Tip dana: Njukasl – Mančester Junajted: “Svrake” na “Sent Džejms Parku” dočekuju preporođeni Junajted u meču koji ne smeju da izgube!

Nakon nedelje koja nam je donela dosta zanimljivih mečeva, u ponedeljak je ponovo poprilično siromašna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta pripremili duel na “Sent Džejms Parku” gde će fudbaleri Njukasla koji se nalazi u ogromnim problemima ugostiti Mančester Junajted koji u poslednje vreme pruža sve bolje partije što se nekako i poklopilo sa dolaskom novog trenera.
Početak meča je zakazan za 21 čas.

Njukasl: Jedanaest primljenih golova na poslednja tri susreta!

Pre nešto više od godinu i po dana su se pojavile prve informacije o želji princa Saudijske Arabije Muhameda bin Salamana da preuzme fudbalski klub Njukasl. Nakon brojnih peripetija to je početkom oktobra i zvanično objavljeno pošto je otklonjena i poslednja prepreka, pa je za tili čas čitav posao završen.
Tako je klub sa Sent Džejms Parka dobio nove, ambiciozne i prebogate vlasnike, koji planiraju da ga lansiraju u sam vrh engleskog, ali i evropskog fudbala i to po što kraćem postupku.
Ipak, trenutna situacija u kojoj se Njukasl nalazi nije nimalo dobra pošto se ova ekipa sa dugom tradicijom nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli Premijer lige uz samo deset osvojenih bodova, što je za tri boda manje u odnosu na tim koji se nalazi u bezbednoj zoni.
Međutim, ne treba zaboraviti da predstoji zimski prelazni rok i nema apsolutno nikakve sumnje da će u centru pažnje upravo biti milijarderi sa “Sent Džejms Parka” koji u ovom trenutku mogu da dovede apsolutno svakog fudbalera.
Prvi pik “svraka” je Osman Dembele iz Barselone ali je veliko pitanje koliko je to u ovom trenutku realno, dok je utisak da je Odion Igalo već viđen u dresu Njukasla, pošto je nedavno izjavio da bi oberučke prihvatio ponudu između ostalog i svog bivšeg kluba.
Ako se vratimo na aktuelnu sezonu u Premijer ligi, doći ćemo do zaključka da Njukasl igra katastrofalno u poslednje vreme pošto su popularne “svrake” na tri poslednja meča u prvenstvu doživeli isto toliko poraza uz čak jedanaest primljenih golova, što je svakako jedan jako loš podatak.
Utisak je da se tim nije preporodio ni dolaskom novog trenera, pošto je Edi Hau od kako je seo na klupu ovog tima početkom novembra ostvario samo jedan trijumf i to na svom terenu protiv Barnlija kada je bilo 1:0.
U prošlom kolu je pretposlednji tim na tabeli doživeo novi težak poraz i to ovog puta na “Sent Džejms Parku” protiv Mančester Sitija kada je bilo 0:4, pa je sigurno da bi četvrti uzastopni poraz bio možda i koban po trenera Haua, koji za sada nije doneo boljitka.

Mančester Junajted: Ralf Ragnik je preporodio “đavole”!

Dosta dobro je četa Ole Gunara Solskjera započela sezonu, ali kako je vreme prolazilo tako je i jedan od najpoznatijih klubova na svetu pružao sve slabije partije, pa je rastanak sa norveškim trenerom bio neminovan.
Na njegovo mesto je došao Ralf Ragnik i utisak je da je bivši strateg Lajpciga, Hofenhajma i Šalkea za veoma kratko vreme preporodio Junajted, koji je sa njim na klupi vezao tri trijumfa i trenutno je situacija i te kako podnošljivija, pošto se “crveni đavoli” nalaze na šestom mestu na tabeli uz podatak da tim sa “Old Traforda” ima dva meča manje u odnosu na gotovo sve konkurente za plasman u Ligu šampiona, a nema apsolutno nikakve sumnje da će upravo to biti primarni cilj kada je ovaj šampionat u pitanju.
Kao što smo već napomenuli, Junajted je na poslednja tri duela ostvario isto toliko trijumfa a sve je počelo nakon pobede u velikom derbiju sa Arsenalom kada je na “Old Trafordu” bilo 3:2, iako je tim iz Londona prvi došao do vođstva na tom susretu, ruku na srce nakon pomalo čudne situacije obzirom da su dva fudbalera Mančester Junajteda ležala na travi u trenutku postignutog gola “tobdžija”.
Bilo kako bilo, “đavoli” su preko Kristijana Ronalda došli tada do prekida crne serije, a nakon toga je šestoplasirani tim na tabeli ostvario dva veoma važna trijumfa.
Prva žrtva je bio Kristal Palas koji je Junajted uz dosta muke na svom terenu savladao sa 1:0, a tada je jedini gol na meču postigao Fred koji se baš i nije proslavio ove sezone.
Najzad, u poslednjem meču koji je Mančester odigrao u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, ova ekipa je slavila na gostovanju kod “fenjeraša” Norviča, a zanimljivo je da je ponovo čovek odluke bio Kristijano Ronaldo, koji i ove sezone igra na izuzetno visokom nivou.
Kada su u pitanju mečevi na strani, do sada je tim sa “Old Traforda” odigrao osam mečeva van svog terena i ostvario četiri trijumfa, dva remija i dva poraza, a svakako da sa serijom dobrih rezultata žele da nastave i na gostovanju kod Njukasla na “Sent Džejms Parku” gde poslednjih nekoliko godina nemaju većih problema.
Poslednji međusobni susret između Junajteda i Njukasla je odigran sredinom septembra ove godine, a tada su “đavoli” bez većih problema na svom stadionu slavili sa 4:1.

Naš predlog

Njukasl traži izlazak iz krize, ali će imati pakleno težak zadatak pošto im u goste dolazi Mančester Junajted koji pruža sjajne partije u poslednje vreme.
Ako se malo osvrnemo na tradiciju doći ćemo do zaključka da je na poslednja četiri međusobna susreta između ova dva tima palo ukupno devetnaest golova, i svakako da nas i ovog puta na “Sent Džejms Parku” očekuje dosta golova, zbog čega vam preporučujemo da probate sa igrom 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.62.
Poučeni prethodnim mečevima, usudićemo se da vam predložimo i ambiciozniju igru 4+, koju Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.55.
Za kraj, Njukasl je vezao tri poraza i sigurno je da će tim koji od skoro ima najbogatije vlasnike u Premijer ligi učiniti sve da ostane neporažen na ovom duelu, a mišljenja smo da će do toga i doći zbog čega vam hrabro preporučujemo da probate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila fantastičnu kvotu 2.38.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.