Derbi dana: Čelsi – Mančester junajted: Da li je glavni problem Junajteda bio Ole Gunar Solskjer?

U nedelju nas očekuje nekoliko izuzetno interesantnih mečeva, a derbi dana se igra na “Stamford Bridžu” gde će fudbaleri Čelsija dočekati Mančester Junajted.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Čelsi: Mogu li “plavci” do titule?

Fudbaleri Čelsija u veoma dobrom raspoloženju dočekuju Mančester Junajted, pošto je aktuelni šampion Evrope sredinom nedelje na svom terenu u okviru petog kola Lige šampiona deklasirao italijanski Juventus, a taj meč je završne rezultatom 4:0, čime su se “plavci” probili na prvo mesto na tabeli uz isti broj bodova kao i “stara dama”.
U najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju je tim sa “Stamford Bridža” do sada primio samo jedan gol i to upravo na gostovanju kod Juventusa, kada je bilo 1:0, što je između ostalog i bio jedini poraz aktuelnog šampiona Evrope u dosadašnjem toku Lige šampiona.
Što se tiče Premijer lige, u prošlom kolu su izabranici Tomasa Tuhela koji je preporodio ovaj tim, slavili na nimalo naivnom gostovanju kod Lestera, a taj duel je završen rezultatom 0:3.
Trenutno se “plavci” nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Liverpul koji je juče na svom terenu deklasirao Sautempton na Enfildu, pošto je taj meč završen rezultatom 4:0.
Inače, što se tiče duela na domaćem terenu do sada je Čelsi odigrao sedam susreta na “Stamford Bridžu” i ostvario pet trijumfa, jedan remi i jedan poraz i to od Mančester Sitija koji će svakako uz Liverpul i biti ovoj ekipi najveći rival u borbi za titulu šampiona Engleske.
Poslednji meč na svom terenu tim iz Londona mimo svih očekivanja nije uspeo da reši u svoju korist, pošto su izabranici Tomasa Tuhela samo remizirali sa Barnlijem, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj veliki derbi sa Junajtedom, strateg Čelsija neće moći da računa na Kantea, Kovačića i Čilvela, dok je Haverc pod velikim znakom pitanja.

Mančester Junajted: Smena Solskjera, da li je to bio glavni problem?

Ole Gunar Solskjer je nedavno poprilično očekivano dobio otkaz u Mančester Junajtedu, a sve to nakon katastrofalnih partija njegove ekipe koja se trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli uz čak dvanaest bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Čelsi kod koga između ostalog i gostuju u ovom kolu, pa slobodno možemo reći da su “crveni đavoli” već u ovoj fazi šampionata izgubili gotovo sve šanse da se umešaju u borbu za naslov prvaka.
Kap koja je prelila čašu kada je u pitanju norveški stručnjak je svakako bio poraz u poslednjem kolu Premijer lige, kada je Mančester na gostovanju kod Votforda poražen sa čak 4:1, što je bio čak četvrti poraz Junajteda u poslednjih pet mečeva, i sigurno je da se tog negativnog skora ne sećaju ni oni stariji simpatizeri jednog od najtrofejnijih engleskih klubova.
Sredinom nedelje je Majkl Kerik predvodio “crvene đavole” na gostovanju kod Viljareala u okviru petog kola grupne faze Lige šampiona, gde je engleski tim konačno odigrao jedan dosta dobar meč i bez većih problema slavio sa 0:2, i tako se osvetio “žutoj podmornici” za poraz u finalu Liga Evrope.
Trenutno se tim sa “Old Traforda” nalazi na prvom mestu na tabeli i ono što je najbitnije je da je obezbedio plasman u nokaut fazu.
Inače, u međuvremenu je novi trener Mančester Junajteda postao Ralf Ragnik, koji još uvek nije dobio radnu dozvolu pa će devetoplasiranu ekipu na tabeli i na ovom susretu sa klupe predvoditi Majkl Kerik.
Što se tiče odustnih fudbalera, gosti će na ovom izuzetno teškom gostovanju nastupiti bez Grinvuda, Megvajera, Pogbe i Varana, dok su pod velikim znakom pitanja Šo, Kavani i Fred.

Naš predlog

Novi trener Mančester Junajteda neće moći da sedi na klupi za nedeljni derbi, pa će njegovo mesto zauzeti Majkl Kerik koji je vodio ekipu i u Viljarealu. Bilo kako bilo, smatramo da je Čelsi veliki favorit na ovom duelu, zbog čega vam toplo preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.60.
Na poslednja dva međusobna susreta između ova dva ljuta rivala nije bilo golova, pa smo mišljenja da ih ni ovog puta neće biti previše zbog čega vam savetujemo probate sa igrom 0-2, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 2.15.
Za kraj, vrlo lako se desiti da pobeda “plavaca” dođe iz “iksa” i iz tog razloga vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom X-1 koji Meridianbet plaća sa kvotom 4.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.