Tip dana: Marsej – Rems: Domaćin bi da sačuva drugo mesto pred zimsku pauzu, ali pita se tu nešto i Predrag Rajković!

U sredu je poprilično interesantna ponuda za klađenje pošto je na programu kompletno kolo Lige 1, nekoliko mečeva iz Serije A i španske La Lige, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na “Velodromu” gde će fudbaleri Marseja dočekati Rems.
Meč između ova dva tima je zakazan za 21 čas.

Marsej: Primarni cilj je direktan plasman u Ligu šampiona!

Prošla sezona nije bila preterano uspešna za fudbalere Marseja, što se ne može reći za ovu, pošto se u ovom trenutku tim sa “Velodroma” nalazi na sjajnom drugom mestu na tabeli koje između ostalog na kraju šampionata donosi direktan plasman u Ligu šampionata, što bez ikakve sumnje i jeste primarni cilj ovog tima.
Do sada su izabranici trenera Sampaolija koji radi dosta dobar posao u Marseju odigrali sedamnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala i ostvarili devet trijumfa, pet remija i samo tri poraza.
U prošlom kolu je drugoplasirana ekipa na tabeli ostvarila veoma važnu pobedu na nimalo naivnom gostovanju kod Strazbura, a taj meč je završen rezultatom 0:2.
Inače, na poslednja četiri meča u Ligi 1, fudbaleri Marseja su doživeli jedan poraz i to u duelu sa Brestom na svom terenu kada je bilo 1:2, dok je u tri preostala susreta ovaj tim slavio.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu do sada je drugoplasirani tim na tabeli odigrao devet susreta kao domaćin i ostvario četiri trijumfa, tri remija i dva poraza.
Kada je u pitanju sastav tima za ovaj duel Horhe Sampaoli će posle dosta vremena moći da računa na sve raspoložive fudbalere, što je svakako veoma dobra stvar uoči ovog susreta sa Remsom koji važi za i te kako neugodnog gosta.
Poslednji međusobni susret između ova dva tima je odigran krajem aprila kada je Marsej bez većih problema slavio na strani sa 1:3, a veoma zanimljivo je da tim sa “Velodroma” na poslednja tri međusobna meča sa Remsom na svom terenu nije uspeo da ostvari trijumf, i utisak je da je konačno došlo vreme za to.
Za kraj, treba napomenuti podatak da su izabranici trenera Sampaolija do sada primili najmanje golova od svih ekipa u Ligi 1 (14), što je svakako sjajna stvar, obzirom da je upravo igra u defanzivi i bila najveći problem Olimpika u prethodnih nekoliko sezona.
Međutim, isto tako se Marsej nije preterano proslavio u napadu, pošto je ovaj tim do sada postigao 25 golova, što nam daje prosek nešto manje od 1,5 gola po odigranom susretu i sigurno je da ova ekipa može i mora bolje.

Rems: Sjajne partije u poslednje vreme!

Nema nikakve sumnje da će i ovog puta primarni cilj Remsa biti opstanak u društvu najboljih, što neće biti nimalo lak zadatak, iako se u ovom trenutku ova ekipa nalazi na četrnaestom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u najopasnijoj zoni.
Međutim i prošle sezone su fudbaleri Remsa igrali sjajno u prvom delu šampionata, ali katastrofalno u drugom delu sezone što je ovu ekipu umalo koštalo i selidbe u Ligu 2.
Naime, na kraju su Predrag Rajković i drugari imali samo dva boda viška u odnosu na osamnaestoplasirani Nant, a poznato je da to mesto na kraju prvenstva znači i baraž meč za opstanak u ligi sa pobednikom plej-ofa francuske Lige 2.
Oni što bez ikakve sumnje može da ohrabri sve navijače ovog tima je podatak da Rems u poslednje vreme igra izuzetno dobro, pošto je na četiri poslednja susreta četrnaestoplasirana ekipa na tabeli ostvarila čak tri trijumfa uz samo jedan poraz i to na svom terenu protiv Anžea, kada je bilo 1:2.
U toj sjajnoj seriji ovog simpatičnog tima svakako treba izdvojiti i veliku pobedu na gostovanju kod favorizovanog Liona kada je bilo 1:2.
U prošlom kolu su Predrag Rajković i drugari odigrali jedan poprilično dobar meč na svom terenu protiv posrnulog Sent Etjena, a taj duel je završen rezultatom 2:0, što je bila peta pobeda za Rems u ovogodišnjem izdanju španske La Lige.
Kada su u pitanju mečevi na strani, do sada je ova ekipa odigrala devet mečeva van svog terena i ostvarila dva trijumfa, čak četiri remija i tri poraza.
Za razliku od svog kolege na klupi Marseja, trener Remsa Oskar Garsija neće moći da računa na čak petoricu fudbalera za ovo gostovanje na “Velodromu” što će samo dodatno otežati posao njegovo ekipi u nameri da ostane neporažena u gostima kod drugoplasirane ekipe na tabeli.
Kao što smo već napomenuli, na tri poslednja gostovanja kod Marseja, Rems je uspeo da ostane neporažen, a u tom periodu je ovaj tim ostvario jedan trijumf i dva remija uz samo jedan primljen gol, što i ne čudi obzirom da se na golu ovog tima nalazi srpski reprezentativac Predrag Rajković koji je u dve poslednje sezone jedan od najbolje ocenjenih golmana u najkvalitetnijem rangu francuskog fudbala.

Naš predlog

Marsej ima dosta problema u međusobnim mečevima sa Remsom pošto je tim sa “Velodroma” na pet poslednjih susreta ostvario samo jedan trijumf.
Ipak, treba napomenuti ni da ova ekipa odavno nije igrala dobar fudbal kao što je to slučaj ove sezone zbog čega izabranicima trenera Sampaolija i dajemo veću prednost na ovom susretu i toplo vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.75.
Ne treba nikoga da iznenadi ako ovo bude jedan efikasan meč, zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru 3+ za koju je Meridianbet odredio fenomenalnu kvotu 2.20.
Za kraj, i pored toga što se na golu Remsa nalazi fenomenalni Predrag Rajković, mišljenja smo da će tim sa “Velodroma” postići makar dva gola na svom terenu pa vam predlažemo da odigrate igru D2+ koju Meridianbet plaća sa kvotom 1.96.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.