Tip dana: Verona – Empoli: Igor Tudor je preporodio ekipu iz grada ljubavi! Da li je Empoli sledeća žrtva?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za razliku od prethodna dva dana, pa smo za vas ovog puta analizirali pretposlednji meč trinaestog kola italijanske Serije A u kom će fudbaleri Verone na svom terenu dočekati ekipu Empolija.
Susret između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Verona: Fantastične partije u poslednje vreme!

Iako je Verona zamislila višegodišnju saradnju sa Euzebijom Di Frančeskom, nakon katastrofalnih rezultata na startu šampionata ovaj italijanski trener je dobio otkaz a na njegovo mesto je postavljen Igor Tudor, što je kako sada stvari stoje bio zaista fantastičan potez.
Sve to se najbolje moglo videti u prethodnih nekoliko kola kada je ekipa iz grada ljubavi pokazala da u ovom trenutku apsolutno bilo koga može da pobedi.
Sve je krenulo pre četiri kola kada je Verona koja se u ovom trenutku nalazi na desetom mestu na tabeli na svom terenu deklasirala Lacio, a taj meč je završen rezultatom 4:1.
Usledio je remi na gostovanju kod Verone, a onda su izabranici Igora Tudora ponovo pokazali da igraju sjajno u poslednje vreme, pošto su mimo svih očekivanja na svom terenu pobedili i Juventus, kada je bilo 2:1.
Najzad, u prošlom kolu je tim iz grada ljubavi uspeo da isčupa bod i na gostovanju kod prvoplasiranog Napolija, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada je Verona odigrala šest mečeva kao domaćin i ostvarila četiri trijumfa i dva remija, a zanimljivo je da su na četiri poslednja duela kao domaćin upisali isto toliko trijumfa, a sve to se i poklopilo sa dolaskom hrvatskog stručnjaka na klupi Verone, čime se još jednom pokazalo da je Igor Tudor najzaslužniji čovek za preporod Verone, koja bi ukoliko ovako nastavi vrlo lako mogla da se uključi i u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja.

Empoli: Klub iz Toskane jedno od najprijatnijih iznenađenja!

Fudbaleri Empolija su pružali sjajne partije prošle sezone i potpuno zasluženo došli do titule u Seriji B, što je automatski značilo i plasman u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala.
Empoli je tako po treći put u svojoj istoriji osvojio titulu u Seriji B, pošto su prethodno to uspeli u sezoni 2004/05. i 2017/18, a sigurno je da će ovog puta želeti da se u Seriji A zadrže duže od jedne sezone, i kako sada stvari stoje na pravom su putu da to i ostvare.
Naime, klub iz Toskane u ovom trenutku ima isti broj bodova kao i Verona kod koje između ostalog gostuju u ovom kolu pa se izabranici Aurelija Andreacolija trenutno nalaze na deobi desetog mesta na tabeli.
U prošlom kolu je povratnik u elitu remizirao na svom terenu protiv Đenove, u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak četiri gola, pošto je na kraju bilo 2:2.
Pre toga je Empoli odigrao jedan poprilično dobar meč na gostovanju kod Sasuola koji zaista retko gubi bodove na svom terenu i slavio u Ređo Emiliji sa 1:2.
Što se tiče mečeva na strani, do sada je klub koji sa dosta uspeha predvodi trener Andreacoli, odigrao pet mečeva van svog terena i ostvario čak četiri trijumfa uz samo jedan poraz, čime novajlija u ligi predstavlja jednu od najboljih gostujućih ekikpa u Seriji A.
Inače, poslednji međusobni susret između Verona i Empolija je odigran u Toskani sredinom aprila 2016. godine, a tada je domaćin slavio sa 1:0 posle gola koji je postigao legendarni Masimo Makarone.

Naš predlog

Oba tima igraju iznad svih očekivanja a posebno treba pohvaliti igre Verone, koja je u poslednje vreme napravila nekoliko značajnih rezultata, kao što su primera radi trijumfi nad Juventusom i Lacijom, ali i remi u prošlom kolu sa Napolijem, koji se i dalje nalazi na prvom mestu na tabeli.
Mišljenja smo da će izabranici Igora Tudora nastaviti sa dobrim partijama i na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.80.
Za očekivati je takođe da ovo bude jedan poprilično efikasan duel pošto i jedna i druga ekipa neće imati šta da izgubi u pretposlednjem susretu trinaestog kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.