Tip dana: Everton – Arsenal: Benitezu se ozbiljno drma klupa, da li će mu presuditi bivši fudbaler Evertona?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali poslednji meč petnaestog kola engleske Premijer lige, u kom će Everton na svom terenu dočekati ekipu Arsenala.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Everton: Katastrofalne partije u poslednje vreme!

Stručnost Rafe Benitesa se nijedne sekunde nije dovodila u pitanje pri dolasku u Everton, ali su navijači ovog kluba bili protiv tog dolaska zbog činjenice da je španski trener sa najljućim rivalom Liverpulom došao do titule šampiona Evrope, nakon onog nezaboravnog finala u Istanbulu.
Kada se sve sabere i oduzme, utisak je da je najbolje bilo da je uprava “karamela” poslušala stav navijača, pošto Everton igra katasrofalno ove sezone.
Naime, ekipa iz Liverpula se trenutno mimo svih očekivanja nalazi na šesnaestom mestu na tabeli uz samo pet bodova viška u odnosu na ekipu koja će na kraju napustiti najkvalitetniji rang engleskog fudbala.
U prošlom kolu su “karamele” upravo poražene od svog gradskog rivala Liverpula, a taj duel je završen rezultatom 1:4, što nam možda i najbolje govori koliko problema ima četa Rafe Benitesa u poslednje vreme.
Na poslednjih pet mečeva Everton ne zna za trijumf, a u tom periodu je šesnaestoplasirana ekipa na tabeli doživela čak četiri poraza, uz samo jedan remi i uz samo dva postignuta gola.
Kada su mečevi na domaćem terenu u pitanju, tim iz Liverpula je na četiri poslednja meča na svom terenu bez trijumfa, a bilo je tu nekoliko baš teških poraza, poput već pomenutog od “redsa”, ali i od Votforda, koji je mimo svih očekivanja na “Gudison Parku” slavio sa 2:5.
Sigurno da svi navijači Evertona u ovim teškim danima za njihovu ekipu pronalaze u tom da su “karamele” na poslednja dva međusobna susreta sa Arsenalom ostvarile dva trijmfa, a poslednji se desio u drugom delu prošle sezone, kada je tim sa Gudisona slavio u gostima kod “tobdžija” sa 0:1.

Arsenal: I pored poraza od Mančestera, stvari su dosta bolje nego prošle sezone!

Nekako je utisak da nas fudbaleri Arsenala iz godine u godinu sve više razočaravaju, međutim, deluje da uvodni deo ovogodišnjeg izdanja engleske Premijer lige konačno pokazuje da bi tim iz Londona mogao da se vrati onamo gde i pripada, a to je naravno sam vrh engleskog fudbala.
Naime, u ovom trenutku se izabranici Mikela Artete nalaze na sedmom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na petoplasirani Totenhem, ali treba naglasiti da “tobdžije” imaju meč manje u odnosu na gotovo sve svoje rivale u borbi za evropska takmičenja, pa bi eventualnim trijumfom na ovom nimalo naivnom gostovanju kod Evertona, tim iz Londona ponovo došao do petog mesta na tabeli, za koje je poznato da je poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu Evrope.
Inače, prošla sezone posle baš dosta vremena fudbaleri Arsenala nisu uspeli da obezbede plasman u neko od evropskih takmičenja, zbog čega je uprava kluba sa Emirejtsa za primarni cilj ove sezone označila plasman u makar Ligu Evrope, iako bi svi navijači “tobdžija” bili presrećni da njihova omiljena ekipa dođe do plasmana u Ligu šampiona, što nije toliko nerealno, obzirom da Arsenal ukoliko pobedi “karamele” imaće samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasirani Vest Hem.
U prošlom kolu su izabranici Mikela Artete nažalost doživeli poraz na gostovanju kod Mančester Junajteda, u jednom zaista sjajnom susretu koji je završen pobedom “đavola” od 3:2, iako je ekipa iz Londona dva puta vodila na tom susretu.
Kada su u pitanju mečevi na strani, do sada su “tobdžije” odigrale sedam mečeva na strani i ostvarile samo dva trijumfa, jedan remi i čak četiri poraza, a valja napomenuti da su poslednja dva bila od Liverpula kada je bilo čak 4:0, uz pomenuti neuspeh u prošlom kolu kod Mančester Junajted.

Naš predlog

Fudbaleri Evertona igraju katastrofalno u poslednje vreme, što bi vrlo verovatno mogao da iskoristi Arsenal koji generalno pruža dosta dobre partije u ovom šampionatu i eventualnim trijumfom bi se vratio na poziciju broj pet koja na kraju donosi plasman u Ligu Evrope.
Zbog svega toga vam hrabro preporučujemo da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.09.
Na poslednjih šest mečeva između ova dva tima je samo dva puta palo više od tri gola i smatramo da ni ovog puta ne treba očekivati previše golova, pa vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.82.
Za kraj, smatramo da je najsigurnija varijanta kada je ovaj meč u pitanju dupla šansa na Arsenal, pa vam savetujemo da odigrate igru X2 koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.