Tip dana: Atletiko Madrid – Milan: Poslednja šansa za “rosonere” da uhvate priključak!

Nakon dosta uzbuđenja na mečevima petog kola Lige šampiona u utorak, u sredu nas očekuje novih osam susreta, a za vas smo ovog puta analizirali duel koji će biti odigran na “Vanda Metropolitanu” gde će fudbaleri Atletiko Madrida dočekati Milan.
Meč između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Atletiko Madrid: Mogu li “jorgandžije” do plasmana u nokaut fazu?

Ne treba pominjati koliko je prošla sezona bila uspešna za “jorgandžije” koje su mimo svih očekivanja došle do titule šampiona Španije, čime je Čolo Simeone još jednom pokazao da je jedan od najboljih taktičara na svetu.
Što se ovog šampionata tiče, u ovom trenutku se popularne “jorgandžije” nalaze na četvrtom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, a zanimljivo je da i jedan i drugi tim imaju po meč manje.
U poslednje vreme izabranici Dijega Simeonea ne igraju baš najbolje u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala pošto su na pet poslednjih susreta doživeli čak tri remija uz dva trijumfa.
U prošlom kolu je ekipa sa “Vanda Metroplitana” na svom terenu jedva došla do trijumfa nad Osaunom, i to nakon gola koji je postigao Felipe u 87. minutu.
Što se tiče Lige šampiona, ni tu “jorgandžije” ne blistaju pošto se trenutno nalaze na trećem mestu na tabeli uz samo četiri osvojena boda, što je za bod manje u odnosu na drugoplasirani Porto, a poznato je da će prve dve ekipe na kraju grupne faze obezbediti plasman u nokaut fazu, što je svakako jedan od primarnih ciljeva kada je ova sezona u pitanju.
Ruku na srce, u protekla dva kola Madriđani su ukrstili koplja sa Liverpulom, koji je oba puta zasluženo slavio, i tako obezbedio plasman u osminu finala.
Dijego Simeone na ovom susretu neće moći da računa na Feliksa, Tripijea i Felipea, ali ono što je jako važno je da Luis Suarez u potpunosti spreman za ovaj duel na “Vanda Metroplitanu” i svakako da će reprezentativac Urugvaja predstavljati najveću opasnost po odbranu Milana, koja ima dosta problema u poslednje vreme.

Milan: Poslednja šansa da “rosoneri” uhvate priključak!

Fudbaleri Milana su većim delom prošle sezone igrali zaista dobro što je ovom klubu na kraju donelo plasman u Ligu šampiona, što će bez ikakve sumnje biti primarni cilj i u ovom šampionatu.
Ostaje žal što “rosoneri” na kraju nisu uspeli da dođu i do Skudeta iako su prvi deo šampionata odigrali perfektno i bili jesenji prvaci, ali je četa Stefana Piolija odigrala jako loše drugi deo sezone i na kraju jedva došli do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Do sada je odigrano trinaest kola italijanske Serije A, a trenutno se “rosoneri” nalaze na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Napoli.
Zanimljivo je da su oba tima u prošlom kolu doživela svoj prvi poraz u italijanskom prvenstvu, pošto je Milan poražen na gostovanju kod Fiorentine u jednom sjajnom susretu na kom smo videli čak sedam golova, jer je na kraju bilo 4:3, dok je Napoli poražen na gostovanju kod Intera, kada je bilo 3:2.
Što se tiče Lige šampiona, ovo je meč biti li ne biti za “rosonere” koji se trenutno nalaze na poslednjem mestu na tabeli sa samo jednim osvojenim bodom, i to na svom terenu protiv Porta, kada je bilo 1:1.
To nam govori da izabranicima Stefana Piolija samo trijumf odgovara na ovom susretu, što je uvek težak zadatak kada idete u goste kod Atletiko Madrida koji važi za jednog od najboljih domaćina u Evropi.
Inače, što se tiče sastava Milana za ovaj odlučujući meč za jednu od najtrofejnijih evropskih ekipa, strateg “rosonera” Stefano Pioli neće moći da računa na golmana Manjana, zatim Kalabriju, Kastiljeha, Rebića i Tomorija pa je sigurno da je trenutno prvoplasirana ekipa na tabeli italijanske Serije A izuzetno oslabljena na ovom gostovanju.

Naš predlog

Sigurno je da na ovom duelu ne treba očekivati previše golova, zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.97.
Pominjali smo već da je “rosonerima” ovo poslednja šansa da uhvate kakav takav priključak u borbi za plasman u nokaut fazu i mišljenja smo da izabranici Stefana Piolija neće doživeti poraz na ovom duelu zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom X2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.08.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.