NBA tiket (ponedeljak-utorak)

U noći pred nama igra se čak deset utakmica u američkom košarkaškom takmičenju, popularnoj NBA ligi. Podsećamo da su granice i kvote podložne promenama.

Sakramento Kingsi – Filadelfija Seventisiksersi – 1 (uključujući produžetke) @ 1.68 u Meridianbet

Kingsi imaju samo 6 pobeda i čak 11 poraza u dosadašnjem delu sezone. Generalni menadžer Monte Mekner verovatno u dogovoru sa vlasničkom strukturom, je procenio da je pravo vreme za promene. Otkaz je dobio Luk Volton i na njegovo mesto je došao Alvin Džentri. Čini se da u sadašnjoj ekipi Sakaramenta, uz odgovarajuća pojačanja, ima potencijala da uđu u trku za plej-of ili plej-in pozicije. Tu su Dearon Foks, Harison Barns, Rišon Holms, Badi Hild i mladi Tajris Haliberton između ostalih.

Naš predlog je pobeda Sakramenta, uključujući produžetke, protiv oslabljene Filadelefije, a u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.68.

Karl Entoni Tauns (Minesota Timbervulfs) + skokovi (granica 9,5) @ 2.05 u Meridianbet

Centar Minesote je biran kao prvi pik na NBA draftu 2015. godine i ovo mu je 7 sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Samo jednom je u svojoj profesionalnoj karijeri ušao u plej-of i to 2018. godine, a i tada nije prošao dalje od prvog kola u doigravanju. Nužno se povlače paralele sa Nikolom Jokićem, zato što su u NBA ligu ušli iste godine i pokrivaju istu centarsku poziciju, mada je srpski igrač biran na draftu godinu pre, 2014. godine. Za najboljeg igrača Minesote se može istaknuti da je dva puta bio učesnik Ol star utakmice i da je od samog dolaska u ligu ima dobre brojke, biran je i za najboljeg debitanta u Nba ligi 2016. godine.  Tauns je najbolji poenter u Timbervulfsima sa 23,1 poena u proseku, ima najviše skokova u ekipi i to 9,2, u svim sezonama u ligi je bio dvocifren u proseku u broju skokova na kraju sezone. U današnjoj utakmici Tauns će imati ozbiljnog protivnika, litvanskog centra Jonasa Valančijunasa, koji je u dobroj formi ove sezone u dresu Nju Orleans Pelikansima.

Naše mišljenje da će Karl Entoni Tauns imati više skokova (+) protiv Nju Orleansa, njegov direktni rival Jonas Valančijunas je dobar u skokovima, kako ofanzivnim, tako i defanzivnim. Granica je postavljena na 9,5 skokova u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 2.05.

Dearon Foks (Sakramento Kings) + poeni (granica 19,5) @ 1.85 u Meridianbet  

U Sakramentu ništa novo, smenili su trenera Luka Voltona i na trenersko mesto, na privremenoj bazi, postavili su Alvina Džentrija koji je u dosadašnjem delu sezone bio stručnom štabu Kingsa i ima veliko iskustvo u košarci. Tim iz glavnog grada Kalifornije nije bio u plej-ofu još od 2006. godine, a ove sezone imaju 6 pobeda i 10 poraza. Najbolji igrač Sakramenta, bar bi trebalo da bude, je peti pik sa NBA drafta 2017. godine Dearon Foks, koji ima nešto slabije brojke u odnosu na prošlu sezonu. U sezoni 2020/21 Foks je imao individualno sjajnu sezonu 25,2 poena u proseku, ove ima 19,7 poena, nije više ni prvi strelac ekipe, jer je to Harison Barns sa 19,9 poena u proseku. Takođe su mu u padu i asistencije u odnosu na prošlu sezonu. U današnjem meču protiv Filadelfije se očekuje reakcija igrača Sakramenta na smenu trenera i niz loših rezultata. U seriju dobrih rezultata Sakramento bi mogao da povede Dearon Foks, košarkaš kome aktuelni petogodišnji ugovor vredan 163 miliona dolara ističe tek 2026. godine

Naš predlog su + poeni na Dearona Foksa u utakmici protiv Filadelfije Seventisiksersa, granica je postavljena na 19,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Rišon Holms (Sakramento Kings) + skokovi (granica 9,5) @ 2.00 u Meridianbet

Filadelefija Seventisiksersi nastavljaju svoju gostujuću turneju utakmicom u Sakramentu. Ovo im je 5. meč na strani u nizu, posle im preostaje samo dvoboj sa sjajnim Golden Stejt Voriorsima, kojim zaključuju ovu dugu i napornu seriju utakmica van svoje dvorane. Za Sakramento meč sa Filadelfijom nije obična utakmica, to je prvi meč u kome će u ulozi trenera na privremenoj bazi (interim head coach) biti Alvin Džentri. Očekuje se maksimalno zalaganje i požrtvovanje u taboru Kingsa, želja da pokušaju da preokrenu sezonu i napokon uđu u borbu za plej-of ili bar plej-in pozicije. Za plej-in to bi bila mesta od 7 do 10 na tabeli Zapadne konferencije.

Rišon Holms je najbolji skakač Sakramenta, ima 9,9 poena u proseku, nadomak je dabl-dabl učinka u proseku zato što ima i 14,2 poena po odigranom meču.

Naše mišljenje da će motivisani Rišon Holms imati + skokova na današnjem duelu sa Filadelfijom, koja je upravo i draftovala ovog solidnog centra 2015. godine, gde je proveo 3 sezone. Granica je postavljena na 9,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 2.00.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između ponedeljka i utorka u kladionici Meridianbet iznosi 12.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.