NBA tiket (utorak-sreda)

Mnogo je problema u SAD sa Omikron sojem viirusa korona, i sve se to reflektovalo i na najjačju košarkašku ligu na svetu. Sve je više odloženih utakmica, a i klubovi koji nastupe, čine to u nekompletnom sastavu. Nije lako sastaviti tiket, ali smo se potrudili. Kvote i granice su podložne promenama.

Denadre Ejton (Finiks Sansi) + skokovi (granica 11.5) @ 1.85 u Meridianbet

Lejkersi ulaze značajno oslabljeni u meč sa Finiks Sansima, posebno na centarskim pozicijama. Entoni Dejvis je doživeo istegnuće ligamenata i njegovo stanje će biti procenjeno za 4 nedelje, dok se Dvajt Hauard nalazi od 14. decembra u zdravstvenim i sugornosnim protokolima (health and safety protocols), i ne bi trebalo da bude na raspolaganju protiv tims iz Arizone. Tim iz Los Anđelesa trenutno ima 6 igrača na koje ne može da računa, pored Hauarda, to su Ejveri Bredli, Ostin Rivs, Kent Bejzmore, Tajlen Horton-Taker i Malik Monk. Od visokih igrača Lejkersi su imali samo Denadre Džordana i tri krila, Lebrona Džejmsa, Karmela Entonija i Trevora Arizu, na raspolaganju. Morali su da potpišu 18. decembra na dvosmerni ugovor (two-way contract) Džeja Hafa, ovaj centar je igrao dve utakmice ove sezone u NBA ligi i to 5 i 8 minuta, bez zabeleženog poena i samo sa 2 skoka i 1 asistencijom na ta dva meča. Čini se da protiv jednog od perspektivnijih i najboljih skakača u ligi, Deandre Ejtona, Lejkersi imaju vrlo ograničene resurse u svom timu i da bi centar Finiksa mogao da ima uspešno veče u Los Anđelesu. Ejton je na 7. mestu najboljih skakača u NBA i ima nešto preko 11 skokova po meču,  Sansi imaju dve vezane ubedljive pobede u kojima je startni centar proveo po 24 minuta na terenu. Tako da Ejton dolazi na utakmicu sa Los Anđeles Lejkersima odmoran i motivisan da bude dominantan pod obručima na obe strane terena.

Naš predlog su + skokovi na Deandre Ejtona, granica je postavljena na 11,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Kris Pol (Finiks Sansi) + asistencije (granica 9,5) @ 1.85 u Meridianbet

Finiks Sansi ulaze u duel sa Los Anđeles Lejkersima opravdano sa ulogom favorita, tim iz Arizone je trenutno najbolje plasirana ekipa u NBA ligi, imaju 24 pobeda i 5 poraza, na raspolaganju su im sva trojica najboljih igrača, i to su Devin Buker, Denadre Ejton i Kris Pol, i na kraju igraju protiv značajno oslabljenih Lejkersa. Na svom poslednjem meču protiv Čikago Bulsa, Lejkersi su mogli da računaju uglavnom na 8 igrača, i to tri krila Lebron Džejmsa, Karmelo Entonija i Trevora Arizu, 4 beka, Rasela Vestbruka, Radžona Ronda, Vejna Elingtona i novajliju Ajzeu Tomasa, a na centru su imali samo Deandre Džordana. Kris Pol je najbolji asistent NBA lige ove sezone sa nešto preko 10 asistencija u proseku po meču, jedini je dvocifren u ligi po tom parametru i čini se da bi mogao da ima dobar i pravi izazov u nadmetanju sa Vestbrukom, Rondom i Tomasom, pre svega, u noćašnjoj utakmici.

Naš predlog su + asistencije na Krisa Pola, granica je postavljena na 9,5 asistencija u kladionici Meridianbet, a koficijent iznosi 1.65.

Kajl Lauri (Majami Hit) + poeni (granica 16,5) @ 1.80 u Meridianbet

Kad dođe vreme plej-ofa, i ako se Majami bude održao na nekom od mesta koje vode u doigravanje, pitanje koliko će jedan deo igrača koji trenutno igraju imati minute na parketu, a koliko će ovi što se nalaze na listi povređenih ipak biti nosioci za tim sa Floride u najvažnijim mečevima. U utakmici sa Indijanom Pejsersima za Majami neće igrati duže odsutni Bam Adebajo, sedmi meč zaredom bi trebalo da propusti Džimi Batler, Markif Moris je nedostupan već duže vremena zbog povrede vrata, Pi Džej Taker je u poslednjoj utakmici zadobio povredu nerva u levoj nozi pa ni on neće igrati na ovom meču, dok je Tejlor Hiro neizvestan zbog povrede noge i mogao bi da propusti i četvrti meč u nizu. Trener Majami Hita, Erik Spolsta, u maniru iskusnih i dobrih trenera izvodi čuda i održava tim u gornjem domu Istočne konferenicje u nezavidnim okolnostima, sa brojnim izostancima bitnih igrača.

Naš predlog su + poeni na Kajla Laurija, granica je postavljena na 16,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.80.

Domantas Sabonis (Indijana Pejsersi) + poeni (granica 18,5) @ 1.90 u Meridianbet

Od kad je objavljeno da su u Indijanapolisu spremni da okrenu novi list i trejduju igrače iz svoje startne petorke, posebno navodeći imena Domantasa Sabonisa, Karisa Leverta i Majlsa Tarnera, tim Pejsersa kao da je krenuo angažovanije i zabeležio polovičan učinak od 7 pobeda i 7 poraza na poslednjih 14 mečeva, uz izuzetno težak raspored u tom vremenskom periodu. Za litvanskog centra se može reći da je shvatio poruku i da je počeo da igra malo više za sebe, želeći da se predstavi u najboljem svetlu u susret mogućem trejdu. Čini se da bi Sabonis mogao da nastavi sa dobrim partijama i noćas u meču sa Majami Hitom, tim sa Floride neće moći da računa na centarskim pozicijama na Bam Adebaja, Pi Džej Takera i Markifa Morisa, tako da bi najveći teret trebalo da iznesu Dvejn Dedmon i mladi Turčin Omer Jurtseven.

Naš predlog su + poeni na Domantasa Sabonisa, granica je postavljena na 18,5 poena, a koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za noć između utorka i srede u kladionici Meridianbet iznosi 10.44.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.