NBA tiket (nedelja-ponedeljak)

Posle uzbuđenja na božićno veče, nastavlja se NBA liga. Pred nama je osam utakmica u najjačoj ligi na svetu. Predložene kvote i granice su podložne promenama.

Džoel Embid (Filadelfija Seventisiksersi) + poeni (granica 28,5) @ 1.85 u Meridianbet

Prošle sezone dva prva imena u trci za najkorisnijeg igrača NBA ligi su bili Nikola Jokić i Džoel Embid, ove sezone je to ipak druga priča, pa su predvodnici Stef Kari, Kevin Durent i Janis Adetokumbo. Međutim, i dalje se dobro drže u vodećoj grupi Jokić i Embid, posebno imajući u vidu da se nalaze u timovima koji nemaju neke od svojih najbitnijih igrača na raspolaganju ove sezone, i to Džamala Mareja u dresu Denvera i Bena Simonsa u dresu Filadelfije, pošto ova dvojica još nisu imali debi u ovosezonskoj NBA ligi. Možda i jedan od najzanimljivih duela dana u NBA ligi je meč Vašingtona (17-15) i Filadelfije (16-16), na tabeli ih razdvaja samo jedna pobeda više u korist Vizardsa. Tim iz prestonice Sjedinjenih Američkih Država ne bi trebalo da računa na svoju prvu zvezdu Bredlija Bila, ovaj američki bek je ušao u zdravstveno i sigurnosne protokole (health and safety protocols), dok sa druge strane Filadelfija ima samo 1 pobedu na poslednjih 5 mečeva i Seventisiksersi žele  pobedom da započnu pozitivnu seriju. Trenutno su na 7. mestu na Istoku i imaju polovičan učinak u pobedama i porazima, a to nije nešto što zadovoljava ambicije tima iz Pensilvanije.

Naš predlog su + poeni na Džoela Embida, granica je postavljena na 28,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Vili Hernangomez (Nju Orleans Pelikans) + skokovi (granica 12,5) @ 1.80 u Meridianbet

Hernangomez stariji, brat takođe NBA igrača Huanča, nalazi se u svojoj šestoj sezoni u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. U Nju Orleansu igra drugu sezonu i ispred sebe na poziciji centra ima Jonasa Valančijunasa. Imajući u vidu da je Litvanac jedan od boljih centara u NBA ligi, Hernangomez još ima i solidne učinke ove sezone na mestu rezervnog centra. Naime, Španac igra samo 15,2 minuta u proseku po meču ove sezone, i za to vreme na terenu ima 7,9 poena i nešto preko 7 skokova po meču, pa je Hernangomez drugi skakač u ekipi iza Valančijunasa. Što i ne treba da čudi, Hernangomez stariji je poznat kao srčan i borben igrač, za koga nijedna lopta nije izgubljena. Valančijunas bi, po najavama, zbog bolesti trebalo da propusti i drugi vezani meč, sada protiv Oklahome Tandera, i to bi trebalo da Hernangomezu bude retka, ali dobra prilika, da uz povećanu minutažu pokaže da se radi o solidnom igraču koji zaslužuje veću ulogu u nekom od NBA timova u budućnosti. Sa druge strane, gledajući statističke pokazatelje, Oklahoma je jedna od najslabijih skakačkih timova u NBA ligi, po broju defanzivnih skokova se nalaze na 30. mestu, a po broju dozvoljenih ofanzivnih skokova se nalaze na 29. mestu.

Naš predlog su + skokovi na Vilija Hernangomeza, granica je postavljena na 12,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.80.

Sakramento Kingsi – Memfis Grizlisi – Ukupno poena više od 225,5 (uključujući produžetke) @ 1.97 u Meridianbet

U taboru Kingsa su svesni da serija utakmica na domaćem terenu može biti od velikog značaja za ostvarenje takmičarskih želja i ambicija postavljenih na početku ove sezone. Naime, Kingsi imaju 6 mečeva zaredom u Sakramentu, prvu utakmicu u toj seriji su izgubili protiv Los Anđeles Klipersa, a preostaju im mečevi sa Memfis Grizlisima, Oklahomom Tander, dva puta sa Dalas Maveriksima i na kraju im sledi okršaj sa Majami Hitom. Posle 4 meča van terena i desetak dana neigranja (zdravstveni i sugornosni protokoli) se u bliskoj budućnosti očekuje povratak prve zvezde Sakramenta Dierona Foksa, pošto se, ipak, radi o najboljem strelcu Kingsa ove sezone, ovaj bek ima 21,3 poena u proseku po meču i tim iz Kalifornije ima potpuno novu dimenziju igre sa njim na terenu. Sakramento ima 13 pobeda i 20 poraza u dosadašnjem delu sezone u NBA ligi, nalaze se na 12. mestu u Zapadnoj konferenciji, ali sa istim brojem pobeda (13) i sa manjim brojem poraza (18) San Antoni Sparsi se nalaze na 10. mestu, to bi već bila pozicija koja bi vodila u doigravanje, plej-in mesto na tabeli. Sa druge strane i Memfis ima svog povratnika u timu, vratio se Dža Morant, Grizlisi su zabeležili dva vezana poraza sa svojim startnim plejmejkerom ponovo u ekipi. Činilo se isprva da se radi o težoj povredi, ali nakon nešto preko 20 dana van terena Morant se vratio i želi da zabeleži svoju prvu pobedu nakon pauze baš u meču protiv Sakramento Kingsa. Memfis se nalazi na sjajnom 4. mestu na Zapadu, Grizlisi imaju 19 pobeda i 14 poraza. Igrao je Memfis iznenađujuće dobro bez Moranta i zabeležili su 10 pobeda i samo 2 poraza bez svog najboljeg strelca ove sezone

Naš predlog su + poeni, granica je postavljena na 225,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.97.

Los Anđeles Klipersi – Denevr Nagetsi – 1 (uključujući produžetke) @ 1.53 u Meridianbet

Klipersi, gledajući sve okolnosti, ali i neigranje Kavaja Lenarda, imali su dobar dosadašnji deo sezone u NBA ligi. Tim iz Los Anđelesa se nalazi na visokom 5. mestu na Zapadu, i imaju 17 pobeda i 15 poraza. Ipak, naredni period će morati da igraju bez svog najboljeg strelca i asistenta, kao i jednog od naboljih skakača u ekipi, Pola Džordža. Ovaj krilni igrač ima 24,7 poena u proseku po meču ove sezone i neće biti na raspolaganju zbog povrede desnog lakta u narednih mesec dana. Nesreća nikad ne dolazi sama, drugi strelac  Klipersa ove sezone, Redži Džekson (17,2), se od 22. decembra nalazi u zdravstveno i sigurnosnim protokolima, tako da je njegovo učešće u narednim mečevima pod znakom pitanja. Sa druge strane Denver ima iza sebe dva poprilično neubedljiva nastupa, prvo su Nagetsi  izgubili od Oklahome Tandera rezultatom 108:94, a starteri su imali vrlo ograničenu minutažu na tom meču. U poslednjoj utakmici Denver na svom terenu izgubio od Šarlot Hornetsa 115:107, tada su u poslednjoj četvrtini Nagetsi primili čak 38 poena, a dali samo 13. Denver Nagesti se trenutno nalaze na 6. mestu na Zapadu, imaju 15 pobeda i 16 poraza. Ove sezone borba za plej-of i plej-in pozicije čini se da će biti posebno zanimljiva u obe konferencije u NBA ligi, tako da ovakvi izostanci bitnih igrača za jedan tim, kao što je Džordžov, mogu biti od presudnog uticaja na kraju trke.

Naš predlog je da su Denver Nagetsi pobednici (uključujući produžetke) u meču protiv Los Anđeles Klipersa. Za pobedu Denver Nagetsa kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.53.

Ukupna kvota na NBA tiketu za noć između nedelje i ponedeljka u kladionici Meridianbet iznosi 10.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.