Tip dana: Sporting – Portimonense: Aktuelni šampion Portugala melje sve pred sobom!

U sredu je nešto slabija ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali jedan od najzanimljivijih mečeva šesnaestog kola portugalskog šampionata u kom će aktuelni šampion Sporting na svom terenu dočekati Portimonense koji igra odlično ove sezone.
Susret između ova dva tima je zakazan za 22 časa.

Sporting: Brutalne partije i ove sezone!

Nakon praktično nekoliko godina u kojima tim iz prestonice Portugalije nije imao zapaženu ulogu, što u nacionalnom šampionatu, što u evropskim takmičenjima, prošla godina je bila zaista fenomenalna.
Naime, malo ko je očekivao da će fudbaleri Sportinga prošle sezone doći do titule šampiona Portugala, i to nakon punih devetnaest godina.
Na kraju su popularni “Lavovi” iz Lisabona imali pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Porto i čak devet poena više u odnosu na trećeplasiranu Benfiku,
Kada je ovaj šampionat u pitanju, utisak je da Sporting ponovo ima lepe šanse da dođe do titule šampiona, naravno, iako ima još dosta da se igra, ali trenutno je situacija takva da se tim iz Lisabona nalazi na deobi prvog mesta na tabeli zajedno sa Portom pošto i jedan i drugi tim ima isti broj bodova.
Do sada je aktuelni šampion Portugala odigrao petnaest mečeva u najkvalitetnijem rangu portugalskog fudbala i ostvario čak trinaest trijumfa uz samo dva remija.
Zanimljivo je da je tim iz Lisabona u dosadašnjem toku prvenstva primio samo pet golova, što je svakako jedan fenomenalan podatak koji možda i najbolje oslikava kako Sporting igra ove sezone.
Međutim, i to nije sve. Izabranici Rubena Amorima koji izrasta u jednog sjajnog trenera su došli do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto su u direktnom duelu bili bolji od Borusije iz Dortmunda koja je na kraju morala da se zadovolji sa trećim mestom na tabeli.
Što se tiče mečeva na domaćem terenu do sada je tim iz prestonice Portugalije odigrao osam mečeva na svom terenu i ostvario sedam trijumfa i jedan remi uz samo jedan primljeni gol.

Portimonense: Visoko šesto mesto na tabeli!

Portimonense je prošle sezone imao baš dosta problema, a ono što je svakako najbitnije je da je primarni cilj ostvaren, pošto je ova ekipa na kraju nekako došla do opstanka u ligi, i to pošto je imala samo bod viška u odnosu na tim koji je završio u Segundi.
Ako na taj način posmatramo stvari, onda je sigurno da svi navijači ovog simpatičnog kluba imaju pregršt razloga za zadovoljstvo kada je ovaj šampionat u pitanju, pošto se Portimonense trenutno nalazi na visokom šestom mestu na tabeli i ukoliko ovako nastavi sigurno je da će se ovaj tim mimo svih očekivanja boriti za plasman u Ligu Konferencije, što bi bila svakako fantastična stvar za ekipu koja se prošle sezone jedva spasila ispadanja.
Do sada je šestoplasirani tim na tabeli odigrao petnaest mečeva i ostvario čak sedam trijumfa, uz tri remija, ali i pet poraza.
U prošlom kolu je Portimonense remizirao na svom terenu protiv Arouke, pošto je taj meč završen rezultatom 1:1, a mora se priznati da je domaća ekipa bila slabiji rival na tom susretu i sigurno je da mogu da budu zadovoljni i sa tim bodom, iako Arouka ima dosta problema ove sezone.
Za razliku od mečeva na domaćem terenu gde ovaj tim ima ogromnih problema, Portimonense pruža mimo svih očekivanja fenomenalne partije na strani, gde je šestoplasirana ekipa na tabeli za sada odigrala sedam mečeva i doživela samo jedan poraz, uz jedan remi i čak pet trijumfa, zbog čega sasvim sigurno izabranici Antonija Folje koji radi sjajan posao na klupi ovog tima u veoma lepom raspoloženju putuju na gostovanje kod aktuelnog šampiona Portugala, koji je ruku na srce, veliki favorit na ovom duelu.

Naš predlog

Ne treba biti previše pametan pa konstatovati da je Sporting veliki favorit na ovom duelu pa vam zato savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.30.
Mišljenja smo takođe da će aktuelni šampion Portugala od prvog minuta krenuti ofanzivno ka golu šestoplasiranog tima na tabeli i iz tog razloga vam savetujemo da probate sa prelazom 1-1 za koji je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.80.
Za kraj, Portimonense je poznat kao tim koji se ne brani na gostovanjima kod izrazitih favorita pa vam sve ovo obećava i dosta golova zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru 3+ za koju je kladionica Meridianbet pripremila poprilično dobru kvotu 1.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.