NBA tiket (četvrtak-petak)

Opet smo imali pun pogodak u jučerašnjem tiketu. U NBA ligi nema pauze čak ni kada je Novogodišnja noć u pitanju. Naravno da se i u noći pred nama igraju utakmice. Napominjemo da su kvote i granice podložne promenama.

Vašington Vizardsi – Klilvend Kavalirsi – Hendikep 1 (granica 9,5) @ 3,25 u Meridianbet

Bredli Bil, prva zvezda Vizardsa, je ušao u zdravstveno i sigurnosne protokole (health and safety protocols) 23. decembra i po novim pravilima o šestodnevnom karantinu bi trebalo da ima prvi nastup posle pauze baš protiv Klivlend Kavalirsa. U odsustvu Bila Vizardsi imaju jednu pobedu i dva poraza. Vašington dočekuje znatno oslabljeni Klivlend sa motivom da savladaju direktnog rivala u borbi za plej-of ili plej-in pozicije.

Kavalirsi su pretrpeli još jedan udarac na bekovskim pozicijama, posle Kolina Sekstona izgubili su i Riki Rubija do kraja sezone. Naime, Španac je pokidao ligamente levog kolena, ako se izostanak Sekstona i mogao nadomestiti kroz veću ulogu Darijusa Garlanda i samog Rubija, nije baš najjasnije kako će Klivlend naći načina da zameni značajni učinak iskusnog španskog veterana. Na meču sa Vašingtonom ne bi trebalo na drugoj vezanoj utakmici da nastupi ni Darijus Garland, ovaj bek se nalazi u protokolima i mogli bi da imamo priliku da gledamo na ovom meču košarkaše koji su igrali u Evropi prošle godine na bekovskim mestima u timu Klivlenda. Radi se o Kevinu Pangosu koji je igrao sa uspehom za Zenit iz Sankt Peterburga prošle godine i Maliku Njumanu, ovaj američki bek je potpisao desetodnevni ugovor sa timom iz Ohaja. Za Njumana se može reći da igrajući prošle sezone u Bursi nije baš uvek odavao utisak da se radi o NBA talentu, ali nije ni Hasani Gravet u MZT-u iz Skoplja prošle sezone pokazivao u kontinuitetu dobre predstave pa je ovaj igrač imao već nekoliko kratkoročnih ugovora sa Orlando Medžikom.

Naš predlog je hendikep 1 na Vašington Vizardse u meču protiv Klivlend Kavalirsa na granici od 9,5 poena, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 3.25.

Džoel Embid (Filadelfija Seventisiksersi) + skokovi (granica 11,5) @ 1.85 u Meridianbet

Pre početka sezone su najviše šanse za osvajanje Istočne konferencija davane Bruklin Netsima i Milvoki Baksima, da bi onda kao treći favoriti sledili Filadelfija Seventisiksersi. Naime, nije se znalo kako će tim iz Pensilvanije reagovati na tada a i sada nerazjašnjenu situaciju sa Benom Simonsom, a sa druge strane Filadelfija je u svojim redovima imala košarkaša koji je bio na 2. mestu u trci za najkorisnijeg igrača prošle sezone u NBA ligi, naravno radi se o Džoelu Embidu. Filadelfija se nalazi na 6. mestu na Istoku, imaju 18 pobeda i 16 poraza. Ipak, radi se o potpuno drugom timu kada je Kamerunac u sastavu, i kad ne igra. Kada je Embid igrao njegov tim ima 15 pobeda i 8 poraza. U derbiju večeri duel koji bi mogao da bude i jedan derbija u doigravanju se sastaju Bruklin Netsi, vrlo verovatno sa Kevinom Durentom u sastavu, i Filadelfija Seventisiksersi.

Naš predlog su plus skokovi na Džoela Embida, granica je postavljena na 11,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Nikola Jokić (Denver Nagetsi) + skokovi (granica 13,5) @ 1.72 u Meridianbet

Pre dva dana Denver Nagetsi i Golden Stejt Voriorsi su imali u skladu sa nadimkom tima iz Kalifornije pravu ratničku utakmicu, sa mnogo emocija, uošte nije ličilo na još jedan meč u regularnom delu sezone, nego na pravi plej-of meč. Pobedu su pomalo iznenađujuće izvojevali košarkaši iz Kolorada rezultatom 89:86. Ono što je bilo predvidljivo izostanak Drejmonda Grina zbog njegovog ulaska u zdravstveno i sigurnosne protokole (health and safety protocols) je mnogo uticao na igru Voriorsa, njegov nastup se ne očekuje ni na meču u Denveru. Naime, Grin nije samo najbolji skakač  u timu Golden Stejta sa 7,9 skokova po meču i najbolji asistent sa 7,5 asistencija po meču, već je ovaj krilni centar verovatno ponajbolji defanzivni igrač u timu, a u napadu su od velilog značaja za tim Voriorsa njegovi blokovi i uspešna, ingeniozna i lucidna dodavanja. Ipak, Stef Kari i Drejmond Grin igraju zajedno skoro deceniju u Golden Stejt Voriorsima i poznaju se u dušu. Neigranje Grina i u drugom vezanom duelu sa Denver Nagetsima mnogo olakšava posao i Nikoli Jokiću, neosporni igrački kvaliteti najkorisnijeg igrača NBA lige iz prošle sezone dolaze još više do izražaja kada glavni unutrašnji igrač suparničkog tima nije na raspolaganju.

Naš predlog su + skokovi na Nikolu Jokića, granica je postavljena na 13,5 skokova u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.85.

Ukupna kvota na tiketu za noć između četvrtka i petka u kladionici Meridianbet iznosi 10.34.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.