Tip dana: Čelsi – Everton: “Karamele” tonu sve dublje, mogu li da iznenade aktuelnog šampiona Evrope?

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodna dva dana, a za vas smo ovog puta analizirali jedan od poslednjih mečeva vanrednog kola Premijer lige, pošto će Čelsi na svom “Stamford Bridžu” dočekati ekipu Evertona.
Duel između ova dva tima je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Čelsi: Tomas Tuhel je preporodio “plavce”!

Teško je očekivati da “plavci” ponove prošlu sezonu u Ligi šampiona, kada je ova ekipa mimo svih očekivanja došla do titule šampiona Evrope.
Malo ko je to mogao da očekuje nakon ne baš najboljeg starta prošle sezone, ali je utisak da su se stvari drastično promenile od kako je na klupu ovog tima seo Tomas Tuhel, koji je nasledio Frenka Lamparda, kome se mora odati priznanje za zaista fenomenalno selektiranu ekipu.
Naime, u klub su stigli Tijago Silva, Čilvel, Džejms, Haverc, Verner i Zijeh što je pre početka šampionata delovalo kao sasvim pristojna ekipa koja bi trebalo da se bori za titulu.
Međutim, nakon serije loših rezultata Lampard je dobio otkaz, a onda je Tomas Tuhel ispisao istoriju sa “plavcima” i ovom timu doneo drugu titulu šampiona Evrope što je bio jasan povod za veliko slavlje u Londonu.
Kada je ova sezona u pitanju, trenutno se “plavci” iz Londona nalaze na trećem mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na vodeći Mančester Siti, koji ruku na srce ima i meč više obzirom da su “građani” u utorak demolirali Lids na svom terenu a taj duel je završen rezultatom 7:0.
Inače, u prošlom kolu je tim sa “Stamford Bridža” na svom terenu uz dosta muke slavio upravo protiv Lidsa i to nakon gola koji je postigao Žoržinjo sa penala u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Generalno, u poslednje vreme aktuelni šampion Evrope prima dosta golova, pa je tako tim koji sa klupe predvodi Tomas Tuhel na tri poslednja susreta u svim takmičenjima primio čak osam golova, što je zaista previše.
Za kraj, treba podsetiti da je tim iz Londona i ovog puta bez većih problema došao do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, ali nažalost sa drugog mesta na tabeli, pošto su “plavci” u poslednjem kolu u jednom sjajnom susretu odigrali nerešeno kod Zenita, u duelu u kom smo videli čak šest golova, pošto je na kraju bilo 3:3.
U međuvremenu je održan i žreb za osminu finala u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju a aktuelni šampion Evrope će odmeriti snage sa francuskim Lilom, pa je utisak da je Čelsi dosta dobro prošao na izvlačenju parova i sve osim plasmana u četvrtfinale bi bilo zaista ogromno iznenađenje.

Everton: Da li se smeši otkaz Rafi Benitezu?

Malo ko je očekivao da će fudbaleri Evertona pružati ovoliko loše partije u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, pogotovu što su izabranici Rafe Beniteza kome se ozbiljno drma klupa na četiri uvodna susreta u šampionatu ostvarili isto toliko pobeda.
Međutim, od tada ova ekipa nikako da uđe u pobednički ritam, pa apsolutno nikoga ne treba da iznenadi što se “karamele” u ovom trenutku nalaze na četrnaestom mestu na tabeli, i utisak je da tim iz Liverpula teško može ozbiljnije da se umeša u borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja, što je pre početka sezone bio primarni cilj.
U prošlom kolu je Everton doživeo novi poraz, ovog puta na gostovanju kod Kristal Palasa koji inače važi za tim koji igra dosta dobro na svom terenu, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
Ponovo tim koji predvodi osvajač Lige šampiona sa najljućim rivalom Liverpulom nije pružio previše, u završnici su se fudbaleri Evertona “probudili”, mogli čak i do izjednačenja pošto su imali dva gola zaostatka, ali je Gordona prozreo iskusni Guaita na golu Palasa.
Sudbinu “karamela” je zapečatio Konor Galager i to spektakularnim golom van kaznenog prostora koji je samo produbio agoniju Evertona.
Inače, Rafa Benitez se pred ovo gostovanje kod aktuelnog šampiona susreće sa ogromnim kadrovskim pošto neće moći da računa čak na sedmoricu standardnih fudbalera, a svakako da će se najviše osetiti neigranje dva verovatno i najbolja fudbalera popularnih “karamela” – Rišarlisona i Kalverta Luina, pa nema nikakve sumnje da Evertonu predstoji nemoguća misija na “Stamford Bridžu”.
Poslednji međusobni susret između Čelsija i Evertona je odigran početkom marta ove godine na “Stamford Bridžu” kada su “plavci” bez većih problema slavili sa 2:0, a ono što svakako valja napomeniti je podatak da je na pet poslednjih međusobnih mečeva između ova dva tima uvek slavio domaćin, pa je tako Čelsi ostvario dve pobede, a “karamele” čak tri, ali im nažalost ovog puta ne ide na ruku to što se meč igra u Londonu, koji bi vrlo verovatno mogao da bude i poslednji za Rafu Beniteza na klupi Evertona.

Naš predlog

Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da je Čelsi kada se sve sabere i oduzme veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila sjajnu kvotu 1.72.
Ne treba zaista nikoga da iznenadi ako nam ovaj duel na “Stamford Bridžu” donese i dosta golova, pa vam iz tog razloga savetujemo da probate sa igrom 3+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.71.
Za kraj, smatramo da je najbolje da na ovaj duel prognozirate kombinaciju igara 1&3+ za šta je Meridianbet pripremio sjajnu kvotu 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.