Tip dana: Eibar – Đirona: Domaćin želi ekspresan povratak u La Ligu, ali su gosti iz Katalonije u ozbiljnom naletu!

U ponedeljak je poprilično siromašna ponuda za klađenje, pa smo iz tog razloga za vas ovog puta analizirali poslednji meč osamnaestog kola španske Segunde u kom će Eibar na svom terenu dočekati Đironu.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Eibar: Može li ova ekipa do ekspresnog povratka u La Ligu?

Fudbaleri Eibara su prošle sezone zauzeli poslednje mesto na tabeli španske La Lige i sa samo trideset osvojenih bodova potpuno zasluženo ispali iz lige, ali je sigurno da će prevashodni cilj u novoj avanturi u Segundi biće ekspresan povratak u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Ako sagledamo sve ono što smo do sada videli od dojučerašnjeg prvoligaša, utisak je da svi navijači ovog tima imaju dosta razloga za zadovoljstvo kada je početak novog šampionata u pitanju pošto se u ovom trenutku Eibar nalazi na četvrtom mestu na tabeli, i eventualnim trijumfom na poslednjem meču osamnaestog kola španske Segunde sa Đironom bi došao do pozicije broj dva za koju je poznato da na kraju prvenstva donosi plasman u društvo najboljih.
Do sada je Eibar odigrao sedamnaest mečeva u Segundi i ostvario devet trijumfa, pet remija i tri poraza, a u prošlom kolu su izabranici Gaicke Garitana remizirali na gostovanju kod Luga u jednom sjajnom susretu koji nam je doneo čak četiri gola, pošto je na kraju bilo 2:2.
Na poslednjih pet susreta, četvrtoplasirana ekipa na tabeli je ostvarila dva trijumfa, dva remija uz jedan poraz, i to na gostovanju kod Valjadolida, kada je bilo 2:0.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu, do sada su izabranici trenera Garitana odigrali osam mečeva na svom terenu i ostvarili šest trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a podatak koji posebno treba istaći je da je dojučerašnji prvoligaš na šest poslednjih susreta na svom stadionu ostvario isto toliko trijumfa zbog čega deluje da su fudbaleri Eibara favoriti na ovom duelu.
Poslednji međusobni susret između Eibara i Đirone je odigran pre nešto više od dve godine, kada je domaćin bez većih problema slavio sa 3:0.

Đirona: Fantastične partije u poslednje vreme!

Nakon ne baš sjajnog starta prvenstva, kako vreme prolazi tako i Đirona pruža sve bolje partije, a najbolji pokazatelj za to je i što je ova ekipa na pet poslednjih mečeva ostvarila čak četiri trijumfa, uz jedan poraz.
U prošlom kolu je tim iz Katalonije i jedan od favorita za ulazak u najkvalitetniji rang španskog fudbala slavio na gostovanju kod drugog tima Real Sosijedada, ili bolje preciznije rečeno Real Sosijedada B, a taj susret je završen rezultatom 1:2.
Trenutno se Đirona nalazi na desetom mestu na tabeli ali eventualnim trijumfom na ovom meču sa Eibarom bi došli do pozicije broj šest za koju znamo da je poslednja koja na kraju prvenstva donosi plasman u La Ligu, što i jeste primarni cilj Đirone kada je ova sezona u pitanju.
Inače, fudbaleri ove ekipe su prošle sezone došli do plasmana u plej-of, međutim kada je bilo najpotrebnije ova ekipa je odigrala najslabije.
Naime, tim iz Katalonije je u polufinalu plej-ofa bez većih problema eliminisao Almeriju koja je možda važila i za glavnog favorita u doigravanju, čak je Đirona i u prvom meču finala plej-ofa slavila na gostovanju kod Rajo Valjekana, pošto je taj duel bio završen rezultatom 1:2, međutim, kada je ovaj tim trebalo da zapravo proslavi ulazak u veći rang, u revanš meču ih je iznenadio Rajo Valjekano, slavio sa 0:2, i došao do toliko željenog plasmana u najkvalitetniji rang španskog fudbala.
Ipak, izabranici trenera Mičela imaju čemu da se nadaju obzirom da pružaju fenomenalne partije u poslednje vreme, i svakako da će ići na trijumf i na gosotvanju kod Eibara.
Za kraj, kada je ovaj šampionat u pitanju, do sada je Đirona odigrala osam mečeva na strani i ostvarila tri trijumfa, jedan remi i četiri poraza.

Naš predlog

Oba tima će ovde sasvim sigurno ići na trijumf zbog čega vam savetujemo da probate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.99.
Generalno, mišljenja smo da će nam ovaj duel doneti dosta golova, pa vam toplo preporučujemo da odigrate igru 3+ za koju je Meridianbet pripremio kvotu 2.16.
Za kraj, pomenuli smo već u analizi da je Eibar na šest poslednjih susreta na svom terenu ostvario isto toliko trijumfa pa deluje da bi logično bilo da izabranici trenera Garitana sa tom sjajnom serijom nastave i na ovom meču zbog čega vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.05.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.