Derbi dana: Mančester Siti – PSŽ: Sudar titana na “Etihadu”!

U sredu je na programu novih osam mečeva u okviru pretposlednjeg kola grupne faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Mančester Sitija i PSŽ-a, koji je svakako i najveći derbi ovog kola.
Početak meča je zakazan za 21 čas.

Mančester Siti: “Građani” žele osvetu!

Utisak je da “građani” nisu bili nikad bliže osvajanju Lige šampiona nego prošle sezone, kada su nažalost u velikom finalu poraženi od Čelsija, iako su pre tog susreta bili veliki favoriti.
Za utehu ostaje osvojen trofej Premijer lige, a evidentno je da će izabranici Pepa Gvardiole i ovog puta ići na trofeje u Ligi šampiona i engleskom prvenstvu.
Trenutno se tim sa Etihada nalazi na prvom mestu u nimalo naivnoj grupi najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, uz bod viška u odnosu na drugoplasirani PSŽ koji je “građanima” za sada i naneo jedini poraz u Ligi šampiona, pa je sigurno da aktuelni šampion Premijer lige ima veliki motiv da se osveti Parižanima za pomenuti poraz na “Parku Prinčeva” kada je bilo 2:0.
Međutim, ako ne računamo to gostovanju kod šampiona Francuske, Mančester Siti je na preostala tri susreta postigao ukupno petnaest golova, ili čak pet golova po meču što je svakako fantastičan podatak.
U prošlom kolu su izabranici Pepa Gvardiole slavili na svom terenu protiv Klub Briža a taj meč je završen ubedljivom pobedom Sitija od 4:1.
Kada je Premijer liga u pitanju, trenutno se tim sa Etihada nalazi na drugom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Čelsi, i kako sada stvari stoje utisak je da će ove dve ekipe uz naravno Liverpul odlučivati o novom šampion Engleske.
Inače u prošlom kolu Premijer lige su “građani” bez većih problema na svom terenu savladali Everton, a taj duel je završen rezultatom 3:0.
Što se izostanaka za ovaj duel tiče, Pep Gvardiola neće moći da računa na pre svih Kevina de Brujnea koji je pozitivan na koronavirus, kao ni Toresa i Delapa koji su povređeni, ali i Mendija koji je suspendovan.

PSŽ: Poraz bi zakomplikovao situaciju!

Pre svega, treba reći da odavno po imenima nismo imali prilike da gledamo jednu ovako kvalitetnu ekipu kao što je to ove sezone PSŽ.
Naime, kada u istom timu imate Mesija, Mbapea i Nejmara onda je čarolija zagarantovana. Naravno, ne treba zaboraviti da je klub sa “Parka Prinčeva” ovog leta doveo još nekoliko sjajnih pojačanja pored Mesija, a tu pre svih mislimo na Điđija Donarumu koji je blistao na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, ali i na Hakimija koji je prošle sezone uz Lukakua bio najbolji fudbaler Intera.
Takođe, na “Park Prinčeva” je iz Real Madrida došao i Serhio Ramos koji bi tek večeras mogao da debituje za Parižane u Ligi šampiona, nakon ogromnih problema sa povredama. Ne treba zaboraviti ni Vajnalduma, koji je samo upotpunio drim-tim PSŽ-a.
Trenutno se izabranici Maurisija Poketina nalaze na prvom mestu na tabeli francuske Lige 1 uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Nicu, pa već u ovom delu šampionata slobodno možemo istaći da će se dogoditi pravo čudo ukoliko Parižani na dođu do titule prvaka Francuske.
U prošlom kolu su Leo Mesi i drugari slavili na svom terenu protiv Nanta, a taj duel je završen rezultatom 3:1, uz podatak da je pri rezultatu 1:0 za domaćine, Kejlor Navas dobio direktan crveni karton.
Što se tiče Lige šampiona, PSŽ drži sve u svojim rukama, pošto se finalista iz 2020. godine trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu.
U prošlom kolu je četa Maurisija Poketina remizirala na gostovanju kod Lajpciga, a taj duel u Nemačkoj je završen rezultatom 2:2.
Kada su izostanci u pitanju, strateg tima sa “Parka Prinčeva” neće moći da računa na Drakslera, Bernata i Rafinju, što sasvim sigurno neće preterano zabrinuti sve navijače tima iz Pariza obzirom da njihova omiljena ekipa na svakoj poziciji ima makar po dva sjajna fudbalera.

Naš predlog

Smatramo da je najrealnija prognoza kada je ovaj duel u pitanju da će i jedna i druga ekipa postići makar po jedan gol, zbog čega vam savetujemo da odigrate igru GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.62.
Iz istog razloga vam preporučujemo da probate i sa igrom 3+, koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.56, uz podatak da bi na ovom meču na “Etihadu” vrlo lako moglo da padne i više od tri gola.
Za kraj, poznato je da “građani” igraju fenomenalno na domaćem terenu, zbog čega im dajemo i prednost u ovom duelu i savetujemo vam da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.