Tiket dana: Poeni igrača

Evroliga se igra po ubrzanom ritmu, večeras se završava 15. kolo, a koliko sutra startuje 16. Danas se igraju i preostale utakmice 7. kola Evrokupa. Napominjemo da su kvote i granice podložne promenama.

Džastin Kobs (Budućnost) + poeni (granica 16,5) @ 1.85 u Maxbet

U Podgorici se igra jedan od derbija ove runde takmičenja između Budućnosti I Gran Kanarije. Budućnost se u grupi B u kojoj su Virtus iz Bolonje i Valensija nalazi usamljena na vrhu tabele sa 5 pobeda i samo jednim porazom u dosadašnjem delu sezone, dok se Gran Kanarija nalazi takođe na visokom mestu i imaju 4 pobede i 2 poraza. Španski tim ima probleme pred ovaj meč, nalaze se u nizu od 4 poraza u Evrokupu i ACB ligi, a problemi za špansku ekipu počinju  otprilike sa povredom Endru Albisija. On je prvi asistent ekipe Gran Kanarije i ima 4,4 asistencija u proseku u šampionatu Španije,  a u Evrokupu se taj prosek francuskog reprezentativca diže čak na 7,5 asistencija u proseku po meču, ispred njega je samo Miloš Teodosić sa 7,6 asistencija po meču. Gran Kanarija bi po najavama trebalo da tuži košarkaški savez Francuske za kompenzaciju, zato što je Albisi bio pozvan za kvalifikacione mečeve i pored upozorenja da ima problema sa povredom bicepsa, došlo je do pogoršanja  stanja koje je dovelo, po svemu sudeći, do dvomesečne pauze. U izostanku Albisija glavnu ulogu još i više u Gran Kanariji vode Dilan Enis i Ej Džej Sloter, igrači koji su ipak pre svega poznati kao solidni košgeteri. Na ovoj utakmici za Gran Kanariju neće nastupiti ni startni centar Artem Pustovji, ukrajinski igrač je dvocifren u Evrokupu, ali i u ACB ligi. Glavnog rivala Enis i Sloter u ekipi Budućnosti će imati, naravno, u Džastinu Kobsu, mašini koja se ne štedi na oba fronta. Kobs je peti strelac Evrokupa i ima 18,8 poena po meču, na terenu u evropskom takmičenju provodi u proseku 30,7 minuta. Za Kobsa nema predaha ni u ABA ligi, u regionalnom takmičenju igra još i više minuta (31,2) u proseku  i daje 15,3 poena po meču. Budućnost jeste dovela pojačanje, Donatasa Tarolisa iz turskog Afijona, ali Litvanac je krilni centar. Potrebna su pojačanja i na bekovskim pozicijama, nije verovatno da Kobs može ovoliku potrošnju i produktivnost držati do kraja sezone, potrebna mu je pomoć i odmor, posebno ako se ima u vidu da je Amerikanac bio i deo reprezentacije Crne Gore u nedavnim kvalifikacionim prozorima.

Naš predlog su + poeni na Džastina Kobsa, granica je postavljena na 16,5 poena u Maxbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Džoš Nibo (Žalgiris) + skokovi (granica 6,5) @ 2.00 u Maxbet

Sudar Žalgirisa i Monaka bI trebalo da predstavlja zanimljiv, direktan duel Amerikanaca koji imaju dobre debitantske sezone u Evroligi, Džoša Niba u dresu litvanskog kluba, i Donte Hola u dresu tima iz Kneževine. Nibo je 1997. godište, visok je 2.06 m i trenutno je deveti skakač Evrolige sa 6,15 skokova u proseku. Donta Hol je takođe 1997. godište, visok 2.08 m i trenutno je šesti skakač u Evroligi, a njegov broj skokova iznosi 6,43. Ova dva igrača nisu nepoznati jedan drugom, imali su dvoboje i u američkoj koledž košarci, dok je Nibo  igrao za Teksas A&M, a Hol za Alabamu. Nema sumnje da je Džoš Nibo, u odsustvu Žofri Lovernja, ostavio sjajan utisak. Po predstavama u Evroligi za Niba se može  istaći  da se radi o eksplozivnom i dinamičnom košarkašu, i da će Žalgiris biti dobra odskočna daska za Amerikanca u budućnosti. Što se tiče Lovernja, Francuz se priključio treninzima posle povrede ramena, ali se njegov nastup ipak još uvek ne očekuje.

Naš predlog su + skokovi na Džoša Niba, granica je postavljena na 6,5 skokova u Maxbet kladionici, a koeficijent iznosi 2.00.

Erik Mekolum (Lokomotiva Kubanj) + poeni (granica 18,5) @ 1.75 u Maxbet

Za starijeg brata zvezde Portland Trejlblejzersa Si Džej Mekoluma, Erika, uvek se moglo istaknuti da je paklen strelac. U skoro  svim klubovima u kojima je igrao u dosadašnjem delu karijere je bio dvocifren u broju poena, sa izuzetkom debitantske sezone u izraelskoj Netanji u sezoni 2010/11. Nakon toga u deset godina igrao je u deset klubova, jedino u Himkiju dve sezone, dok je za Galatasaraj je igrao u dva navrata. Od priznanja Mekolum ima da je bio najkorisniji igrač Evrokupa 2016. godine, kada je Amerikanac igrajući za Galatasaraj i osvojio ovo drugo po snazi evropsko klupsko takmičenje. Erik Mekolum je igrao i Evroligu sa Anadolu Efesom i Himkijem, mada sudeći po padu broja poena u prošloj sezoni, američkom beku ipak nije toliko prijalo igranje sa Aleksejem Švedom. Mekolum je bio odlučujući igrač u dve poslednje pobede Lokomotive protiv Trenta u Evrokupu i Parme u VTB ligi, tako da u Nemačku, na susret sa Hamburgom, dolazi u dobroj formi. Posle svog saigrača Džonatana Motlija, Mekolum je drugi strelac ovosezonskog Evrokupa i ima 20,3 poena u proseku po meču, dok je ovaj američki bek i drugi strelac u VTB ligi sa 22 poena u proseku, ispred njega je samo igrač Astane Džejlen Barford ( 22,29).

Naš predlog su + poeni na Erika Mekoluma, granica je postavljena na 18,5 poena u Maxbet kladionici koeficijent iznosi 1.75.

Ukupna kvota na tiketu sa poenima igrača za sredu u kladionici MaxBet iznosi 6.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.