Derbi dana: Benfika – Sporting: “Orlovi” i “Lavovi” u borbi za novog gospodara Lisabona!

U petak je nešto slabija ponuda nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, ali i pored toga nam ovaj dan donosi veliki derbi Lisabona u kom će Benfika na svom terenu dočekati Sporting.
Duel između ova dva tima je zakazan za 22 časa i 15 minuta.

Benfika: “Orlovi” žele preko gradskog rivala do prvog mesta!

Prošla sezona je bila košmarna za sve navijače tima iz Lisabona. Naime, Benfika je na kraju portugalskog šampionata završila na trećem mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na Sporting, koji je na kraju mimo svih očekivanja došao do naslova prvaka.
Ne treba zaboraviti da je pred početak prošle sezone uprava Benfike uložila ogromna finansijska sredstva kako bi pre svega došla do plasmana u Ligu šampiona, a potom, naravno i do titule šampiona Portugalije.
Nažalost, ni jedno ni drugo se nije desilo, a šlag na tortu je predstavljao poraz u finalu Kupa Portugalije od Brage, iako, teško da bi i pobeda na tom susretu popravila utisak o prošlom šampionatu.
Što se ove sezone tiče, utisak je da svi navijači “Orlova” imaju pregršt razloga za zadovoljstvo, pošto se njihova omiljena ekipa trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani duo koji čine Porto i Sporting, a to bi moglo da se promeni već u ovom kolu, pošto nas očekuje veliki derbi Lisabona, dok Porto putuje na teško gostovanje kod Portimonensea, koje je do sada i nanelo jedini poraz timu iz Lisabona u ovogodišenjm izdanju portugalske Primeire.
U prošlom kolu su izabranici Žorža Žezusa deklasirali Belenenses na gostovanju, pošto je taj duel završen rezultatom 0:7, a zanimljivo je da je domaćin zbog koronavirusa taj meč počeo sa sedmoricom fudbalera.
Što se tiče Lige šampiona, u prošlom kolu su “Orlovi” remizirali na gostovanju kod Barselone, u meču u kom nije bilo golova, i za prolazak u narednu fazu im je potrebno da slave na svom terenu protiv Dinama iz Kijeva, ali i da Barsa ne pobedi na gostovanju kod Bajerna iz Minhena, koji je već sa maksimalnih petnaest osvojenih bodova došao do plasmana u nokaut fazu.
Kada su izostanci za ovaj veliki derbi Lisabona u pitanju, trener Benfike Žorž Žezus neće moći da računa na Gonsalveša, Radonjića, Lukasa Verisima i Pinja.

Sporting: Aktuelni šampion na teškom ispitu!

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Sportinga prošle sezone doći do titule šampiona Portugala, i to nakon punih devetnaest godina.
Na kraju su popularni “Lavovi” iz Lisabona imali pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Porto i čak devet poena više u odnosu na trećeplasiranu Benfiku, sa kojom se između ostalog u ovom kolu i sastaju u velikom derbiju.
Kada je ovaj šampionat u pitanju, utisak je da Sporting ponovo ima lepe šanse da dođe do titlue šampiona, naravno, iako ima još dosta da se igra, ali trenutno je situacija takva da se “Lavovi” nalaze na deobi prvog mesta na tabeli zajedno sa Portom, pošto su i jedna i druga ekipa do sada sakupile 32 boda.
U prošlom kolu su izabranici Rubena Amorima koji izrasta u vrhunskog trenera, slavili na svom terenu protiv Tondele, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Možda i najbolji pokazatelj sjajnih partija Sportinga i ove sezone je svakako plasman u nokaut fazu Lige šampiona, i to kolo pre kraja.
Naime, u prošlom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja tim iz Lisabona je na svom terenu bez većih problema savladao Borusiju iz Dortmunda sa 3:1 i tako obezbedio drugo mesto u grupi, uz tri boda više u odnosu na popularne “milionere” od kojih Sporting ima bolji međusobni skor, a poznato je da se prvo to gleda kada je u pitanju plasman dalje.
Treba priznati da je malo ko očekivao da će “Lavovi” na kolo pre kraja obezbediti plasman u nokaut fazu pogotovu što su elitno takmičenje otvorili sa dva poraza, od kojih je prvi na svom stadionu bio baš težak, pošto je tada Ajaks slavio sa 1:5.
Ruben Amorim ima nešto više problema kada je u pitanju sastav tima za ovaj derbi od svog kolege na klupi Sportinga, pošto trener Sportinga pre svih neće moći da računa na stuba odbrane Koatesa koji je pozitivan na koronavirus, ali neće biti ni reprezentativca Palinje, kao i Kabrala i Vinagre, koji će zbog povreda propustiti ovaj derbi, i svakako da će to biti veliki hendikep za aktuelnog šampiona.

Naš predlog

Iako je ulog ogroman mišljenja smo da će ovo biti jedan izuzetno efikasan susret nalik na onom poslednjem međusobnom duelu između dva tima iz Lisabona kada je bilo čak sedam golova, pošto je na kraju taj derbi završen pobedom Benfike od 4:3.
Toplo vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila zaista sjajnu kvotu 1.92.
Na papiru Benfika ima jači tim ali to apsolutno ništa ne mora da znači obzirom da u gradskim derbijima širom Evrope retko kada pobeđuje ekipa koja je favorit.
Ipak, smatramo da će Benfika opravdati ulogu blagog favorita u derbiju Lisabona, zbog čega vam savetujemo da odigrate čistu jedinicu koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.80.
Za kraj, utisak je da je nekako i najrealnija igra kada je ovaj meč u pitanju ta da će oba tima postići makar po jedan gol, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.