Tip dana: Porto – Atletiko Madrid: Meč odluke na “Dragau”! Ko će u nokaut fazu?

U utorak su na programu mečevi poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona, a za vas smo ovog puta analizirali susret koji će biti odigran na “Dragau” gde će fudbaleri Porta dočekati ekipu Atletiko Madrida.
Susret između ove dve ekipe je zakazan za 21 čas.

Porto: Mogu li “zmajevi” do plasmana u nokaut fazu?

Porto je prošlu sezonu završio na drugom mestu na tabeli, što je svakako neuspeh, obzirom da je poznato da popularni “zmajevi” uvek idu na najviše moguće ciljeve.
Ipak ta druga pozicija je izabranicima trenera Konseisaa donela plasman u Ligu šampiona, gde Porto ima velike šanse da ponovi prošlosezonski uspeh i dođe do plasmana u nokaut fazu u jednoj nimalo lakoj grupi.
Naime, jedan od najtrofejnijih portugalskih klubova se u ovom trenutku nalazi na trećem mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na Atletiko Madrid i Milan, i ukoliko portugalska ekipa slavi na ovom susretu sa Atletiko Madridom na svom “Dragau” i defnitivno će doći do plasmana u nokaut fazu.
Međutim, obzirom da Milan gostuje Liverpulu koji igra fenomenalno ove sezone, vrlo lako se može desiti da “zmajevima” i bod bude dovoljan za plasman u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.
Inače, u prošlom kolu Lige šampiona je ova ekipa očekivano doživela poraz na gostovanju kod Liverpula, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Što se tiče portugalskog šampionata, nakon trinaest odigranih kola Primeire, Porto se nalazi na deobi prvog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Sporting koji je u prošlom kolu slavio u velikom derbiju Lisabona na gostovanju kod Benfike, kada je bilo 1:3.
Sa druge strane, tim sa stadiona “Dragao” je bez većih problema slavio na gostovanju kod Portimonensea, a taj meč je završen rezultatom 0:3.
Kada je u pitanju sastav Porta za ovaj odlučujući meč, Seržo Konseisao neće moći da računa na čak sedmoricu fudbalera, a svakako da će se najviše osetiti odsustvo stuba odbrane Pepea koji je pozitivan na koronavirus, kao ni veoma važnog fudbalera u veznom redu – Žoao Marija koji je povređen.

Atletiko Madrid: Šta se dešava sa Madriđanima?

Nakon prošle sezone koja je bila zaista fantastična obzirom da su Madriđani neočekivano došli do titule šampiona Španije, deluje da popularne “jorgandžije” imaju ogromnih problema ove sezone.
Naime, u ovom trenutku se Atletiko Madrid nalazi na četvrtom mestu na tabeli španske La Lige uz isti broj bodova kao i petoplasirani Real Sosijedada, pa je utisak da izabranicima Čola Simeonea ove sezone predstoji velika borba za plasman u Ligu šampiona.
Nažalost, u prošlom kolu je aktuelni šampion Španije doživeo poraz na svom terenu od Majorke, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Nakon očajnog poluvremena, “jorgandžije” su sredinom drugog poluvremena došli do vođstva, ali je onda Majorka zaigrala fenomenalno, u poslednjih deset minuat postigla dva pogotka i došla do zasluženog trijumfa.
Što se tiče Lige šampiona, ni tu Madriđanima ne cvetaju ruže ove seone. Naime, uoči poslednjeg kola i gostovanja kod Porta, Atletiko se nalazi na trećem mestu na tabeli i da bi došao do plasmana u osminu finala što se u proteklih nekoliko godina nije dovodilo u pitanje, ova ekipa će morati da slavi na gostovanju kod upravo Porta, koji važi za jednu od najboljih domaćih ekipa u Evropi.
U poslednjem kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, “jorgandžije” su na svom terenu poražene od Milana pošto je taj duel završen rezultatom 0:1, a taj epilog daje šansu i “rosonerima” uoči poslednjeg kola, koji će ruku na srce za prolazak dalje morati da slave protiv Liverpula, ali i da im odgovara rezultata sa duela između Porta i Atletiko Madrida.
Što se tiče izostanaka, Čolo Simeone za ovaj meč neće moći da računa na Stefana Savića i Gimeneza koji su povređeni, a u timu neće biti ni Felipea koji odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona.

Naš predlog

Ulog je zaista ogroman pa zbog toga na ovom duelu ne treba očekivati mnogo golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 0-2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.71.
Jako teško je prognozirati konačan ishod ovog susreta koji će direktno odlučiti koja će od ova dva tima doći do plasmana u nokaut fazu, ali smo ipak mišljenja da je ekipa Atletika barem na papiru daleko kvalitetniji rival, zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa 2 za koju je Meridianbet pripremio fantastičnu kvotu 2.75.
Za one najhrabrije, preporučujemo vam da probate sa prelazom X-2 koji Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 6.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.