Tip dana košarka: Njujork Niksi – Denver Nagetsi: Oslabljeni Denver traži pobedu u ”Velikoj jabuci”, Jokiću namenjena glavna uloga

U Njujorku se sastaju Niksi i Denver Nagetsi, dva tima koja žele da budu na mnogo boljim mestima nego na onim na kojima se trenutno nalaze na tabeli NBA lige. Njujork Niksi su na 11. mestu u Istočnoj konferenciji, dok su Denver Nagetsi na 10. mestu u Zapadnoj konferenciji. Meč u Medison Skver Gardenu između Niksa i Nagetsa je zakazan za subotu, sa početkom u 19.00.

Njujork Niksi: Domaćin cilja pobedu protiv ekipe iz Kolorada

Niksi su vezali dva poraza, protiv Bruklin Netsa i Čikago Bulsa, ali to nije ništa neočekivano jer se radi o dva vodeća tima Istočne konferencije. Timu koji sa klupe vodi Tom Tibodo dolazi ranjeni Denver i u Njujorku žele pobedu po svaku cenu. Posle prošle sezone, koja je proglašena uspešnom u timu iz ”Velike jabuke”, više su očekivali u ovoj sezoni. Niksi imaju 11 pobeda i 11 poraza u dosadašnjem delu sezone, nalaze se na 11 mestu Istočne konferencije, ali šanse za dobar rezultat su još uvek tu. Čikago Bulsi na drugom mestu Istoka imaju 8 poraza, to su deset ekipa koje se nalaze na tri poraza daleko, od 2 do 11 mesta Istoka.

Što se kadrovske situacije tiče, Njujork Niksi bi trebalo protiv Denver Nagetsa da imaju na raspolaganju veći deo tima. Ostaje otvoreno pitanje šta sa Kemba Vokerom, za koga su se već raspitivali brojni timovi u NBA ligi, kakvi su uslovi za mogući trejd ovog četvorostrukog NBA Ol star igrača? Er Džej Beret bi posle utakmice pauze zbog bolesti trebalo da izađe na parket protiv Nagetsa, dok bi se centar Nerlens Noel isto mogao pojaviti na terenu uprkos problemima sa desnim kolenom.

Tom Tibodo je jedan od najcenjenih trenera u NBA ligi, prošle sezone je po drugi put u karijeri osvojio nagradu za najboljeg trenera u najjačem klupskom, košarkaškom takmičenju na svetu i zna od koga mu preti najveća opasnost na večerašnjem meču. Naravno, radi se o srpskom reprezentativcu i najkorisnijem igraču NBA lige iz prošle sezone Nikoli Jokiću. Tako da će svi resursi koje trener Tibodo ima na raspolaganju biti bačeni na Jokića, a to bi trebalo da budu u prvom redu Mičel Robinson, Taž Gibson, pomenuti Noel, a po potrebi i prva zvezda Niksa Džulijus Rendl bi mogao da se igrački  izmeri sa Jokićem. Rendl, kao i Jokić, ima svoje nagrade i priznanja iz prošle sezone, najbolje sezone u njegovoj karijeri. Biran je po prvi put u NBA Ol star tim, a i dobio je nagradu za igrača koji je najviše napredovao u NBA ligi.

Od ostalih igrača u Njujork Niksima vredi istaći Aleka Burksa kome je prijala prva petorka umesto Kembe Vokera. Na poslednja 3 meča Burks ima učinke od 23, 25 i 16 poena. Tu su i najkorisniji  igrač NBA lige iz 2011. godine Derik Rouz i Evan Furnije, Francuz je ipak treći strelac Njujork Niksa i ima 13,2 poena u proseku.

Denver Nagetsi: Jokić kao usamljeni vitez protiv ”Vitezova”

Nagetsi se ne nalaze u dobrom raspoloženju, udari sa svih strana dolaze i pehovima kao da nema kraja. Tim iz Kolorada je izgubio 7 od poslednjih 8 utakmica, imaju 10 pobeda i 11 poraza u dosadašnjem delu sezone,  nalaze se na 10. mestu Zapadne konferencije i trenutno su poslednjem mestu koje bi vodilo u plej-in razigravanje.

Od projektovane velike trojke Denver Nagetsa u Njujorku neće biti na raspolaganju dvojica, to su Džamal Marej i Majkl Porter Junior.  Marej nije imao debi u ovoj sezoni NBA lige, a ima ugovor koji važi do 2025. godine, to petogodišnje produženje ugovora je ovaj američki bek potpisao 2019. godine i vredno je 170 miliona dolara. Drugi iz proklamovanog trija budućnosti Denver Nagetsa, Majkl Porter Junior, je u septembru ove godine potpisao isto petogodišnje produženje ugovora koji važi do 2026. godine i vrednost tog parafa je bila 207 miliona dolara. Porter je završio ovu sezonu zato što je obnovio povredu leđa. Ovaj krilni igrač je kasno i biran na NBA draftu zato što je bilo velikih sumnji vezanih za njegovo zdravlje.

Za meč sa Niksima na terenu ne bi trebalo da budu ni Ostin Rivers i Bouns Hiland. Ova dvojica bekova su ušla u NBA zdravstvene i sigurnosne protokole i očekuje se da propuste nekoliko utakmica. Uz sve ove izostanke mora se dodati i odsustvo Pi Džej Dozira, koji je pokidao ligamente i neće ga biti dugo vremena na  utakmicama NBA lIge. U Denveru su prekomandovali  u prvi tim Dejvona Rida, iz svog razvojnog tima Grand Rapidsa, zbog svih problema koji su ih zatekli.

Tim koji sa klupe vodi Majkl Meloun se nalazi na turneji od 7 utakmica, i još 5 mečeva u nizu im preostaje van Denvera  u narednom periodu. Denver nije mazio raspored ni u budućnosti, od 16 narednih utakmica 12 su na gostovanjima. Jedino što preostaje Denver Nagetsima je Nikola Jokić, najkorisniji igrač NBA lige u prošloj sezoni je uvek bio tu za svoj tim. Džoker je jedan od svojih najboljih mečeva u karijeri odigrao upravo u Medison Skver Gardenu, u svojoj drugoj sezoni u ligi kada ga je širi košarkaški svet tek upoznavao je dao 40 poena u Njujorku.

Naš predlog:  

Naš predlog su + poeni na Nikolu Jokića, granica je postavljena na 25 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85. Od ostalih igara mora se reći da je teško prognozirati konačnog pobednika na ovo meču. Ipak, Njujork Niksi su opravdano blagi favoriti, pošto Denver Nagetsi imaju veliki broj kadrovskih problema. Na poslednjem meču Denver je izgubio od jednog od najslabije plasiranih timova u NBA ligi, Orlando Medžika, dok su u vrednoj pobedi protiv Majami Hita, u utakmici pre, značajan doprinos imali  Ostin Rivers i Bouns Hiland, a obojica su još uvek pod zdravstvenim i sigurnosnim protokolima. Mladi Bouns Hiland je čak imao rekord karijere u meču sa Majami Hitom, dao je 19 poena. Pored učinka Jokića, predlažemo vam i jedinicu, a kvota na trijumf Niksa u kladionici Mozzartbet je 1.80. Trijumf Devera prognozira se kvotom 2.25 u Mozzartbet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.