NBA tiket (subota-nedelja)

Vereme je za još jedan tiket sa NBA predlozima. Napominjemo da su kvote i granice podložne promenama.

Stef Kari (Golden Stejt Voriorsi) + poeni (granica 29,5) @ 1.85 u Meridianbet

Kari je na putu da ispiše novu stranicu u košarkaškim almanasima po još jednom osnovu. Naime, ovog sjajnog američkog beka i jednog od najboljih šutera svih vremena u NBA ligi, ako ne i najboljeg, deli samo 10 trojki da bi preuzeo liderstvo u broju postignutih trojki u istoriji najjače košarkaške lige na svetu. Taj rekord trenutno drži Rej Alen sa 2,973 ubačenih trojki, na drugom mestu je Kari sa 2,964. Igrač Golden Stejta je istakao da mu obaranje  ovog rekorda mnogo znači, da uživa u putu i da nije dozvolio da ga trka za brojkama poremeti u uspesima sa timom. Za razliku od drugih igrača koji su se pored kvaliteta pouzdali i u dugovečnost igranja u NBA ligi Kari je do ovog rekorda došao u 13 sezoni i sa 33 godine. Rej Alenu je bilo potrebno 18 sezona da bi postavio važeći rekord, Redži Miler koji je imao najviše postignutih trojki pre Alena je isto igrao 18 sezona i stao na brojci od 2,560 ubačenih trojki i trenutno je treći na listi najboljih trojkaša. Karim Abdul Džabar je igrao 20 sezona da bi držao tron po broju postignutih poena, Hakim Olajdžuvon je bio u ligi 18 sezona da bi držao rekord u broju blokada, na kraju, Džon Stokton je igrao 19 sezona da bi postavio rekorde u asistencijama i ukradenim loptama.

Prva prilika za obaranje starog i postavljanje novog rekorda za Stefa Karija je Filadelfija i bratski okršaj sa mlađim Karijem, Setom. Sjajna prilika da se simbolički zatvori krug pred porodicom na Istočnoj obali gde je sve i počelo. Stef Kari je prvih desetak godina života proveo u Severnoj Karolini, njegov otac Del Kari je deset sezona (1988-1998)  igrao u Šarlot Hornetsima.

Naš predlog su + poeni na Stefa Karija, granica je postavljena na 29,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Nikola Vučević (Čikago Bulsi) + skokovi (granica 10,5) @ 1.85 u Meridianbet

Dobra vest za Bulse, gledajući sve izostanke je to što su poslednju utakmicu igrali u sredu po američkom vremenu, loša vest za tim iz Ilinoisa je da i dalje imaju 5 igrača u zdravstvenim i sigurnosnim protokolima (health and safety protocols). Ta petorica su Demar Derozan, Kobi Vajt, Džavonte Grin, Met Tomas i Derik Džons. Što se tiče izlaska iz protokola potrebna su dva negativna testa u 24 sata ili karantin od 10 dana, tako da još neko vreme nije verovatno učešće nekog od nabrojanih košarkaša Bulsa, sa tim da su preokreti mogući, ali ne i izvesni. Dok je neizvestan povratak Aleks Karuza na meču sa Majamijem, ovaj bek je imao problema sa povredom desne noge. Čikago Bulsi su u poslednjem odigranom meču protiv Klivlend Kavalirsa ubedljivo izgubili, rezultat na kraju je bio 115:92 za tim iz Ohaja. Čini se da bi protiv takođe značajno oslabljenog Majami Hita, Bulsi mogli da pruže jači otpor. Za tim sa Floride ne bi trebalo da nastupi Džimi Batler zbog povrede trtične kosti (tailbone), mada kod Batlera možda bude i nekih promena u statusu, startni centar Bam Adebajo ima povredu ligamenata u palcu i očekuje se  povratak u januaru, dok zbog problema sa vratom neće biti ni Markifa Morisa. Direktni rivali Nikoli Vučeviću u meču sa Majami Hitom bi trebalo da budu Dvejn Dedmon i mladi Turčin Omer Jurtseven pre svega, a tu je negde i Pi Džej Taker, čini se da je to konkurencija u kojoj bi mogli do izražaja visina, iskustvo i igrački kvaliteti crnogorskog igrača.

Naš predlog su + skokovi na Nikolu Vučevića, granica je postavljena na 10,5 u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Redži Džekson (Los Anđeles Klipersi) + poeni (granica 20,5) @ 1.90 u Meridianbet

Pol Džordž zbog povrede desnog lakta ne bi trebalo da nastupi protiv Orlando Medžika u subotu. Neigranjem prvog strelca Klipersa u ovoj utakmici veći teret odgovornosti pada na drugog strelca ekipe Redži Džeksona. Džekson ima ove sezone 17,2 poena u proseku, dok Džordž ima 25 poena u proseku.  U poslednjem meču sa Boston Seltiksima tim iz Los Anđelesa takođe nije mogao da računa na Džordža. U tom meču Džekson je dao 17 poena, ali uz vrlo loše procente šuta, 2 od 8 za tri i 6 od 22 iz igre, ipak je preko puta sebe imao jednog od boljih defanzivaca na bekovskim pozicijama Markusa Smarta. U okršaju protiv Orlando Medžika se, ipak, ne očekuje tako teški izazovi za Džeksona u napadu, tim sa Floride je jedna od slabije plasiranih ekipa u NBA ligi.

Naš predlog su + poeni na Redži Džeksona, granica je postavljena na 20,5 poena u Meridianbet kladionici sa koeficijentom koji iznosi 1.90.

Memfis Grizlisi – Hjuston Rokitsi – Hendikep 1 (granica 5,5 poena) @ 1.53 u Meridianbet

Grizlisi bez svoje prve zvezde Dža Moranta imaju 6 pobeda i samo jedan poraz, i igraju iznad svih očekivanja. Stigli su do visokog četvrtog mesta u Zapadnoj konferenciji, imaju 15 pobeda i 11 poraza. U odsustvu Moranta ostali igrači tima iz Tenesija su pokazali da ovaj tim Ima kvaliteta da se bori bez svog proklamovanog najboljeg igrača. Najviše se ističu Dilon Bruks, Džaren Džekson i Dezmond Bejn između ostalih, ali je tu da iskustvom, i na skoku podrži mlade saigrače, Novozelanđanin Stiven Adams.

Hjuston Rokitsi u poslednje vreme  igraju onako kako bi trebalo da igra tim koji ima za želju da afirmiše mlade i talentovane igrače,  a to je živahna i napadačka košarka, imaju 7 pobeda u 8 poslednjih utakmica, možda i neka pobeda više nego što bi generalni menadžer tima u izgradnji (rebuilding) želeo.

 U meču Memfis  i Hjuston  se radi o timovima sa različitim ambicijama ove sezone, Grizlisi žele da budu učesnici plej-ofa u NBA ligi ove sezone, dok je primarni cilj Rokitsa razvijanje mladih košarkaša, skupljanje pikova na NBA draftu, a polako se bliži i sezona trejdova u NBA ligi.

Naš predlog je da će Memfis Grizlisi pobediti Hjuston Rokitse sa više od 5 poena razlike, za igru hendikep 1(uključujući produžetke) na Memfis Grizlise na alternativnoj granici od 5,5 poena kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.53.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između subote i nedelje u kladionici Meridianbet iznosi 9.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.