Tiket dana: Poeni igrača

Novo kolo u Evroligi je pred nama, a evo predloga za učinak igrača. Podsećamo da su predložene granice i kvote bile aktuelne u trenutku pisanja teksta.

Džejms Nanali (Makabi Tel Aviv) + poeni (granica 11,5) @ 1.85 u Meridianbet

Mediji su preneli vest da se Džejms Nanali sporečkao na treningu sa izraelskim igračom Jiftak Zivom i da kao posledica toga Amerikanca čeka raskid ugovora i povratak u Kinu. Nanali je nasmešen i u vedrom raspoloženju bio na treningu Makabija pred utakmicu sa Fenerbahčeom i nije odavao utisak osobe koja je dobila otkaz ili je pred otkazom. Američki igrač je na društvenim mrežama zamolio sve da ne prenose lažne vesti, da sada kada je Makabi u nizu od 4 poraza u Evroligi je potrebno zajedništvo u timu i dodao da svi u žele da pobede i da će igrati bolje. Za jednog od nosioca igre  Makabija ove sezone ovo je nepotrebna smetnja pred važan meč, sa druge strane američkom igraču koji je odmarao za vikend u utakmici izraelske lige bi ova priča mogla poslužiti kao dodatna motivacija. Džejms Nanali je drugi strelac Makabija ove sezone u Evroligi i ima u proseku 12,5 poena po meču. Čini se da  Makabi ima veće šanse da prodre i napravi razliku na spoljnim pozicijama u utakmici sa Fenerbahčeom, posebno ako se ima u vidu da se  češki centar Jan Veseli nalazi u sjajnoj formi. Ovo će biti povratak Nanalija u Istanbul, ovaj Amerikanac je igrao u Fenerbahčeu (2016-2018) i bio deo zlatne generacije turskog tima koja je osvojila Evroligu  2017. godine po prvi put u istoriji kluba.

Naš predlog su + poeni na Džejmsa Nanalija, granica je postavljena na 11,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Šejn Larkin (Anadolu Efes) + poeni (granica 14,5) @ 1.85 u Meridianbet

Na meču sa Afijonom u šampionatu Turske u košarci su uglavnom večina igrača Anadolu Efesa dobili dan odmora, od poznatijih imena igrao je samo mladi Filip Petrušev i to 20 minuta. Efes je ovaj susret u neravnopravnoj borbi dobio rezultatom 140:83, Afijon je odlučio da u nastavku sezone igra samo sa turskim igračima i košarkašima iz mlađih kategorija. Susret Anadolu Efesa sa Baskonijom u Evroligi je od izuzetne važnosti za turski tim. Naime, Anadolu Efes je povezao dva poraza u Evroligi i trenutno imaju 6 pobeda i 8 poraza, dok sa druge strane Baskonija ima 5 pobeda i 9 poraza u dosadašnjem delu sezone i radi se o direktnom okršaju dve ekipe koje žele u doigravanje. U duplom programu Evrolige ove nedelje Anadolu Efes ima još i meč protiv Makabija u gostima u četvrtak, tako da meč sa Baskonijom dobija još jednu dimenziju ozbiljnosti za Anadolu Efes, posebno u slučaju da Makabi bude poražen i peti put u nizu  protiv Fenerbahčea u svojoj utakmici Evrolige u utorak.

Naš predlog su + poeni na Šejn Larkina, granica je postavljena na 14,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Pijerija Henri (Fenerbahče) + asistencije (granica 4,5) @ 1.85 u Meridianbet

Duel između Fenerbahčea i Makabija bi mogao imati intenzitet plej-of meča i od presudnog je značaja za oba tima. Fenerbahče ima 5 pobeda u Evroligi i novim trijumfom, trećim u nizu, bi skoro uhvatili priključak sa ekipama koje se nalaze u zoni doigravanja. Posebno treba da istaći da za Fenerbahče sledi ipak lakši raspored u narednih 8 utakmica. Uključujući ovu sa Makabijem, turski tim 6 igra kući, od tih 6  utakmica najteža na papiru je sa Real Madridom, a preostale su sa Makabijem, Baskonijom, Olimpijakosom, Albom i Žalgirisom, dok su dve na strani protiv Asvela i Crvene zvezde. Fenerbahče je svakako u igri i uz još neka najavljena pojačanja žuto-mornarsko plavi su ozbiljan kandidat za plej-of u Evroligi. Vredi istaći da je meč sa Makabijem od bitne važnosti za Fenerbahče, ovo je ipak susret sa direktnim rivalom koji se nalazi na dve pobede više, ne samo da se uzima pobeda već se i smanjuje zaostatak za neposrednom konkurencijom.

Pijerija Henri može biti veliki deo uspeha Fenerbahčea u Evroligi u narednom periodu, zato što je ovaj američki bek koji je igrao i za reprezentaciju Senegala u dosadašnjem delu sezone pokazivao dva lica, jedno u šampionatu Turske i drugo u najjačem evropskom klupskom takmičenju. U turskoj ligi Henri ima 6,4 asistencija u proseku za oko 28 minuta na terenu i prvi je asistent ekipe, dok u Evroligi Amerikanac ima 3,8 asistencija u proseku i to za 29 minuta u proseku. Na poslednja dva  meča u Evroligi protiv Monaka i Zenita i dve važne pobede za Fenerbahče, Henri je imao po 6 asistencija. Čini se da će se jedna od ključnih borbi na meču Fenerbahčea i Makabija voditi na bekovskim pozicijama, a jedna od glavnih uloga na defanzivnom, ali i ofanzivnom planu bi mogla da pripadne Pijeriji Henriju.

Naš predlog su + asistencije na Pijeriju Henrija, granica je postavljena na 4,5 asistencija u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za utorak za poene igrača u kladionici Meridianbet iznosi 6.33.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.