NBA tiket (ponedeljak-utorak)

U NBA ligi su se ponovo pojavili problemi sa koronom i sve je više odloženih mečeva. Nadamo se da to neće potrajati, a mi smo spremili tiket za noć između ponedeljka i utorka. Napominjemo da su kvote i granice podložne promenama.

Nikola Vučević (Čikago Bulsi) + poeni (granica 18,5) @ 1.85 u Maxbet

Čikago Bulsi su u noćašnjem duelu savladali Los Anđeles Lejkerse rezultatom 115:110. To je timu iz Ilinoisa bila prva utakmica posle 8 dana, pošto imaju dve odložene utakmice u tom periodu, i to sa Detroit Pistonsima (15. decembar) i Toronto Reptorsima (17. decembar). Posle 15 dana bez utakmice na teren se vratio najbolji strelac Bulsa ove sezone Demar Derozan, dok se na povratak drugog najboljeg strelca Čikaga, Zeka Levina, morati da se sačeka po izveštajima medija posle Božića po gregorijanskom kalendaru (25. decembar). Nikola Vučević je svestan da nema sezonu koja bi bila nivou prošlih i ističe da samo velikim radom može da izađe iz trenutne krize u kojoj se, po njemu samom, nalazi. Mada pitanje koliko je pad brojki, pre svega na polju poena, krivica crnogorskog igrača, ili je to više posledica novog načina igre Čikaga u kome Vučević nije prva ili druga napadačka opcija. Napad Bulsa ove sezone se temelji na Derozanu koji je trenutno peti strelac lige sa 26,8 poena u proseku i Levinu koji je osmi strelac u NBA ligi sa 26 poena u proseku. U drugom meču u dva dana (back-to-back) sa Hjuston Rokitsima se ne očekuje nastup Zeka Levina u timu Bulsa, dok je Demar Derozan posle 15 dana pauze noćas imao sjajnu, ali i napornu utakmicu protiv Lejkersa, i na kraju je imao 38 poena na svom kontu. Tako da bi se pored odsustva Levina mogao očekivati zamor kod Derozana i Vučević bi mogao protiv Hjustona da dobije šansu da malo više povuče ekipu na napadačkom planu.

Naš predlog su + poeni na Nikolu Vučevića, granica je postavljena na 18,5 poena u Maxbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Erik Gordon (Hjuston Rokitsi) + poeni (granica 16,5) @ 1.85 u Maxbet

Gordonu je ove sezone u Hjuston Rokitsima namenjena uloga mentora mladim igračima, sa vrlo ograničenom ulogom na terenu kada su tu Kevin Porter i Džejlen Grin pre svega. Imajući u vidu sve kvalitete Gordona, ne bi bilo iznenađenje da se do kraja roka kada mogu da se razmene igrači, i to do 10.februara (NBA trade deadline) ovaj američki bek promeni sredinu i bude igrač nekog tima sa većim, plej-of ambicijama ove sezone. Za Gordona se može reći da mu je ovo 14. sezona u NBA ligi i da je u svakoj sezoni bio dvocifren u proseku po broju poena. Radi se o sjajnom strelcu koji je 2017. godine osvojio i nagradu za najboljeg šestog igrača u NBA ligi. Kevin Porter bi trebalo da se vrati na teren do kraja meseca, dok se Džejlen Grin možda vrati i pre, tako da je utakmica sa Bulsima prava prilika da Gordon još jednom pokaže o kakvom se košgeteru radi.

Naš predlog su + poeni na Erika Gordona, granica je postavljena na 16,5 poena u Maxbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Juta Džez – Šarlot Hornetsi – Ukupno poena prvo poluvreme + (granica 117,5) @ 1.88 u Maxbet

Džezeri imaju dva poraza zaredom i to dva neuspeha na svom terenu, prvo protiv San Antonio Sparsa, a onda je usledio  i poraz protiv Vašington Vizardsa. Juta Džez se nalazi na visokom trećem mestu u Zapadnoj konerenciji, imaju 20 pobeda i 9 poraza. Ipak, ono što je nekarakteristično za Jutu ove sezone, to je da imaju veći broj poraza na svom terenu nego na strani, pošto su od 9 poraza šest su pretrpeli u svojoj dvorani. Prošle sezone Juta Džez je imala samo 5 poraza u celoj sezoni na svom parketu uz 31 pobedu, uz ogradu da je to bila skraćena sezona u regularnom delu i umesto sadašnjih 82 igrala su se 72 utakmice. Igrači Jute će biti ekstra motivisani protiv Šarlot Hornetsa da spreče treći poraz u nizu na domaćem terenu i da se vrate na pobednički kolosek.

Hornetsi su svoje probleme sa brojnim izostancima pretrpeli na nogama uz brojne poraze na terenu. Na poslednjih 11 mečeva Šarlot ima 8 poraza, potonuli su na tabeli Istočne konferencije, imaju 16 pobeda i 16 poraza, nalaze se na devetom mestu Istoka. Na noćašnjem meču protiv Finiks Sansa su meč ispustili već u prvoj četvrtini, taj period je završen rezultatom 37:15 za tim iz Arizone. Lamelu Bolu, lokomotivi Hornetsa, će ovo biti treći meč posle pauze od 16 dana i imaće želju da mu to ne bude i treći neuspeh u nizu posle povratka.

Naš predlog je da će na utakmici Jute Džeza i Šarlot Hornetsa pasti više od 117,5 poena posle prvog poluvremena. Za igru ukupno poena prvo poluvreme na granici 117,5 poena kladionica Maxbet nudi koeficijent 1.88.

Donovan Mičel (Juta Džez) + poeni (granica 26,5) @ 1.70 u Maxbet

Mičel se trenutno nalazi na desetom mestu po broju datih poena (25,2) u proseku ove sezone u NBA ligi. Za ovog američkog beka koji je dva puta bio učesnik utakmice svih zvezda (2020. i 2021) se može reći da je ubojit strelac i da je u svim prethodnim sezonama u Juti imao preko 20 poena u proseku po meču. Mičelu je ovo peta sezona u dresu tima iz Solt Lejk Sitija. Hornetsi primaju najviše poena (117,3) u proseku u NBA ligi, to je njihov način igre, brza i ofanzivna košarka, sa mnogo poseda i velikim brojem igrača koji mogu da naprave problem suparničkim ekipama. Čini se da Šarlot polako kompletira svoje redove i da će želeti da pruže jači otpor nego što su pružili u noćašnjoj utakmici protiv Finiksa, kada su već posle prve četvrine gubili 22 poena razlike.

Naš predlog su + poeni na Donovana Mičela, granica je postavljena na 22,5 poena u Maxbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.70.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između ponedeljka i utorka u kladionici MaxBet iznosi 10.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.