NBA tiket (utorak-sreda)

U noći između utorka i srede u NBA ligi se igraju samo četiri utakmice. Taman za jedan ”noćni” tiket. Napominjemo da su kvote i granice podložne promenama.

Džulijus Rendl (Nujork Niksi) + poeni (granica 21,5) @ 1.85 u Meridianbet

Džulijus Rendl je visoko biran na NBA draftu 2014. godine od strane Los Anđeles Lejkersa, bio je 7 pik. Ipak Rendl nije ni među prva tri visoka pika koje je tim iz Kalifornije birao na draftovima u protekloj deceniji a koji više nisu u timu. Deanđelo Rasel je bio 2. pik 2015. godine, Brendon Ingram isto 2. pik 2016 i Lonzo Bol ponovo 2. pik 2017. godine. Trojica od ove četvorice su kasnije u drugim timovima postali učesnici Ol-star utakmice, dok se i Lonzo Bol od ove sezone nalazi na novom, čini se dobrom, putu u Čikagu. Sjajni krilni centar je samo u prošloj sezoni postao igrač koji je najviše napredovao u NBA ligi, član druge najbolje petorke u takmičenju (All NBA Second Team) i po prvi put je uzeo učešće u meču svih zvezda, Ol-star utakmici. Rendl je imao želju da igra i razvija se u Los Anđelesu, ali to su bila vremena kada Lejkersima nije išlo najbolje i tražile su se promene na svim nivoima. Promena je i bilo, na glavna rukovodeća mesta su došli Medžik Džonson i Rob Pelinka, ali ponude za produženje ugovora od strane Lejkersa za Rendla nije bilo, u planu je bilo stvaranje velikog tima na čelu sa Lebronom Džejmsom. Kada su se Lejkersi odrekli prava na Rendla 2018. godine, znalo se da će sadašnji igrač Niksa svoju igračku sreću morati da potraži na drugom mestu. U prošloj sezoni Njujork Niksi su dva puta igrali sa Los Anđeles Lejkersima i učinak Rendla je bio u prvoj 31 poen i 8 skokova, a u drugoj 34 poena i 10 skokova. Jasno je da Rendl protiv Lejkersa ima veliki motiv da pokaže u kakvog se igrača razvio i šta su na kraju propustili u Los Anđelesu.

Naš predlog su + poeni na Džulijusa Rendla, granica je postavljena na 21,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Rasel Vestbruk (Los Anđeles Lejkersi) + poeni (granica 19,5) @ 1.85 u Meridianbet  

Lebron Džejms je dobio jednu utakmicu suspenzije zato što je povredio i raskrvario mladog Ajzeu Stjuarta, što opet ne opravdava mladog igrača DetroIt Pistonsa za ono što je kasnije usledilo. Da igrač od 20 godina u svojoj drugoj sezoni u najjačem klupskom košarkaškom takmičenju juri na terenu da se fizički obračuna sa jednim od najboljih igrača svih vremena u NBA ligi, tu nema opravdanja za Stjuarta. U odsustvu Džejmsa, koga neće biti zbog kazne, protiv Njujork Niksa veći teret u igri , pored Entonija Dejvisa, će pasti na Rasela Vestbruka. Rivalstvo između ljudi iz Njujorka i Los Anđelesa, odnosno onih kojih su iz Istočne i Zapadne obale Sjedinjenih Američkih Država je dobro poznato. Animozitet između dva tima postoji i u košarci, makar Njujork Niksi nisu ni blizu upešni kao Los Anđeles Lejkersi, te imaju samo  2 titule, poslednju osvojenu još 1973. godine, naspram 17 titula tima iz Kalifornije, mada su im 5 trofeja uračunata kada je tim bio u Mineapolisu, otuda i nadimak Lejkersi, po jezerima Minesote (Land of 10.000 Lakes).

Rasel Vestbruk voli veliku scenu, najveće pozornice, Medison Skver Garden u Njujorku je upravo jedno takvo posebno mesto i hram košarke. Naš predlog su + poeni na Rasela Vestbruka u derbiju dana između Njujork Niksa i Los Anđeles Lejkersa. Granica je postavljena na 19,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Redži Džekson (Los Anđeles Klipersi) + asistencije (granica 3,5) @ 1.75 u Meridianbet

Los Anđeles Kilpersi se u odsustvu Kavaja Lenarda iznenađujuće dobro drže, nalaze se na četvrtom mestu Zapadne konferencije i imaju 10 pobeda i 7 poraza. Bitan deo tima, koji sa klupe vodi Tajron Lu, je Redži Džekson, drugi najbolji strelac tima sa 17,5 poena u proseku i drugi najbolji asistent u ekipi sa 4 asistencije u proseku po meču. U Klipersima se zna ko je glavni, to je naravno Pol Džordž, ali ipak može se reći da igraju ekipnu košarku bez sebičnosti i nalaze se na visokom osmom mestu po timskom broju asistencija. Po nekim medijskim izveštajima Luka Dončić je pogoršao stanje svoje povrede u ponedeljak i ne očekuje se da zaigra u današnjem meču, a time bi posao Kliperisima trebalo da bude značajno olakšan.

Naš predlog su + asistencije na Redžija Džeksona, granica je postavljena na 3,5 u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.75.

Detroit Pistonsi – Majami Hit – 2H (7,5 uključujući produžetke) @ 1.58 u Meridianbet  

Detroit Pistonsi su jedna od najslabije plasiranih ekipa u NBA ligi, imaju 4 pobede i 12 poraza i dele poslednja mesta u Istočnoj konferenciji sa Orlando Medžikom. Gledajući celu ligu, manji broj pobeda od njih imaju samo Nju Orleans Pelikansi, koji iimaju 3 pobede i ubedljivo najslabiji tim na tabeli NBA lige, Hjuston Rokitsi, sa samo 1 pobedom. Ajzea Stjuart je sasvim opravdano dobio 2 meča suspenzije zbog incidenta u utakmici sa Los Anđeles Lejkersima i Detroit Pistonsi bi na centarskim pozicijama trebalo da budu dodatno oslabljeni zato što je i Keli Olinik povređen odranije. Možda veću šansu dobije u nedostatku centara u Detroitu i mladi Luka Garza, potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Majami Hit ima 11 pobeda i 6 poraza u dosadašnjem delu sezone, tim iz Floride će želeti da zabeleži pobedu protiv jednog od slabijih timova u ligi i da se vrati u pobednički kolosek posle poraza u Vašingtonu na poslednjem meču. Naš predlog je pobeda Majami Hita, jedna od alternativnih granica je postavljena na 7,5 poena u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.58.

Ukupna kvota na tiketu za noć između utorka i srede u kladionici Meridianbet iznosi 9.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.