Tip dana: Aston Vila – Čelsi: Stivi Dži se seća proklizavanja protiv Čelsija, dug vraća na Vila Parku!

U nedelju je konačno nakon nekoliko dana “posta” nešto bolje ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali najzanimljiviji meč devetnaestog kola engleske Premijer lige, u kom će Aston Vila na svom “Vila Parku” dočekati aktuelnog šampiona Evrope – ekipu Čelsija.
Početak meča je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Aston Vila: Koji su krajnji dometi ovog tima?

Aston Vila nije na najbolji mogući način započela ovu sezonu pa je Din Smit smenjen nakon pet uzastopnih poraza, a na njegovo mesto je došao legendarni Stiven Džerard, koji je preporodio ekipu sa “Vila Parka”.
Naime, od kako je bivši fudbaler Liverpula seo na klupu Aston Vile, ovaj tim je odigrao šest mečeva u Premijer ligi i ostvario četiri trijumfa, uz dva poraza, pa se posle nepotpunog osamnaestog odigranog kola nalazi na sredini tabele, preciznije na desetom mestu uz samo šest bodova manjka u odnosu na petoplasirani Vest Hem, a poznato je da je to peto mesto ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u evropska takmičenja, konkretno u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je četa Stivi Džija slavila na nimalo prijatnom gostovanju kod Norviča, a taj duel je završen rezultatom 0:2, što je bila ukupno treća pobeda za Vilu na strani, koja je pored toga doživela čak šest poraza i sigurno je da su partije na strani bile malo bolje, ovaj tim bi bio daleko bolje plasiran od desetog mesta na tabeli, mada ni ovako stvari nisu nimalo loše.
Što se tiče mečeva na svom “Vila Parku”, desetoplasirani tim na tabeli je odigrao osam mečeva kao domaćin i ostvario četiri trijumfa, jedan remi i tri poraza, a poslednji duel na svom terenu Aston Vila je odigrala protiv Lestera i slavila sa 2:1.
Kada su izostanci u pitanju, što je veoma važno u ovom periodu kada veliki broj engleskih ekipa ima ogromnih problema zbog koronavirusa, Stiven Džerard za ovaj veoma važan duel neće moći da računa na Bailija, Nakambu, Stira i Traorea, dok su pod velikim znakom pitanja Sanson, Dejvis i El Gazi koji su u prethodnih nekoliko dana bili u izolaciji zbog toga što su bili pozitivni na koronavirus, pa je veliko pitanje da li će neko od njih biti spreman za ovaj duel.
Za kraj, pamtimo svi ono čuveno klizanje Stivena Džerarda u sezoni 2013/14 dok je branio boje Liverpula u duelu sa Čelsijem, koje je tada i odlučilo šampiona, pa ne treba govoriti o tome koliki će motiv imati bivši fudbaler “Redsa” kada je ovaj duel sa šampionom Evrope u pitanju.

Čelsi: “Plavci” posustaju kada je borba za titulu u pitanju!

Čelsi je za razliku od svog protivnika na večerašnjem susretu sjajno startovao u ovogodišnjem izdanju Premijer lige, ali je nekako utisak da kako vreme prolazi tako i ova ekipa pruža sve slabije partije.
Naime, aktuelni šampion Evrope je na poslednja četiri susreta ostvario samo jedan trijumf, i to na svom terenu kada asu golom u sudijskoj nadoknadi savladali Lids sa 3:2.
Pre toga su puleni Tomasa Tuhela prvo doživeli poraz na gostovanju kod Vest Hema u jednom fenomenalnom susretu koji je završen rezultatom 3:2, da bi nakon pomenutog trijumfa nad Lidsom, “plavci” vezali dva remija i to prvo na svom terenu protiv Evertona koji je na “Stamford Bridžu” nastupio u poprilično izmenjenom sastavu, a onda i u prošlom kolu protiv Vulverhemtona u gostima, kada nije bilo golova.
Naravno, treba napomenuti da je Čelsi bio desetkovan na tom susretu pošto su nedostajali zbog koronavirusa i povreda – Lukaku, Verner, Haverc, Žoržinjo, Loftus-Čik, Hadson-Odoi i Čilvel i to se odrazilo na igru.
Ono što nije dobro je da krizu Čelsija odlično iskoristio Mančester Siti koji je timu iz Londona pobegao na čak šest bodova viška, što nije nimalo naivna razlika.
Inače, kada su u pitanju mečevi na strani do sada je aktuelni šampion Evrope odigrao devet mečeva van svog terena i ostvario šest trijumfa, dva remija i jedan poraz.
I za ovo gostovanje na “Vila Parku” Čelsi ima dosta kadrovskih problema, ali je utisak da je nešto bolja situacija uoči meča sa Vulvsima pošto Tomas Tuhel za ovaj duel sigurno neće moći da računa jedino na Čilvela, dok su pod velikim znakom pitanja Haverc, Verner, Zijeh i Loftus-Čik, ali je velika verovatnoća da će se neko od njih naći u protokolu za ovaj veoma važan duel sa Aston Vilom koji “plavci” prosto moraju da dobiju ukoliko misle da ostanu u trci za naslov prvaka.
Za kraj, u prvom delu sezone je Čelsi bez većih problema na svom terenu savladao Aston Vilu kada je bilo 3:0, a golove za “plavce” postigli su Lukaku koji se dva puta upisao u listu strelaca i Kovačić.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na prethodnih nekoliko duela između Aston Vile i Čelsija videćemo da su to sve bili mečevi sa tri i više golova, i utisak je da nas nešto slično očekuje i ovog puta zbog čega vam toplo preporučujemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.08.
Iako tim sa “Vila Parka” igra dosta bolje od kako je na klupu ovog tima seo Stiven Džerard, mišljenja smo ipak da je šampion Evrope favorit na ovom duelu, kao i da bi bilo previše da Čelsi i treći put zaredom u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala ne ostvari trijumf, zbog čega vam savetujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.75.
Za kraj, najrealnija prognoza kada je ovaj duel na “Vila Parku” u pitanju je da će puleni Tomasa Tuhela postići makar dva gola, pa vam predlažemo da probate sa igrom G2+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.89.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.