NBA tiket (petak-subota)

Vraćamo se NBA ligi. Pred nama je uzbudljiva noć sa devet utakmica na američkim parketima. Napominjemo da su granice i kvote podložne promenama.

Kajl Lauri (Majami Hit) + asistencije (granica 9,5) @ 1.85 u Meridianbet

Majami Hit putuje u Indijanu veoma oslabljen, dva od tri najbolja strelca i verovatno dva vodeća igrača u timu sa Floride neće biti na raspolaganju treneru Eriku Spolstri. Pored Džimija Batlera, povredio se i prvi centar Majami Hita, Bam Adebajo, koji je pokidao ligament u desnom palcu i neće ga biti u ekipi 4 do 6 nedelja. Postojala je nada da će bar Markif Moris moći da pomogne timu na dva predstojeća gostovanja u Indijanapolisu i Milvokiju, ali je i ovaj krilni centar najverovatnije otpao iz kombinacija za ova dva meča. U poslednjem meču protiv Klivlend Kavalirsa Majami Hit je ubedljivo izgubio u svojoj dvorani rezultatom 111:85. Na utakmici protiv Indijane Pejsersa se očekuje veći otpor tima iz Majamija, pre svega igrača iz prve petorke. Startnih pet u meču sa Klivlendom su činili Kajl Lauri na pleju, dva dobra šutera na pozicijama dva i tri Tajler Hiro i Dankan Robinson i dva iskusna igrača na centarskim pozicijama Pi Džej Taker i Dvejn Dedmon. Imajući u vidu sve izostanke ova prva petorka Majami Hita je čini se sposobna da odigra dobru utakmicu sa Indijana Pejsersima, i svakako su im veće šanse u Indijani nego dan kasnije protiv aktuelnih prvaka NBA lige Milvoki Baksa.

Naš predlog su + asistencije na Kajla Laurija, ovaj energični bek je bio prvi asistent Majami Hita i kada su najbitniji igrači bili u timu. Ima u proseku 7,6 asistencija po meču. U utakmici protiv Indijane Pejsersa je potreban dodatan napor sa strane iskusnog Laurija da bi pomogao svom timu da dođe do pobede. Granica na Laurija je postavljena na 8,5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Dvejn Dedmon (Majami Hit) + skokovi (granica 9,5) @ 2.00 u Meridianbet

Dve glavne uzdanice Majami Hita, Džimi Batler i Bam Adebajo, između ostalog spadaju i u dva najbolja skakača tima sa Floride. Adebajo je u skakačkoj eliti NBA lige i ove sezone ima u proseku 10,2 skoka po meču, dok je Batler drugi skakač Majamija i ima 5,8 skokova po meču. Po nekoj zamisli trenera Erika Spolstre u meču sa Indijanom se očekuje da Kajl Lauri bude prvi organizator i razigrava ekipu, da dva dobra šutera Tajler Hiro i Dankan Robinson rešetaju koš rivala, a da Pi Džej Taker i Dvejn Dedmon čuvaju pristup košu i vode veliku borbu sa suparničkim centrima. Indijana Persersi imaju stabilan centarski par u Domantasu Sabonisu i Majls Tarneru, obojica su visoki po 2.11 m, zahtevaće se velika angažovanost centara Majami Hita.

Dvejn Dedmon je centar koji pored Adebaja nije dobijao mnogo prilike ove sezone, ali je u svojoj karijeri pokazivao dobre partije i to pre svega u dresu Atlante Hoksa. Zahvaljujući predstavama u timu iz Džordžije je i svojevremeno dobio unosan ugovor od Sakrameno Kingsa, a to je bio ugovor na 3 godine vredan 40 miliona dolara.

Naš predlog su + skokovi na Dvejna Dedmona, granica je postavljena na 9,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 2.00.

Indijana Pejsersi – Majami Hit – H2 (granica 8,5) @ 1.52 u Meridianbet

Pejsersi su izgubili i treću utakmicu u nizu protiv Atlante Hoksa, nalaze se na 13. mestu Istočne konferencije i imaju samo 8 pobeda i 15 poraza. Čini se da dolazi protivnik protiv koga je tim koji vodi Rik Karlajl ipak favorit. Majami Hit je na 5. mestu Istoka i imaju 13 pobeda i 9 poraza, ali dolazi u Indijanapolis bez dve svoje najveće zvezde Džimija Batlera i Bama Adebaja. Ipak temelji tima sa Floride koje je postavio legendarni Pet Rajli su čvrsti, to je jedan ratnički tim, bez obzira ko je na raspolaganju ili ne igrači Majamija će uvek dati sve od sebe. Rajli koji se i danas nalazi na mestu predsednika Majami Hita uglavnom nije razmišljao o obnovi tima kroz namerno bačene sezone da bi se uzimali visoki pikovi na NBA draftovima.

Mišljenja smo da Majami Hit ima kvaliteta u igračima na raspolaganju i da može da pruži dobar otpor Indijani Pejsersima, posebno imajući u vidu da je sutrašnji protivnik ekipa Milvoki Baksa bila u izuzetnoj formi u poslednje vreme, i sve do poraza sa Toronto Reptorsima su imali 8 pobeda u nizu.

Naš predlog je da Majami Hit neće izgubiti više od 8 razlike u duelu sa Indijana Pejsersima. Za igru hendikep 2 na granici 8,5 kladionica Meridanbet nudi koeficijent 1.52.

Pol Džordž (Los Anđeles Klipersi) + poeni (granica 26,5) @ 1.85 u Meridianbet

Los Anđeles Klipersi nisu u najboljem momentumu, nalaze se u nizu od 3 poraza i imaju 7 neuspeha na poslednjih 10 mečeva. Tim koji sa klupe vodi Tajron Lu sada ima 11 pobeda i 11 poraza, ispali su iz prvih 6 pozicija u Zapadnoj konferenciji, a to su mesta koja direktno vode u plej-of.

Pol Džorž je dobio poštedu i nije igrao poslednju utakmicu svog tima protiv Sakramento Kingsa, razlog nije povreda ili bolest, već u timu Los Anđeles Klipersa je postojalo mišljenje da je prvoj zvezdi tima Džordžu u odsustvu Kavaja Lenarda potreban odmor. Jedan od derbija dana u NBA ligi je svakako duel dva tima iz Los Anđelesa, to će biti njihov prvi od 4 meča u ovoj sezoni. Po prvi put će se Rasel Vestbruk u dresu Lejkersa suprostaviti Džordžu, njih dvojica su igrali zajedno u Oklahomi. Džordž i Vestbruk su obojica rođeni u Kaliforniji i imaju bliske veze sa Los Anđelesom i u ovaj meč ulaze sa posebnim motivom. Vredi istaći da su i Džordž (Fresno State) i Vestbruk (UCLA) pohađali koledže u jednoj od najvećih američkih država, u Kaliforniji. Los Anđeles Lejkersi bi trebalo da imaju na raspolaganju Lebrona Džejmsa, u redovima Los Anđeles Klipersa očekuju dobru utakmicu svog najboljeg igrača, koga imaju trenutno na raspolaganju, Pola Džordža.

Naš predlog + poeni na Pola Džordža, granica je postavljena na 26,5 poena u kladionici Meridianbet, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na NBA tiket za noć između petka i subote u kladionici Meridianbet iznosi 10.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.