Derbi dana: Milan – Liverpul: Evropski klasik na “San Siru”!

U utorak je fenomenalna ponuda za klađenje pošto su na programu mečevi poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona, a derbi kola se igra na “San Siru” gde će se sastati Milan i Liverpul.
Duel između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Milan: Mogu li “rosoneri” do plasmana u nokaut fazu?

Nakon sedam godina pauze, “rosoneri” su ponovo na mestu koje im po svemu pripada a to je svakako najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Sedmostruki šampion Evrope je poslednji meč u Ligi šampiona odigrao 2014. godine, kada je u osmini finala ispao od Atletiko Madrida.
Sedam godina kasnije, izabranici Stefana Piolija su u prošlom kolu na “Vanda Metropolitanu” odigrali verovatno i svoj najbolji meč u ovogodišnjem izdanju eiltnog takmičenja i slavili sa 0:1, što ovoj ekipi daje kakvu takvu nadu da bi mogli na kraju da dođu do plasmana u nokaut fazu, iako neće sve zavisiti od njih.
Naime, pored toga što “rosoneri” imaju neverovatno težak zadatak jer moraju da pobede Liverpul koji do sada na pet mečeva ima isto toliko trijumfa, ekipa sa “San Sira” mora da osluškuje i vesti sa stadiona “Dragao” gde će snage odmeriti Porto i Atletiko Madrid, a sedmostrukom šampionu Evrope odgovara nerešen ishod sa tog susreta.
Bilo kako bilo, treba napomenuti da se u ovako teškoj grupi možda i nije očekivalo više od ova četiri boda, iako je utisak da je milanski gigant sigurno mogao više u dvomeču sa Portom.
Kada je u pitanju italijanska Serija A, svi navijači Milana imaju pregršt razloga za zadovoljstvo pošto se “rosoneri” u ovom trenutku nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Inter, pa kako sada stvari stoje deluje da će milanski gradski rivali voditi glavnu reč kada je u pitanju borba za Skudeto.
U prošlom kolu su izabranici Stefana Piolija ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Salernitane, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Kada su u pitanju izostanci, trener Milana za ovaj meč neće moći da računa na čak osmoricu fudbalera, a svakako da će se najviše osetiti izostanci Kjera, Rebića, Žirua, Leaa i Kalabrije.

Liverpul: Očekuje se da Jirgen Klop pomeša karte!

Fudbaleri Liverpula izgledaju sjajno na oba fronta u dosadašnjem toku sezone, što zaista raduje, obzirom da je prošla godina bila za zaborav, jer su izabranici Jirgena Klopa jedva došli do plasmana u Ligu šampiona.
Možda se tada i najbolje videlo koliko je za igru kluba sa “Enfilda” bitan Virdžil Van Dajk koji je propustio skoro celu sezonu, a kako se on vratio u tim tako i “redsi” nastavljaju onamo gde su stali godinu ranije.
Nakon pet odigranih kola u Ligi šampiona, izabranici Jirgena Klopa se nalaze na prvom mestu na tabeli sa maksimalnih petnaest osvojenih bodova, pošto je ova ekipa do sada ostvarila sve trijumfe i zbog toga su dva kola pre kraja obezbedili plasman u nokaut fazu, pa je za “redse” ovaj meč revijalnog karaktera jer apsolutno ništa ne mogu da izgube.
U prošlom kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja Liverpul je pred svojim navijačima savladao Porto, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče Premijer lige, u ovom trenutku se šampion iz 2020. godine nalazi na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasirani Mančester Siti, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na teškom gostovanju kod Vulverhemptona, kada je bilo 0:1, uz podatak da je pobedonosni gol na tom meču tim sa Enfilda postigao u četvrtom minutu sudijske nadoknade pogodio Divok Origi, koji se nekako specijalizovao za veoma važne golove u nadoknadi izgubljenog vremena.
Što se tiče izostanaka za ovaj poslednji meč grupne faze Lige šampiona, Jirgen Klop ima daleko manje problema nego njegov kolega na klupi Milana, pošto za “redse” na ovom susretu na “San Siru” neće moći da nastupe Firmino, Milner i Eliot, dok je Keita pod znakom pitanja.
Naravno, ne treba zanemariti da će nemački stručnjak vrlo verovatno odmoriti neke od svojih nosioca, pa je veoma diskutabilno sa kojim sastavom će šampion Evrope iz 2019. godine izaći na teren.

Naš predlog

Domaćinu ni pobeda na ovom evropskom klasiku ne garantuje da će doći do plasmana u nokaut fazu, ali ipak “rosonerima” dajemo veliku prednost na ovom meču obzirom da će Jirgen Klop sasvim sigurno malo promešati karte, pošto je njegova ekipa već obezbedila plasman u nokaut fazu i to sa prvog mesta u grupi.
Zbog svega toga vam preporučujemo hrabro da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.10.
Ekipa koju sa klupe predvodi Stefano Pioli nema šta da čeka, i svakako da će “rosoneri” od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu Liverpula, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 3.10.
Za kraj, Milan ima dosta problema u zadnjoj liniji tima pošto će Simon Kjer zbog povrede odsustvovati na duži vremenski period sa terena, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je Meridianbet pripremio kvotu 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.