NBA tiket (sreda-četvrtak)

Pred nama je noć sa čak 11 utakmica na američkim parketima. Predložene kvote i granice su podložne promenama.

Klivlend Kavalirsi – Hjuston Rokitsi – H1 uključujući produžetke (granica 7,5 poena) @ 1.64 u Meridianbet

Kavalirsi su jedno od pozitivnih iznenađenja ove sezone u NBA ligi, trenutno se nalaze na visokom četvrtom mestu u Istočnoj konferenciji, imaju 17 pobeda i 12 poraza. Klivlend je u nizu od 4 pobede, ali nakon utakmice sa Hjuston Rokitsima idu na tri gostovanja protiv timova koji se bore za ulazak u plej-of, a to su Milvoki Baksi, Atlanata Hoksi i Boston Seltiksi. Iako su u Ohaju početkom novembra izgubili Kolina Sekstona do kraja sezone zbog povrede, to ih nije poremetilo i imaju dosta raspoloženih igrača, sa Sekstonom, čak osmoricu koji su dvocifreni u poenima ove sezone.

Rokitsi su pobedili Atlantu u sred Džordžije i dali su 132 poena u utakmici bez produžetaka. Glavni krivci za veliki broj pobeda tima u izgradnji (rebuilding) su nađeni i taj problem je kratkoročno rešen. Erik Gordon je dao 32 poena u trijumfu nad Atlantom, ali ovaj iskusni NBA veteran neće nastupiti u meču sa Klivlendom, kao razlog je naveden zatezanje u preponi. Ipak, veruje se da Gordon neće igrati utakmice koje se igraju dva dana zaredom (back-to-back), a Hjuston ima meč sa Njujorkom u četvrtak po američkom vremenu. Pored ranijih izostanaka Džona Vola, Kevina Portera, Džejlena Grina, pomenutog Gordona, pod znakom pitanja za meč sa Kavalirsima je i najbolji strelac Rokitsa Kristijan Vud zbog problema sa kolenom.

Naš predlog je da će Klivlend Kavalirsi pobediti Hjuston Rokitse sa više od 7 poena razlike (uključujući produžetke). Za hendikep 1 postavljen na  alternativnoj granici od 7,5 poena, kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.64.

Darijus Garland (Klivlend Kavalirsi) + asistencije (granica 8,5) @ 2.00 u Meridianbet

Klivlend Kavalirsi se smatraju favoritima u meču protiv oslabljenih Hjuston Rokitsa, osovinu tima iz Ohaja ove sezone u startnih pet čine dva mlada igrača, to su Darijus Garland na bekovskim pozicijama i Džaret Alen na centru. Garland je najbolji strelac (18,9) ekipe, ali i najbolji asistent (7,5). Kavalirsi imaju visoke igrače u startnoj petorci, to su pored Alena  Lauri Markanen i ruki Evan Mobli, tako da i njihova igra na početku utakmica velikim delom zavisi od raspoloženja Garlanda.

Naš predlog su + asistencije na Darijusa Garlanda, granica je postavljena na 8,5 asistencija u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 2.00.

Džaret Alen (Klivlend Kavalirsi) + poeni (granica 17,5) @ 1.85 u Meridianbet

U slučaju da Bruklin Netsi ne osvoje titulu verovatno će se naći neko ko će reći da trejd koji je doveo Džejmsa Hardena u Njujork i nije bio tako dobar za tim iz “Velike jabuke” zato što su u toj razmeni morali da se odreknu usluga Džareta Alena. Džaret Alen i Kristijan Vud se nalaze tik jedan uz drugog na listi najbolji skakača ove sezone u NBA ligi, u prvih deset su i obojica imaju nešto preko 11 skokova u proseku po meču. Ipak Vud je neizvestan zo Rokitse u utakmici sa Klivlend Kavalirsima, tako da bi posao za Alena mogao biti značajno olakšan.  Vredi istaći i da nastup mladog rukija Evana Moblija nije izvestan zvog problema sa kukom. Alen je drugi strelac Kavalirsa i ima 17,3 poena u proseku. Igra Alena bi se trebalo uporediti sa centrima u ligi koji ne šutiraju mnogo ako i uopšte za tri i vole igru bliže košu, tako je i centar Klivlenda imao svega 6 pokušaja za tri poena ove sezone. U odnosu na elitnog centra Rudi Gobera Alen ne zaostaje toliko mnogo u procentima u šutu iz igre, centar Jute Džez ima visokih 73,4 % (141-192), dok visoki igrač Klivlend Kavalirsa ima 71,4 % (182-255). Pred Alenom je  lepa perspektiva i niko ga ne upoređuje sa najboljim defanzivcem godine Goberom u sadašnjosti, samo vredi povući paralele i reći da je mladi centar Klivlenda jedan od boljih centara u budućnosti NBA lige.

Naš predlog su + poeni na Džareta Alena, granica je postavljena na 17,5 poena u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.85.

Orlando Medžik – Atlanta Hoksi – H2 uključujući produžetke (granica 5,5 poena) @ 1.55 u Meridianbet

Tim sa Floride igra u svojoj dvorani protiv Atlante Hoksa nakon pet gostujućih mečeva sa timovima iz Zapadne konferencije i svih 5 neuspeha. Mlada ekipa Orlanda je jedna od najslabije plasriranih ekipa u NBA ligi, imaju 5 pobeda i 23 poraza, jedino Detroit Pistonsi trenutno imaju manji broj pobeda (4)  u najjačoj, košarkaškoj ligi na svetu. Na poslednjih 13 mečeva Medžik ima samo jednu pobedu protiv tada značajno oslabljenih Denver Nagetsa i sada im u grad dolaze ranjeni jastrebovi iz Džordžije.

Atlanta Hoksi su izgubili maltene dobijenu utakmicu protiv Hjuston Rokitsa, posle tri četvrine su dali preko 100 poena (101) i vodili 13 razlike, na kraju su u poslednjem periodu primili 44 poena (25-44) i poraz je bio neminovan (126-132). Tim im Atlante sada posle poraza protiv Hjustona se nalazi na 10. mestu Istočne konferencije, imaju 13 pobeda i 14 poraza. Hoksi smatraju da zaslužuju mnogo više i da ima još mečeva u dugoj sezoni u NBA ligi da se situacija preokrene. Čini se da igrački kvaliteti Atlante mogu ispratiti želje i ambicije tima u nastavku sezone.

Naš predlog je da će Atlanta Hoksi pobediti Orlando Medžik sa više od 5 poena razlike. Za igru hendikep 2 uključujući produžetke na granici od 5,5 poena kladionica Merdianbet nudi koeficijent 1.55.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između srede i četvrta u kladionici Meridianbet iznosi 9.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.