Tiket dana: Poeni igrača

Ponovo nam je u centru pažnje Evroliga i Evrokup. Evo predloga za učinak igrača. Podsećamo da su kvote i granice podložne promena.

Majk Džejms (Monako) + asistencije (granica 6,5) @ 1.95 u Meridianbet

Monako mora da počne da pobeđuje u Evroligi ako želi da uđe u borbu za plej-of. Narednih 5 mečeva u najjačem, evropskom takmičenju bi mogli biti od presudne važnosti za tim iz Kneževine. Naime, crveno-bele očekuju dueli sa timovima koji se trenutno ne nalaze na prvih 8 mesta u Evroligi, sa izuzetkom Uniksa, a to su okršaji sa Albom, Asvelom i Bajernom na strani i meč sa Makabijem na domaćem terenu. U duelu sa Albom Monako će biti izuzetno oslabljen na bekovskim pozicijama, pored duže odsutnog Lea Vestermana, na raspolaganju treneru Saši Obradoviću neće biti Rob Grej koji je zbog bolesti ostao u Monaku, dok je Paris Li pošao put Nemačke, ali njegov nastup je pod znakom pitanja zbog povrede noge. Tako da se u Monaku najviše uzdaju u neosporne igračke kvalitete Majka Džejmsa na meču sa Albom. Džejms je nastupio na sva tri meča od kad je Saša Obradović došao na mesto trenera i može se reži da je najbolji nastup američki bek imao u prvom od ta 3 meča protiv Žalgirisa kada je dao 20 poena uz 14 asistencija. Mora se istaći da Majk Džejms ove sezone šuterski nije ušao u formu iz prošlih sezona, ali da se trudi da pomogne timu na svaki mogući način. Džejms je trenutno drugi asistent Evrolige sa 5,5 asistencija u proseku po meču, drugi i treći asistent u ekipi Monaka su Leo Vesterman i Paris Li sa po 3 asistencije u proseku, za ostale igrače crveno-belih se ne može reći da se ističu na tom planu. Očekuje se da najveći teret za Monako na poziciji razigravača i organizatora igre u meču sa Albom ponovo iznese Majk Džejms.

Naš predlog su + asistencije na Majka Džejmsa, granica je postavljena na 6,5 asistencija u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.95.

Dvejn Bejkon (Monako) + poeni (granica 12,5) @ 1.85 u Meridianbet

Bejkon je igrao isključivo u Evroligi za Monako ove sezone i drugi je strelac za francuskog predstavnika u proseku po broju poena (12,7) u evropskom takmičenju. Na dva meča u Evroligi koje je sa klupe vodio Saša Obradović, Bejkon je bio jedan od najboljih igrača Monaka na tim duelima, američki igrač je dao 19 poena  Žalgirisu i 21 poen Zenitu. Mora se istaći da je Bejkon na ta dva meča uzimao najviše šuteva iz igre u svojoj ekipi, čak više i od Majka Džejmsa, protiv Žalgirisa je Amerikanac imao šut iz igre 8 od 19, a protiv Zenita 8 od 17. Čini se da je Saša Obradović prepoznao poseban kvalitet u Bejkonu i da bi upravo ovaj Amerikanac mogao biti jedan od nosioca igre u nastavku sezone za Monako. Za Bejkona se može reći da je prodoran igrač, koji se ne libi da uzima dosta šuteva iz igre, tako da ima nešto preko 4 pokušaja za tri u proseku, dok za dva ima nešto preko 7 pokušaja po meču u proseku u Evroligi.

Naš predlog su + poeni na Dvejna Bejkona, granica je postavljena na 12,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Donte Hol (Monako) + skokovi (granica 5,5) @ 1.75 u Meridianbet

Hol zajedno sa Dvejnom Bejkonom nije nastupio u šampionatu Francuske u meču sa Limožom, u ovom trenutku je prioritet za Monako Evroliga, i pokušaj da što pre uhvati priključak sa timovima koji se nalaze u zoni doigravanja. Da bi ta potera bila uspešna, od presudne važnosti za Monako su upravo mečevi sa timovima kao što je Alba. Američki centar se nalazi na 4. mestu najboljih skakača u Evroligi i njegov broj skokova je 6,44. Alba je ekipa koja preferira brzu i otvorenu košarku, sa mnogo poseda i pokušaja sa distance, posebno na svom terenu. Nemački tim zajedno sa Anadolu Efesom uzima najviše šuteva za tri (26,75) u Evroligi, dok na svom terenu su posebno efikasni i imaju skoro deset pogođenih trojki po meču. Monako će morati da uspostavi skakačku dominaciju na meču sa Albom da bi mogli da ostvare konačnu pobedu na kraju meča.

Naš predlog su + skokovi na Dontu Hola, granica je postavljena na 6,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Dilan Enis (Gran Kanarija) + poeni (granica 14,5) @ 1.85 u Meridianbet

U grupi B Evrokupa derbi meč se igra u Las Palmasu između vodećih ekipa Gran Kanarije i Virtusa iz Bolonje. Španska ekipa se u poslednje vreme muči u ACB ligi i ima 4 poraza u nizu, dok sa druge strane dobro im ide u evropskom takmičenju i pre ovog kola su se nalazili na vrhu tabele sa ekipama Budućnosti i Virtusa sa 5 pobeda i 2 poraza. Dilan Enis je prvi strelac Gran Kanarije ove sezone u Evrokupu i 11 strelac u takmičenju sa 16,1 poen u proseku po meču. Za direktnog rivala u napadačkom nadmudrivanju bi Enis mogao da ima u Milošu Teodosiću, to je dvoboj koji obećava mnogo vatre i efektnih poteza. Virtus iz Bolone daje najviše poena (93,0) u Evrokupu, ali i u šampionatu Italije izabranici Serđa Skariola daju najviše poena (90,7) po meču. Sa druge strane Virtus je za vikend imao naporan gradski derbi sa Fortitudom tako da se ovde u Španiji očekuje da se vrate većem broju poena na utakmici, posebno imajući u vidu da i dalje tim iz Bolonje ima brojne izostanke. U Gran Kanariji će pokušati da odgovore teškom izazovu, Virtus je ipak jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa ove sezone.

Naš predlog su + poeni na Dilana Enisa, granica je postavljena na 14,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za sredu sa poenima igrača u kladionici Meridianbet iznosi 11.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.