Tip dana: Trabzon – Bašakšehir: Lider na tabeli na teškom ispitu!

U subotu je poprilično slaba ponuda za klađenje, pa smo za vas ovog puta analizirali najzanimljiviji meč devetnaestog kola turske Superlige, u kom će lider na tabeli Trabzon dočekati trećeplasirani Bašakšehir.
Susret između ova dva tima je zakazan za 17 časova.

Trabzon: Fantastične partije, titula na vidiku!

Fudbaleri Trabzona pružaju fantastične partije ove sezone i kako sada stoje stvari utisak je da će ova ekipa mimo svih očekivanja doći do titule šampiona Turske.
Naime, ovaj tim se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli Superlige uz čak devet bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Konju, i trinaest bodova viška od trećeplasiranog Bašakšehira koji im između ostalog i gostuje u ovom kolu.
Na poslednjih pet mečeva Trabzon je ostvario četiri trijumfa uz poraz na gostovanju kod Antalije što je inače bio i prvi neuspeh za lidera na tabeli u ovogodišnjem izdanju Superlige, a pored toga je Trabzon ostvario čak četrnaest trijumfa, uz tri remija.
U prošlom kolu su izabranici Abdulaha Avdžija slavili na nimalo prijatnom gostovanju kod Altaja, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Bio je to veoma težak meč za lidera na tabeli koji je na poluvreme imao gol minusa, ali su onda fudbaleri Trabzona zaigrali dosta bolje u nastavku i preko Kornelijusa u 51. i 88. minutu došli do veoma važnog trijumfa na strani, što je inače bio osmi trijumf van svog terena ove sezone za Trabzon.
Kada su u pitanju mečevi na domaćem terenu do sada su puleni Abdulaha Avdžija odigrali osam mečeva kao domaćin i ostvarili šest trijumfa i dva remija uz postignutih sedamnaest golova a primljenih samo šest, što je svakako sjajan podatak.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Trabrzona i Bašakšehira je odigran sredinom februara, kada je trenutni lider turske Superlige na gostovanju slavio sa 0:1.

Bašakšehir: Primarni cilj je plasman na drugu poziciju!

Posle titule Bašakšehira, prve u istoriji kluba u sezoni 2019/2020, došlo je do velikog pada tima iz Istanbula. Naime, u prošlom šampionatu se ova ekipa jedva spasila ispadanja u niži rang, dok ni u ovogodišnjem izdanju Superlige stvari nisu krenule baš najbolje, međutim, sve se nekako promenilo od kako je na klupu ovog tima seo Emre Belezoglu, inače istinska legenda turskog fudbala.
Nekadašnji fudbaler Galatasaraja, Intera, Njukasla, Fenerbahčea, madridsklog Atletika, Bašakšehira na deset mečeva na klupi tima iz Istanbula ostvario je devet trijumfa i remi, posle čega se nekadašnji šampion Turske nalazi na sjajnom trećem mestu na tabeli uz samo četiri boda manjka u odnosu na drugoplasiranu Konju i čak trinaest bodova manje u odnosu na prvoplasirani Trabzon, kod kog ovaj tim i gostuje u subotu uveče.
Na poslednjih pet susreta četa Emre Belezoglua je ostvarila tri trijumfa uz dva remija, a u prošlom kolu je Bašakšehir slavio bez većih problema na svom terenu protiv Giresunspora kada je bilo 3:1.
Bio je to već sedmi trijumf trećeplasirane ekipa na tabeli na svom terenu, a kada su gostovanja u pitanju, do sada je šampion Turske iz sezone 2019/20 odigrao osam mečeva na strani i ostvario tri trijumfa jedan remi i četiri poraza.
Koliko je ovaj tim promenio igru od kako je na klupu seo Emre Belezoglu možda nam najbolje pokazuje i podatak da je tim iz Istanbula na četiri poslednja meča na strani ostvario čak tri trijumfa uz samo jedan remi, i sigurno je da nisu bez šansi ni na gostovanju kod trenutnog lidera na tabeli.
Za razliku od Trabzona za koji na ovom susretu neće nastupiti čak tri standardna fudbalera, trener gostiju može da računa na apsolutno sve fudbalere, što je svakako lepa vest u nameri trećeplasiranog tima na tabeli da i peti vezani meč na strani ne izgubi, što će ruku na srce biti izuzetno težak zadatak. 

Naš predlog

Nema nikakve sumnje da nas očekuje jedan i te kako interesantan susret u kom prednost dajemo domaćoj ekipi koja bi se ovim trijumfom učvrstila na prvoj poziciji na tabeli i praktično već otpistala jednog od kandidata za titulu šampiona Turske, pošto bi Trabzon pobedom pobegao trećeplasiranom Bašakšehiru čak šesnaest bodova što je po svemu sudeći nenadoknadiva razlika.
Savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.21. Iako na mečevima između ova dva tima po pravilu nema previše golova, mišljenja smo da nas ovog puta očekuje jedan drugačiji susret jer će i jedan i drugi tim ići na sva tri boda, pa se očekuju golovi na obe strane zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.74.
Za kraj, iz potpuno istog razloga vam savetujemo da odigrate i igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.