Tiket dana (nedelja, 28.11.2021)

tiket dana

Pošto u narednoj sedmici nema evropskih kupova, najjače ekipe iz svih liga uglavnom izlaze na teren u nedelju. Današnja ponuda je odlična. Podsećamo da su kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

RB Lajpcig – Leverkuzen – 1 @ 1.95 u Mozzartbet

Rivali u derbi ulaze posle pobeda u evropskim kupovima. Lajpcig je deklasirao Klub Briž u Belgiji sa 5:0 i ostvario svoj prvi gostujući trijumf ove sezone, ne računajući dve pobede nad ekipama iz nižih liga u nemačkom Kupu. Leverkuzen je, posle dva preokreta, slavio protiv Seltka na svojoj Baj areni sa 3:2 i overio plasman u nokaut fazu Lige Evrope, gde će, najverovatnije, na proleće igrati i ”Bikovi” iz Lajpciga. Što se tiče učinka u Bundesligi ne verujemo da su navijači ova dva tima prezadovoljni. Špekulisalo se sa tim da će oni biti najveći konkurenti Bajernu u borbi za titulu, ali se za sada te prognoze ne obistinjuju. U prošlom kolu Lajpcig je poražen u Sinshajmu od Hofenjama i pred ovo kolo zauzimao je tek sedmo mesto sa deset bodova manje od šampiona iz Minhena. Leverkuzen je pred okršaj sa Bavarcima, pre pet kola, bio lider, a od tada je upisao dva poraza, dva remija i jednu pobedu, onu minimalnu protiv Bohuma u prošlom kolu. ”Farmaceuti” su trenutno na 4. mestu, ali i oni imaju solidan zaostatak za Bajernom, koji je pred 13. kolo iznosio sedam bodova. U dve prethodne sezone nije bilo mnogo golova u mečevima između ova dva rivala. Tri puta je rezultat bio 1:1, a proletos je Lajpcig pobedio 1:0. Od kada ”Bikovi” igraju u Bundesligi, znači poslednjih pet godina, Leverkuzen je samo jednom pobedio Lajpcig. Očigledno Bajeru ne odgovara tim Lajpciga, pa smatramo da su domaći bliži pobedi i u ovom meču. Ona ”petarda” iz Briža mogla bi da ima odloženo dejstvo, i da eksplodira i protiv Leverkuzena. Koeficijent za jedinicu u kladionici Mozzarbet iznosi 1.95.

Lester – Votford – 1 @ 1.65 u Mozzartbet

”Lisice” su dva puta uzastopno poražene na svom King Paueru. Prvo su izgubili od Arsenala, a onda i Čelsija. Na ta dva meča primili su pet, a nisu dali nijedan gol. Sve to je tim Brendona Rodžersa odvelo na 12. mesto pred ovo kolo. To siguno nije pasman koji zadovoljava tim koji je pre deset godina bio šampion Engleske. U međuvremenu je Lester slavio u Ligi Evrope protiv poljske Legije i izbio na prvo mesto u grupi, ali još nije obezbedio nokaut fazu Lige Evrope. Da bi to uradili ne smeju izgubili u poslednjem kolu na gostovanju u Napulju, što neće biti lako. Verujemo da im je duel sa Napolitancima, u ovom trenutku, deveta rupa na svirali, pošto do njega imaju tri kola u Premijer ligi. Sada im dolazi Votford, pa putuju u Sautempton, da bi narednom vikenda bili gosti Aston Vile u Birmingemu. Sve su to mečevi koje Lester može dobiti, s obzirom da su kvalitetniji od sva tri tima, ali to u Premijer ligi ne znači ništa. Duel sa ”Stršljenovima” imaće posebnu vrednost, na klupi Votforda od nedavno je KLaudio Ranijeri, italijanski stručnjak koji je Lesteru doneo tu jedinu titulu u istoriji. Votford je odigrao sjajno u prolom kolu i pobedio Mančester junajted sa 4:1. Posle te utakmice Ole Gunar Solskjer je definitivno morao da napusti klupu Junajteda. Lester je dobio sve utakmice na svom terenu protiv Votforda kada su se sastajali u Premijer ligi, ukupno njih šest, pa verujemo da će slaviti i u ovom, sedmom. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.65.

Roma – Torino – 1 @ 1.75 u Mozzartbet

Rimljani su se mnogo namučili u Đenovi i tek ulaskom mladog Gananjina Feliksa Afene-Đana, koji je postigao dva gola u poslednjih deset minuta, stigli su do važnih bodova. Na taj trijumf su nadovezali pobedu u Ligi konferencija protiv ukrajinske Zorje, pa su osigurali nastup u ovom takmičenju i na proleće. Ipak, je Serija A mnogo važnija ta Romu, pa će protiv Torina, još jednom, imati imperativ pobede. ”Granata” jedobila prethodna tri meča na svom terenu, ali je zato izgubila prethodna tri na strani. Zanimljivo je da je Torino sva tri puta gubio sa 1:0, od Napolija, Milana i Specije. ”Vučica” igra promenjivo od starta sezone, Murinjo nikako da pronađe pravi sastav, pa često kombinuje, zavisno od rivala. Roma je na solidnom petom mestu sa kojeg se vidi plasman u Ligu šampiona, što je njihov prvi cilj, ali je zabrinjavajuće da su u prvih 13 kola izgubili već pet puta. Naravno da je domaćin favorit, ali ne smatramo da će lako pobediti ”Bikove” iz Torina. Biće ovo jedan pravi, kako se to kaže, prvenstveni okršaj, a za jedinicu se dobija koeficijent 1.75 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Mozzartbet iznosi 5.63.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.