NBA tiket (subota-nedelja)

Na svako Božić u NBA ligi se igra nekoliko utakmica, koje su proglašene za derbije. Igraju se jedna za drugom, pa ljubitelji ove igre mogu da uživaju u NBA maratonu. Tako je i ove godine. Pred nama je pet utakmica. Kvote i granice su podložne promenama.

Džejms Harden (Bruklin Netsi) + poeni (granica 28,5) @ 1.75 u Meridianbet

U projektovanoj velikoj trojci Bruklin Netsa Kevin Durent, Kajri Irving i Džejms Harden u božićnoj utakmici sa Los Anđeles Lejkersima će biti prisutan samo ovaj poslednji. Harden je svakako dolaskom u Njujork smanjio svoje košgeterske apetite i podredio se interesima tima. Ipak, na meču sa Lejkersima Harden će ponovo dobiti priliku da bude prva napadačka opcija u svojoj ekipi, a protiv sebe, kao direktne rivale, ima vrlo šarenoliku grupu lako prepoznatljivih igrača, u prvom redu Rasela Vestbruka, Radžona Ronda, Ajzeu Tomas, a možda i novajliju Darena Kolisona. Čini se da bi Harden u božićnu utakmicu mogao da uđe sa motivom da pre svega ubaci što više poena i da pred velikom scenom pokaže o kakvom se strelcu radi. Ovaj bek nije imao utakmicu od 10. decembra po američkom vremenu, svakako će odmoran i spreman čeka meč sa velikim rivalom.

Naš predlog su + poeni na Džejmsa Hardena, granica je postavljena na 28,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.75.

Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkersi) + skokovi (granica 8,5) @ 1.90 u Meridianbet

Lejkersi ove sezone imaju previše problema na skakačkom planu, na 27. mestu su u NBA ligi po broju defanzivnih skokova, na poslednjem 30. mestu po broju dozvoljenih protivničkih ofanzivnih skokova, to su skokovi koji daju drugi, treći napad suparničkoj ekipi. Čini se da se na tom polju situacija još više usložnjava neigranjem najboljeg skakača u ekipi Entonija Dejvisa. U prvoj petorci Lejkersa u poslednje vreme počinju tri beka, Rasel Vestbruk (1.91 m), Vejn Elingtona (1.93) i Tajlen Hortona-Takera (1.93), u takvoj situaciji, da bi tim iz Los Anđelesa bio konkurentan biće potrebna bolja kontrola skoka. Lebron Džejms je u prošlim sezonama imao i bolje brojke u proseku u koloni skokova. Ipak čini se da je to kod Džejmsa sve pitanje volje i želje, a motivacije u božićnoj utakmici ne bi trebalo da manjka.

Naš predlog su + skokovi na Lebrona Džejmsa, granica je postavljena na 8,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.90.

Juta Džez – Dalas Maveriksi – H1 (granica 10,5 poena) @ 1.63 u Meridianbet

Tim iz Solt Lejk Sitija želi da upiše 3 pobedu u nizu na svom terenu u meču sa Dalas Maveriksima. Ovom utakmicom Juta zaključuje i 6 utakmicu uzastopno u svojoj dvorani. Od svih 5 božićnih utakmica ova Jute i Dalasa je po kvotama kladionica najmanje ravnopravna, čini se sa pravom, gosti iz Teksasa dolaze bez svoje prve zvezde Luke Dončića, dok Kristaps Porzingis ima problema sa povredom. Juta Džez se nalazi 3. mestu Zapadne konferencije, imaju 22 pobede i 9 poraza. Kompletni Džezeri bi svakako bili favoriti protiv Dalasa na svom terenu i da Maveriksi nemaju kadrovskih problema, ovako su već izraziti favoriti.

Dalas Maveriksi se nalaze na deobi sedmog i osmog mesta na Zapadu, oba tima imaju po 15 pobeda i 16 poraza. U taboru Dalasa ne mogu od bitnijih izostanaka da računaju na prvu zvezdu Luku Dončića, Slovenac nije igrao od 10. decembra po američkom vremenu i okršaja sa Indijana Pejsersima. Za Dončića se može reći da nije ni otputovao u Jutu, jer pored problema sa skočnim zglobom je ušao i u zdravstvene i sigurnosne protokole (health and safety protocols). U protokole je ušao još jedan bitan igrač Dalasa, radi se o Timu Hardaveju Džunioru, četvrtom strelcu ekipe sa 14,9 poena u proseku, dok drugi strelac ekipe Kristaps Porzingis (19,4) ima problema sa povredom.

Naš predlog je hendikep 1 na Jutu Džez u meču protiv Dalas Maveriksa, na granici od 10,5 poena, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.63.

Kristaps Porzingis (Dalas Maveriksi) – poeni (granica 22,5) @ 1.85 u Meridianbet

Porzingis je propustio dva vezana meča za Maverikse, protiv Minesote Timbervulfsa i Milvoki Baksa, oba su igrana u Teksasu. Za povredu Letonca se prvo pisalo da se radi o desnom stopalu, da bi se kasnije preciziralo i utvrdilo da se radi o bolnom nožnom palcu. Dalas pored meča u Solt Lejk Sitiju ima još 2 meča na gostujućim terenima do kraja godine, i to 2 meča u kojima nisu ovako veliki autsajderi kao što su protiv Jute Džeza. Radi se o mečevima sa Portland Trejlblejzersima i Sakramento Kingsima, tako da postoji šansa da Porzingis zaigra protiv Jute Džez, ipak se radio o jednoj od pet utakmica NBA božićnog programa, ali kada trener Maveriksa Džejson Kid vidi da je Juta ipak preveliki zalogaj za njegov tim možda i stavi neka ograničenja u igri Porzingisa.

Naš predlog su – poeni na Kristapsa Porzingisa, granica je postavljena na 22,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za NBA utakmice na božićno veče, u kladionici Meridinabet iznosi 10.03.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.