Derbi dana: Inter – Napoli: Aktuelni šampion dočekuje lidera na tabeli! Ko će do trijumfa?

U nedelju je na programu nekoliko zaista fenomenalnih mečeva, a svakako da se derbi ovog dana igra na stadionu “Đuzepe Meaca” gde će fudbaleri Intera ugostiti Napoli.
Susret između ova dva kluba je zakazan za 18 časova.

Inter: “Neroazuri” imaju dosta problema u Seriji A!

Inter se prošle sezone praktično prošetao do “Skudeta” ali pre svega, treba reći da je ova ekipa pretrpela ogromne promene u odnosu na prošlu sezonu, koja je bila i više nego uspešna pošto se pehar namenjen šampionu Italije posle deset godina vratio u vitrine kluba sa “Đuzepe Meace”.
Međutim, zbog neslaganja sa upravom koja je odlučila da proda najbolje fudbalera, Antonio Konte je napustio klupu “neroazura” a na njegovo mesto je došao Simone Inzagi, koji se do sada nije najbolje snašao.
Takođe, treba podsetiti da je aktuelni šampion Italije u letnjem prelaznom roku praktično ostao i bez svoja dva najbolja fudbalera iz prošle sezone, pošto su klub napustiti Lukaku i Hakimi, koji su karijeru nastavili u Čelsiju, odnosno u PSŽ-u.
Kada se sve sabere i oduzme, treba reći da smo dosta više očekivali od Intera u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na trećem mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na vodeći Napoli koji im između ostalog dolazi u goste u ovom kolu, pa “neroazuri” imaju najbolju moguću priliku da smanje bodovni zaostatak na četiri boda, što je svakako prihvatljiva razlika.
U prošlom kolu su izabranici Simonea Inzagija u derbiju Milana remizirali sa “rosonerima” a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Što se tiče Lige šampiona, “neroazuri” su na pravom putu da posle tri vezane eliminacije u grupnoj fazi konačno dođu do plasmana u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli uz sedam osvojenih bodova i eventualnim trijumfom nad Šahtjorom u narednom kolu bi praktično obezbedili plasman u nokaut fazu.
Kada je ovaj meč sa Napolijem u pitanju, Simone Inzagi neće moći da računa na Sančeza i De Fraja, kao i na ranije odsutnog Eriksena, ali je zaista veliko pitanje da li će se sjajni danski reprezentativac vraćati na teren.

Napoli: Malo ko je očekivao ovakve partije Napolitanaca!

Ni oni najveći optimisti nisu mogli da očekuju da će fudbaleri Napolija pružati ovako dobre partije u ovogodišnjem izdanju italijanske Serije A.
Naime, trenutno se ova ekipa nalazi na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Milan koji je sinoć u jednom fanastičnom susretu poražen na gostovanju kod Fiorentine.
Podsećamo vas da je Napoli prošle sezone u poslednjem kolu ostao bez već viđenog plasmana u Ligu šampiona pošto je ovaj tim samo remizirao na svom terenu protiv Verone koje je bila bez takmičarskog motiva na tom susretu, što je bio znak za momentalan otkaz Đenaru Gatuzu.
Predsednik kluba Aurelio de Laurentis je neposredno pred početak šampionata saopštio stručnom štabu i fudbalerima Napolija da je primarni cilj plasman u Ligu šampiona, preciznije četvrto mesto na tabeli, a ako se po jutru dan poznaje, deluje da Napolitanci ne samo da su veoma blizu da tog cilja i dođu, već se čini da je ekipa koju sa klupe predvodi Lučano Spaleti trenutno najveći favorit za osvajanje Skudeta!
Inače, u prošlom kolu je tim sa stadiona “Dijego Armando Maradona” odigrao jedan ne baš najbolji meč na svom terenu protiv Verone, koju ni drugi uzastopni put nije uspeo da pobedi na svom terenu, ali deluje da je ovog puta taj neuspeh bio manje bolan nego onaj iz poslednjeg kola prethodnog šampionata.
Kada su u pitanju mečevi na strani do sada je lider na tabeli odigrao šest mečeva na strani i ostvario pet trijumfa i jedan remi i trenutno je četa Lučana Spaletija najbolji domaćin u Seriji A.
Za kraj treba napomenuti da strateg Napolija koji je u dosadašnjem toku šampionata doneo dosta radosti svim navijačima Napolja, za ovaj duel sa Interom na stadionu “Đuzepe Meaca” neće moći da računa na Politana, Ounasa i Demea, što ne bi trebalo da predstavlja preveliki udarac za lidera na tabeli.

Naš predlog

Dueli između ova dva tima su nam u prošlosti donosili dosta uzbuđenja. Ukoliko bi Inter slavio na svom stadionu protiv lidera na tabeli, utisak je da bi se “neroazuri” ravnopravno uključili u borbu za titulu, pa vam iz tog razloga toplo preproučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.34.
Ne treba ovde očekivati previše golova, što nam najbolje pokazuje i tradicija pošto na pet poslednjih međusobnih susreta između Intera i Napolija nije palo više od dva gola, pa vam iz tog razloga toplo preporučujemo da odigrate igru 0-2 gola koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.09.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.