Tip dana: Lion – Marsej: Ko će do trijumfa u duelu dva Olimpika?

U nedelju je fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali meč koji će biti odigran na ”Žerlanu” gde će fudbaleri Liona dočekati Marsej.
Susret između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Lion: Katastrofalne partije na strani!

Barem na papiru, ekipa Liona ima uz PSŽ možda i najkvalitetniji sastav u francuskoj Ligi 1, međutim, trenutna tabela nam pokazuje da se ova ekipa nalazi tek na osmom mestu na tabeli uz čak osamnaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PSŽ, pa već u ovom delu prvenstva slobodno možemo konstatovati da tim sa Žerlana nema praktično nikakve šanse da se ozbiljnije umeša u borbu za titulu, iako su ambicije čelnih ljudi kluba uoči početka šampionata bile ogromne.
U prošlom kolu je osmoplasirana ekipa na tabeli doživela težak poraz na gostovanju kod Rena, a taj meč je završen rezultatom 4:1, što je bio samo još jedan pokazatelj koliko zapravo Lion ima problema na strani gde je ovaj tim za sada odigrao šest mečeva i ostvario jedan trijumf, jedan remi i čak četiri poraza.
Ruku na srce, izabranici Petera Boša igraju fantastično na domaćem terenu gde su do sada sakupili čak petnaest bodova, pošto su na sedam odigranih mečeva ostvarili četiri trijumfa i tri remija, dakle bez poraza.
Inače, Lion igra sjajno u ovogodišnjem izdanju Liga Evrope, gde je ova ekipa nakon samo četiri kola obezbedila plasman u nokaut fazu što nekako i jeste bio primarni cilj kada je učešće u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju u pitanju.
Peter Boš ima dosta kadrovskih problema uoči ovog susreta, pošto neće moći da računa na nekolicinu standardnih fudbalera, a pre svih, treba izdvojiti Dembelea, Dubou i Kadevera koji je u prošlom kolu dobio crveni karton.
Poslednji međusobni susret između Liona i Marseja je odigran krajem februara ove godine na “Velodromu” a taj meč je završen rezultatom 1:1, a zanimljivo je da je isti rezultat bio i u duelu pre tog koji je odigran na Žerlanu, pa ne treba da nas iznenadi ako se nešto slično desi i ovog puta.

Marsej: Može li ova ekipa do plasmana u Ligu šampiona?

Što se tiče Marseja, primarni cilj će i ove sezone biti plasman u Ligu šampiona, a čini se da je to dosta realno, obzirom da izabranici Horhea Sampaolija igraju dosta dobro ove sezone i trenutno se nalaze na petom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Ren koji ruku na srce ima i meč viška, pošto su u subotu slavili nad Monpeljeom na domaćem terenu.
U prošlom kolu je tim sa “Velodroma” nažalost samo remizirao na svom terenu protiv Meca, a mimo svih očekivanja taj duel je završen bez golova.
Utisak je da izabranici Horhea Sampaolija u poslednje vreme imaju velikih problema sa realizacijom pošto je trenutno petoplasirana ekipa na tabeli na poslednja četiri susreta u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala postigla samo dva gola.
Naravno, ne treba zaboraviti da su fudbaleri Marseja nedavno uspeli da odole na svom terenu prebogatom PSŽ-u, a taj meč na “Velodromu” je završen bez golova.
Inače, i Marsej se poput Liona takmiči u Ligi Evrope, gde nakon četiri odigrana kola ova ekipa zauzima treće mesto na tabeli i utisak je da će tim koji sa klupe predvodi temperamentni Sampaoli jako teško uspeti da izbori plasman u nokaut fazu.
Što se tiče mečeva na strani u francuskoj Ligi 1, Marsej je do sada odigrao šest mečeva i ostvario tri trijumfa, dva remija uz samo jedan poraz i to u gostima kod aktuelnog šampiona Lila kada je bilo 2:0.
Kada su u pitanju izostanci, Marsej ima daleko manje problema od svog večerašnjeg rivala, pošto za meč ne konkurišu samo Under i Balerdi.

Naš predlog

Koliko god da Lion igra katastrofalno na strani, toliko ova ekipa dobro izgleda na domaćem terenu zbog čega vam između ostalog i savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.
Utisak je takođe da bi ovo mogao da bude i jedan efikasan duel zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.58.
Možda i najidealnija prognoza za ovaj duel je kombinacija 1X&3+ koju Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.