Tip dana: Sevilja – Atletiko Madrid: Andalužani igraju sjajno na domaćem terenu, imaju li “jorgandžije” rešenje za drugoplasiranu ekipu na tabeli?

U subotu je izuzetno bogata ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Sevilje i Atletiko Madrida koji će biti odigran na stadionu “Sančez Pichuan”.
Početak ovog u najavi veoma interesantnog duela je zakazan za 21 čas.

Sevilja: Ostaje gorak ukus u ustima zbog eliminacije iz Lige šampiona!

Pri samom žrebu za Ligu šampiona Sevilja je već bila viđena u nokaut fazi, obzirom da je tim iz Andaluzije za protivnike imao Volfsburg, Salcburg i Lil. Nažalost, izabranici Đulijena Lopategija nisu uspeli da dođu do doigravanja, obzirom da su u poslednjem kolu grupne faze poraženi na gostovanju kod Salcburga, što je verovatno i jedina mrlja u dosadašnjem toku sezone, obzirom da “berberini” igraju fantastično u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala.
Naime, ova ekipa se trenutno nalazi na drugom mestu na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, ali i meč manje u odnosu na najtrofejniji klub na svetu.
U prošlom kolu je Atletik Bilbao ugostio Sevilju, a poznato je koliko dobro tim iz Baskije igra na svom terenu, ali su Andalužani ipak uspeli da slave sa 0:1, što je bio drugi vezani trijumf, nakon pobede na “Sančez Pichuanu” protiv aktuelnog osvajača Liga Evrope – Viljareala, kada je takođe bilo 1:0.
Ono što svakako može da zabrine sve navijače tima iz Andaluzije je podatak da trener Lopategi za ovaj susret neće moći da računa na nekoliko veoma važnih fudbalera, a tu pre svih mislimo na Lamelu, Navasa, El Nesirija i Susa, pa je evidentno da “berberine” očekuje izuzetno težak zadatak obzirom da im u goste dolazi aktuelni šampion.
Inače, Sevilja pruža fenomenalne partije na domaćem terenu pošto je drugoplasirana ekipa na tabeli do sada odigrala sedam mečeva na “Sančez Pichuanu” i ostvarila šest trijumfa uz samo jedan remi, i to mimo svih očekivanja protiv Alavesa kada je bilo 2:2.
Poslednji međusobni susret između Andalužana i Atletiko Madrida je završen pobedom Sevilje od 1:0, a sigurno je da bi svi navijači ovog tima ponovo potpisali ovaj rezultat, koji je u poslednje vreme i te kako karakterističan za četu Đulijena Lopategija koji zaista radi sjajan posao u ovom klubu.

Atletiko Madrid: Dva vezana poraza u prvenstvu!

Ne treba više ni podsećati koliko dobro su fudbaleri Atletiko Madrida igrali prošle sezone što je ovoj ekipi mimo svih očekivanja donelo šampionsku titulu.
Jedan od najzaslužnijih ljudi za to je svakako bio Luis Suarez, ali naravno da ne treba zaboraviti ni trenera Čola Simeonea, koji je još jednom pokazao da je verovatno trenutno i najbolji taktičar na svetu.
Ipak, koliko god da su “jorgandžije” igrale dobro prošle sezone, utisak je da im toliko ove godine ne ide, obzirom da se tim iz prestonice Španije trenutno nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz čak trinaest bodova manjka u odnosu na Real Madrid, pa već sada slobodno možemo konstatovati da od obrane titule šampiona po svemu sudeći neće biti ništa.
U prošlom kolu je ekipa sa “Vanda Metropolitana” upravo poraženi na gostovanju kod Reala a taj meč na “Santjago Bernabeu” je završen rezultatom 2:0, što je bio drugi uzastopni poraz za Atletiko koji je pre toga mimo svih očekivanja na svom terenu poražen od Majorke, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Ipak, za razliku od Sevilje, Madriđani su nekako uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto na stadionu “Dragao” slavili protiv Porta sa 1:3 u direktnom duelu koji je odlučivao putnika u osminu finala.
Time je četa Čola Simeonea ispunila jedan od primarnih ciljeva za ovu sezonu, a drugi će svakako biti plasman na jedno od prva četiri mesta koja donose plasman u Ligu šampiona.
Kada su u pitanju mečevi na strani, do sada su “jorgandžije” odigrale osam mečeva van svog terena i utisak je da su mogli i morali bolje, pošto je aktuelni šampion Španije u tom periodu ostvario četiri trijumfa, uz dva remija, ali i dva poraza.
Kada su u pitanju izostanci treba napomenuti da Čolo Simeone ima daleko manje problema od svog kolege na klupi Sevilje, pošto za ovaj meč neće moći da računa na Stefana Savića, dok je i Grizman pod velikim znakom pitanja, ali po poslednjim informacijama koje stižu sa Pirineja, on će biti spreman za ovo izuzetno teško gostovanje.

Naš predlog

Zanimljivo je da su čak četiri od poslednjih šest međusobnih mečeva između Sevilje i Atletiko Madrida završeni bez pobednika, a poslednji duel između ova dva tima je dobila Sevilja na svom terenu, pošto je taj duel završen rezultatom 1:0.
Pre svega, ne treba na stadionu “Sančez Pichuan” očekivati previše golova zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 0-2 gola za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.55.
Veću prednost na derbi meču osamnaestog kola španske La Lige ipak dajemo domaćoj ekipi koja igra zaista sjajno na domaćem terenu, pa vam hrabro savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fenomenalnu kvotu 2.80.
Za one koji baš i nisu uvereni u sigurnu pobedu “berberina” na ovom duelu, smatramo da je opcija 1X i više nego prihvatljiva, što Meridianbet plaća sa kvotom 1.43.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.