija, i čini se da će odmor dobro doći crno-belima da se regenerišu, a možda i kadrovski pojačaju.

Zek Ledej je, uz Kevina Pantera, najveća uzdanica navijača Partizana. U ovom duelu protiv Budućnosti posao će bivšem igraču Milana biti znatno olakšan najavljenim neigranjem snažnog Vilija Rida. Čini se da bi Amerikanac u dresu Partizana, koji pokriva obe centarske pozicije, trebalo da ima najviše duela sa Markom Jagodić Kuridžom i Džejkobom Vajlijem u prvom redu, a onda i sa crnogorskim visokim igračima Zoranom Nikolićem i Filipom Barovićem.

Naš predlog je da će Zek Ledej imati + skokova u utakmici sa ekipom iz Podgorice, granica je postavljena na 6,5 skokova u kladionici Meridianbet, a koeficijent iznosi 2.00.

Marko Jagodić Kuridža (Budućnost) – plus skokovi + (granica 4,5) @ 1.95 u Meridianbet

Budućnost dolazi, po medijskim izveštajima, poprilično oslabljena u Beograd. U duelu u Evrokupu protiv Cedevita Olimpije su imali samo 9 igrača u protokolu. Džastin Kobs je sa 33 poena u tom meču bio veoma inspirisan pa se slabosti kratke rotacije nisu primetili u timu koji sa klupe vodi Aleksandar Džikić. U Areni, pred vatrenim navijačima Partizana, i protiv Željka Obradovića, svi limiti i potencijali sadašnje ekipe Budućnosti biće testirani. Po rečima Džikića Budućnost čeka teška i zahtevna utakmica, a kvalitet Partizana je činjenično stanje, a pored toga rade pod vođstvom trenera koga svi žele i, dodaje strateg Budućnosti, to je valjda svima jasno. Marko Jagodić Kuridža je kroz karijeru postao primećen kao borben igrač, dobar u skupljanju skokova,  kao neko ko zna da se postavi u reketu i njegovo iskustvo će biti od neprocenjive važnosti za Budućnost u večerašnjem meču.

Naše mišljenje da če Marko Jagodić Kuridža imati + skokova u utakmici protiv Partizana, granica je postavljena na 4,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.95.

Ukupna kvota na tiketu za subotu u kladionici Meridianbet iznosi 7.21.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.