NBA tiket dana (nedelja-ponedeljak)

Narednih dana biće manje evropske košarke, sledi reprezentativna pauza, pa se posvećujemo NBA ligi. Evo predloga tiketa za noć između nedelje i ponedeljka.

Čikago Bulsi – Njujork Niksi – Ukupno poena manje od 206,5 @ 2.24 u Meridianbet

Čikago Bulsi se vraćaju u svoju dvoranu posle pet utakmica na strani, a to je bila turneja sa timovima iz Zapadne konferencije. Prve utakmice posle velikog broja gostovanja na svom terenu znaju da budu naporne, a dolazi im i jak protivnik, Njujork Niksi.

Trener Njujork Niksa Tom Tibodo je poznat kao defanzivno orijentisan, postoje brojne anegdote vezane za njegovu sklonost ka detaljima, poslednja je Kajla Korvera koji je rekao da ako kod Tibsa ne igraš odbranu i ne pratiš defanzivne šeme nećeš biti na terenu. Boston Seltiksi su 2007. godine doveli Tibodoa da pomogne u podizanju odbrane na viši nivo. U ekipi iz Masačusetsa je bio glavni pomoćnik treneru Doku Riversu sa posebnim zaduženjem na defanzivnom planu, Seltiksi su delom zahvaljujući i Tibodou uspeli da osvoje titulu 2008. godine.

Prošle sezone su Njujork Niksi ušli u plej-of, Tibodo je bio proglašen za najboljeg trenera u NBA ligi, primali su najmanje poena u ligi, imali 3 defanzivni rejting (pokazatelj koji daje koliko je učinak individualno svakog igrača u sprečavanju protivničkog tima da da poene), glavna zvezda Džulijus Rendl je bio izabran za Ol star utakmicu i sve u svemu ta košarkaška godina je bila proglašena uspešnom, očekivao se dalji razvoj ekipe. Došla su dva zvučna pojačanja, za koje se delom ipak nije mislilo da su igrači za Tibodoa, Kemba Voker i Evan Furnije nikad nisu važili za igrače kojima je odbrana jača strana. Što se u delu košarkaških stručnjaka najavljivalo to se i desilo, Niksi su potonuli po defanzivnim kriterijumima, nalaze se na 14. mestu po primljenom broju poena po meču. Voker ima 12 poena u proseku na meču, u subotu protiv Hjustona je igrao samo 21 minut, ali opet se razmišlja da ne igra večeras zbog odmora odnosno da ne igra u dve utakmice koje se igraju dan za danom. Francuski igrač Furnije se muči u poslednje vreme, u četiri utakmice pre Hjustona je imao 4,8 poena na 22,5 minuta na terenu. Protiv nejakih Rokitsa je dao 19 poena za 30 minuta, pre ove utakmice je izjavio da mora da bude ultra agresivan od samog početka.

Naše mišljenje da će na utakmici Čikago Bulsa i Njujork Niksa biti manje poena, od predložene margine. Granica je postavljena na 206,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent za (-) iznosi 2.24.

Pol Džordž (Los Anđeles Klipersi) + poeni (granica 26,5) @ 1.85 u Meridianbet

Los Anđeles Klipersi imaju 9 pobeda i 7 poraza ove sezone u NBA ligi, a u odsustvu Kavaj Lenarda Pol Džordž je po očekivanjima glavni igrač tima iz Los Anđelesa. Džordž je prvi strelac ekipe sa 26,2 poena, drugi skakač sa 7,9 skokova, ima najviše asistencija u proseku 5,2 po meču i najbolji je u ukradenim loptama i ima ih 2 po meču. Klpersi imaju dva poraza u nizu, oba su usledila na gostovanju, prvo protiv Memfisa, a onda pomalo i neočekivano protiv Nju Orleansa. U Los Anđeles danas dolazi ekipa Dalasa, trener Maveriksa Džejson Kid je izjavio da se nada da će Luka Dončić posle dve utakmice pauze biti na raspolaganju protiv Klipersa. Obe utakmice, bez svoje prve zvezde Dončića, Dalas je izgubio, i to dva puta protiv Finks Sansa.

Naše mišljenje da će Pol Džordž imati svoje veče protiv Dalasa i da dati više poena, granica je postavljena na 26,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Redži Džekson (Los Anđeles Klipersi) + asistencije (granica 3,5) @ 1.75 u Meridanbet

Eventualnim povratkom Luke Dončića posle dve utakmice pauze u terminu (21.30. časova) prihvatljivom i za većinu navijača NBA lige i slovenačkog igrača u Evropi ovaj meč između Klipersa i Maveriksa dobija posebnu draž i čini ga jednim od derbija večeri. Los Anđeles i Dalas imaju po dva poraza u nizu i želeće da se vrate na pobedničke puteve. Najveći teret u ekipi koju sa klupe predvodi Tajron Lu nose Pol Džordž, Redži Džekson i Erik Bledso. Džekson je drugi strelac ekipe sa 17,2  poena u proseku i ima 4 asistencije u proseku po meču, što ga čini drugim najboljim asistentom u timu posle Džorža.

Naše mišljenje da će u bitnom meču za svoje Los Anđeles Kliperse Redži Džekson imati više asistencija, granica je postavljena na 3,5 asistencije u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.75.

Golden Stejt – Toronto Reptorsi – Golden Stejt daje više od 111,5 poena @ 1.61 u Meridianbet  

Golden Stejt ove sezone izgleda nezaustavljivo u Nba ligi, najbolji su sa 14 pobeda i samo 2 poraza. Trener Voriorsa Stiv Ker je stigao i da odmori svoje najistaknutije pojedince u poslednjem meču protiv Detroita Stefa Karija i Drejmonda Grina, ali  su dan pauze dobili i Andre Igudala i Oto Porter. Toronto se nalazi na turneji od 6 utakmica van Kanade, Golden Stejt je njihova 4 gostujuća utakmica u nizu, slede im još mečevi protiv Memfisa i Indijane. Tim iz Kalifornije daje najviše poena u proseku po meču u NBA ligi i to 113,9 poena.

Naše mišljenje da će Golden Stejt dati više od 111,5 poena na utakmici sa Torontom. Granica za alternativni broj poena na ekipu Golden Stejta je postavljena na 111,5 u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.61.

Ukupna kvota na tiketu u kladionici Meridianbet iznosi 11.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.