NBA tiket (sreda-četvrtak)

Dok čekamo nastavak Evrolige i Evrokupa mnogo više pažnje posvećujemo NBA ligi. koja se igra bez pauze. Podsećamo da su granice i kvote podložne promenama.

Džoel Embid (Filadelfija Seventisiksersi) + poeni (granica 23,5) @ 1.85 u Meridianbet

Embid se vratio posle pauze od 9 utakmica i dvadesetak dana van terena zbog zdravstvenih i sigurnosnih protokola (health and safety protocols), što mu dođe kao eufemizam za COVID-19. Ekipa koju sa klupe vodi Dok Rivers je u tom periodu bez svoje glavne zvezde ostvarila samo 2 pobede uz 7 poraza. Ipak je mnogo za tim iz Filadelfije, da pored već duže odsutnog Bena Simonsa, igra i bez Embida. Tako da su prošlogodišnji polufinalisti Istočne konferencije posle dobrog starta sezone pali na tabeli i sada se nalaze u grupi timova koji imaju 11 pobeda i 10 poraza. U toj grupi su, pored Filadelfije, i timovi Atlante Hoksa, Bostona Seltiksa, Njujork Niksa i Klivlend Kavalirsa. U prvoj utakmici nakon pauze protiv Minesote Timbervulfsa Embid je imao sjajnu predstavu, dao je 42 poena, uz to je  imao i 14 skokova, što ipk nije bilo dovoljno da se izbegne poraz protiv tima iz Mineapolisa. Posle te utakmice Filadelfija Seventisiksersi su  pobedili Orlando Medžik rezultatom 101:96.

Naš predlog su + poeni na Džoel Embida, granica je postavljena na 23,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Boston Seltiksi – Filadelfija Seventisiksersi – Hendikep 2 (6,5 poena) @ 1.49 u Meridianbet

U jednom od derbija dana u Bostonu se sastaju Boston Seltiksi i Filadelfija Seventisiksersi. To su rivali ne samo iz Istočne konferencije, već i iz Atlantik divizije, naravno oba tima imaju ambicije da uđu u plej-of ove sezone. Boston I Filadelfija imaju jednak broj pobeda (11) i broj poraza (10) ove sezone u NBA ligi i trenutno se ne nalaze na mestima koja vode direktno u plej-of (prva 6 mesta), već su na deobi od 7 do 11 mesta u Istočnoj konferenciji. Džoel Embid je najbolji poenter i najbolji skakač u timu Filadelfije Seventisiksersa, vratio na teren posle devet utakmica i u timu iz Pensilvanije očekuju da se popnu na tabeli NBA lige u nastavku sezone. Naravno sada je mnogo lakše ostvariti zacrtane ciljeve kada je tu jedan od glavnih kandidata za najkorisnijeg igrača NBA lige u prošloj sezoni.

Naš predlog je da Filadelgija Seventisiksersi neće izgubiti više od 6 poena razlike, ukoliko ne pobede, u derbi meču sa Boston Seltiksima. Za igru hendikep 2 i alternativnu granicu od 6,5 poena kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.49.

Brendon Ingram (Nju Orleans Pelikans) + poeni (granica 21,5) @ 1.85 u Meridianbet

Brendon Ingram je prvi strelac Nju Orleans Pelikansa, i ima u proseku 21,4 poena po utakmici. Za ovog krilnog igrača je ovaj prosek poena čak i pad u odnosu na dve poslednje sezone, kada je u proseku imao po 23,8 poena po meču. Sjajne partije su ga 2020. godine dovele i na utakmicu svih zvezda (All-Star Game). U odnosu na te dve sezone u timu iz Luizijane više nisu Džru Holidej, Erik Bledso, Lonzo Bol, Džej Džej Redik između ostalih, dok Zajon Vilijamson nije još uvek imao debi u novoj sezoni za Pelikanse. Tako da se Brendon Ingram i Jonas Valančijunas u redovima Nju Orleansa bore koliko mogu, a to je trenutno dovoljno za 6 pobeda i čak 17 poraza. U ovakvim okolnostima se očekuju i bolje predstave Ingrama u nastavku sezone.

Naš predlog su + poeni na Brendona Ingrama, granica je postavljena na 21,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Jonas Valančijunas (Nju Orleans Pelikans) + skokovi (granica 11,5) @ 1.85 u Meridianbet

Podatak koji zvuči skoro nadrealno, ili za rubriku ”nije se desilo”, najbolji trojkaš po jednom od parametara u NBA ligi je Jonas Valančijunas. Litvanski centar u prvih pet sezona u ligi je imao samo jednu pogođenu trojku iz 4 pokušaja za tri, šut za 3 jednostavno nije bio deo njegove igre. Trenutno je Valančijunas najbolji po procentu šuta za tri u NBA ligi i to ima 51,7 % (30-58), ako bi ovako nastavio jedini bi, uz Kajla Korvera (2009-2010) i Džejsona Kapona (2006-2007) u 21. veku imao preko 50 % uspešnosti u šutu za 3 u jednoj sezoni najjače košarkaške lige na svetu.  Uz to da mora da se ima određeni broj pokušaja u sezoni da bi se uopšte ušlo u ovu konkurenciju. Naravno ovaj kriterijum bi trebalo uzeti sa rezervom, tu nema najboljih šutera u istoriji kao što su Stef Kari ili Klej Tompson, zato što uzimaju veliki broj šuteva, ali ima Hoze Kalderona, Stiva Novaka i pomenutog Kapona. Litvanac ima preko jedne pogođene trojke po utakmici u novoj sezoni. Jonas Valančijunas je proširio svoj napadački repertoar, drugi je strelac Nju Orleans Pelikansa, ima u proseku 19,3 poena i prvi skakač ekipe sa brojkom 12,4 u proseku po utakmici.

Naš predlog su + skokovi na Jonasa Valančijunasa u utakmici protiv Dalas Maveriksa. Granica je postavljena na 11,5 skokova u Meridianbet kladionici,a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između srede i četvrtka u kladionici Meridiabet iznosi 9.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.